• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
sstefanov - майстор
Вече казах, че няма да ме разбереш, писах достатъчно!
Излез от матрицата и ще видиш всичко.
MamaMy - майстор
На едно приятелче от доста по-младото поколение му пускам една плоча да чуе динамиката и за какво иде реч и само след минута той ми вика "Е к'во ви харесва това пукане? Тя всяка МР3-ка звучи по-добре". Та с този пример искам да кажа, че чуването и слушането са различни неща. Не знам защо някой се занимава с лампи за да махне ламповото звучене? Защо някой се стреми да прави линеен усилвател при положение, че слуха ни не е линеен?
sstefanov - майстор
Аз пък не знам защо свързваш грамофона с пукане, ако плочите са ти мръсни - изчисти ги!
А иначе, който е дошъл после си мрази уредба и всичко останало (не се хваля, споделям факти) :)
thebugger - специалист
Човешкия слух е логаритмичен, но това е друга тема. Има и психически компонент, за това както каза, чуването и слушането е различно. А sstefanov, нищо не си ми казал до момента. Ама абсолютно нищо, което да има някакво техническо основание зад него. Добрия инженер балансира теория и практика. На тебе само практиката ти е останала май
sstefanov - майстор
Не разбра ли, че не искам повече да говоря с теб, защото мисля, че няма смисъл?
Слушай си обратните връзки, гледай си хартията с характеристиките и се радвай на живота.
Ако пък искаш "червеното хапче", ми пиши на лични да се уговорим за слушане. Иначе вярвай ми, няма как да ти го обясня.
thebugger - специалист
Еми няма как естествено и аз с ламповите изпълнения имам опит и мога да ти обясня защо това така и онова онака съм направил, ти не.
sstefanov - майстор
Кое от "не искам" не разбра?

Да се върнем на темата, която си пуснал - пробвай вариантите, които ти дадох, опитай се да разбереш какво съм писал и чак след това се опитвай да ми обясняваш каквото и да е!
thebugger - специалист
Ок, прав си, ще намеря подходящ товар и ще измеря пулсациите в изхода. Ако много надвишават теоретичните стойности, значи нещо не е наред.
sstefanov - майстор
Опитай и трите варианта. Все ще има някой най-добър в твоя случай.
Товарът може да е самият усилвател.
thebugger - специалист
С реален товар ще е най-показно. Още не съм завършил проектът обаче. Първо с активен товар, после със реалният товар. Имам идея, как да измеря тока през дросела/трансформатора. Ако добавя последователно шунтов резистор (няколко ома), с осцилоскопа мога да видя пиковете, които видях в графиката в миналите коментари. Как ти се струва?
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Трансформатор вместо дросел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: