• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 10
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
nikolov333 - майстор
Нормално е понеже двете са захранени с обща рейка..от изходите им за захранени на две отделни групи предпазителите за токовите кръгове. Не вярвам проблема да е в таблото..по-скоро след него някъде по трасето, в разклонителните кутии или най-вероятно в бойлера..
erg - помощник
Да, съгласен съм. Но защо при мен бойлерът се нуждае и от двете ДТЗ-та за да бъде захранен, докато другите консуматори си работят и с едно ДТЗ, според кръга към който са включени !?
hidrazin - майстор
Къде ти отидоха снимките на таблото? Я кажи какво пише на дете ДТЗ-та.
:partyman:
kozl - майстор
Аве по спомени едното е 40А, другото 25А и са Еатон (мьолер - пак са го уважили, щото има и по-евтини) и повече спомени немам.
Според мен не е необходимо, защото за апартаментните табла аз такъв проект не съм срещал. В зависимост от броя на кръговете е и броя на ДТЗ-тата. В един от проектите проектанта беше наслагал ДТЗ-та на ГРТ. Обясни, че тези защити били противопожарни и пазят съседните кабели от ГРТ до АТ. Да ама ние като строители ги махнахме за за спестим хиляди левове.
ЧЕЗ подменят старите табла с нови и ДТЗ-та не слагат. И те прилагат икономии и вършат простотии. На една сграда аз лично бях разделил кръгове и дабавил предпазители за по-малък ток и като минало обновлението гледам всите кръгове ОН сбрани в един предпазител 25А :shock:
Прави ли проба само с другия нагревател?
zz_stefanov - майстор
Ми ако ДТЗ са били 300mA, за си срещу пожар. Не знам дали са задължителни някъде, но пък вие защо не сте изпълнили проекта, което май е задължително :)
kozl - майстор
zz_stefanov написа:
Ми ако ДТЗ са били 300mA, за си срещу пожар. Не знам дали са задължителни някъде, но пък вие защо не сте изпълнили проекта, което май е задължително :)
Щот не беше май, а беше през септември. :lol:
И излезе по-евтино да платим за нов проект и съгласуване.
Ако не знаеш да повторя? За каквото и да пишем, все до пари опира :igitt:
hidrazin - майстор
Аз не питам за какъв работен ток са - 25-40-63А... са а за колко милиампера.
Вероятно едната е за 300mA а другата за 30mA и като гледам какво е написал питащия е само за болера.
Това означава че в жилището няма ДТЗ на контактите.
Явно и тук са се подвизавали такива калпави строители като тези дето махали за да спестят пари.
Работата на строителя е да бачка/строи а не да мисли защото не е проектант! Промени се правят само след съгласуване с проектанта.
А проектанта не трябва да се съгласва с глупостите на строителя.
Такива строители трябва първо да им се даде време да си отстранят мундарщината.
Ако не я отстранят до месец се вика друга фирма която отстранява недостатъците а на тези се фактурират материалите и труда независимо колко са високи.
По принцип лично аз си мисля че при повторни нарушения трябва да им се отнема правото да извършват такава дейност.
ЧЕЗ, ЕВН .... на какво да ти сложат ДТЗ след като по закон де са длъжни да ти осигуряват трети/пети проводник?
И какво общо има ЧЕЗ със кръговете в някоя сграда след електромерите? Никакво. Пак някой калпав строител.
P.S. Тя затуй цялата ни работа такава. После всеки реве ама вината никога не в нас. Вероятно са ни виновни тунизийците, или папуасите...
preslav - майстор
На мен ми е чудно защо защитата пада след 2-3 мин. работа на бойлера, а не веднага. Мога само да предположа, че проблемът е в калпав нагревател, а не в окабеляването.
kozl - майстор
hidrazin написа:
Аз не питам за какъв работен ток са - 25-40-63А... са а за колко милиампера.
Вероятно едната е за 300mA а другата за 30mA и като гледам какво е написал питащия е само за болера.
Това означава че в жилището няма ДТЗ на контактите.
Явно и тук са се подвизавали такива калпави строители като тези дето махали за да спестят пари.
Работата на строителя е да бачка/строи а не да мисли защото не е проектант! Промени се правят само след съгласуване с проектанта.
А проектанта не трябва да се съгласва с глупостите на строителя.
Такива строители трябва първо да им се даде време да си отстранят мундарщината.
Ако не я отстранят до месец се вика друга фирма която отстранява недостатъците а на тези се фактурират материалите и труда независимо колко са високи.
По принцип лично аз си мисля че при повторни нарушения трябва да им се отнема правото да извършват такава дейност.
ЧЕЗ, ЕВН .... на какво да ти сложат ДТЗ след като по закон де са длъжни да ти осигуряват трети/пети проводник?
И какво общо има ЧЕЗ със кръговете в някоя сграда след електромерите? Никакво. Пак някой калпав строител.
P.S. Тя затуй цялата ни работа такава. После всеки реве ама вината никога не в нас. Вероятно са ни виновни тунизийците, или папуасите...
Айде тоя нема ДТЗ и подпали темата оти го мързи и да чете :lol:
DMN - майстор
preslav написа:
На мен ми е чудно защо защитата пада след 2-3 мин. работа на бойлера, а не веднага. Мога само да предположа, че проблемът е в калпав нагревател, а не в окабеляването.
Ами ние така и не разбрахме от питащия - пак ли изключва защитата когато се включи само другия нагревател. Само трябва да цъкне другото копче на бойлера, пък това дето е било цъкнато досега да го цъкне в другата посока. Иначе има да си цъкаме тука по клавиатурата и да се чудим...
Така както е описан случая и според мен е калпав/дефектирал нагревател. От снимките виждам, че са сухи и може би като загреят малко се получава някакво разширение и от там утечка на реотана към корпуса и защитния проводник :? .
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 10

Тема "Паднал бушон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: