• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 10
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
DMN - майстор
[quote="П. Петков"]За синхронните двигатели и асинхронните с кафезен ротор:
U1/U2=f1/f2
Двигател 220V/60Hz ще трябва да се захрани с напрежение 183V/50Hz.
Съответно двигател 110V/60Hz - 92V/50Hz.[/quote]
=D> така, така...Темата май се оказа доста интересна. Ама що висшият специалист Пламен не го каза това? То като в оная истина - дето се събрали няколко човека на интервю за работа и ги питали кой какво може, всеки си казал възможностите, а един отговорил - "ами аз нищо не мога", изпитващия му рекъл - "тогава тебе ще те направим началник на бригадата". Ми Пламене, нали работиш на половин цена от другите сервизи, помогни на жената, все ще има начин.
П.П. Пламен така и не ми отговори - на кого продаде Хамериканската техника в ОЛХ, да го питаме човека, как я ползва и има ли проблеми, ще е полезно за темата.
Последна промяна от Virtex на съб окт 07, 2017 7:10 pm, променено общо 1 път.
Причина: ненужно заяждане с други потребители
ani4ka90 - помощник
seawolf написа:
Пламене, пералня и миялна "Бош" донесени от Америка и на сервизи ги носих и купувах глупости за тях и даваха грешки като работят. Продадох ги в ОЛХ и си купих други от БГ, само пари за глупости изхарчих.

Юлия, не донасяй такива уреди, ще имаш големи ядове като мен, послущай ме минал съм по този път.
seawolf, и аз донесох пералня и сушилня и миялна от Америка, набутах се без да мисля че няма да могат да работят у нас, но не посмях да набутам никой в OLX [-X
Пералнята и сушилнята все още стоят да заемат място в хамбара и се подаряват за района на Благоевград.
Virtex - майстор
JULIA_0714 написа:
смятаме да живеем там с тези ам.ел.уреди. :проба:
Не искам да прозвучи грубо, но ако уредите определят битието ви като хора не сменяйте държавата :) Какво ще стане, когато тези уреди изгорят ? Или трябва да се сменят...не звучи сериозно да се робува толкова на даден уред.

Погледнете какви уреди има тук и вероятността да можете да закупите същите като функционалност и размери е огромна. Едно Miele или Bosch са вероятно над качеството на американските, независимо какво ви убеждават там.
plamen6703 - майстор
Хладилник "Миеле" също е нещо, което заслужава много голямо внимание и е много добър избор, за който разбира от качество и може да си го позволи макар и втора употреба :partyman:
krasi92 - майстор
Има начин уредите да работят-Докараите си американски преносим агрегат с необходимата мощност и ще можете да ги ползвате без да сте зависими от мрежата.
gogo7777 - майстор
Много уплашихте момата. Нормално за тоя форум. Абе да ви питам имали ли сте такива уреди или пишете за спорта. За да се подхвърля идеята за инсталация на 110 волта според мен има още уреди и инструменти в контейнера
zz_stefanov - майстор
Ми спомените са ми от една канадска кафеварка с часовник дето ползваше мрежовата честота за опорна :)
Иначе това е причината за проблемите, които не могат да се разрешат само с намаляне на напрежението от 230 на 110V :
П. Петков написа:
За синхронните двигатели и асинхронните с кафезен ротор:
U1/U2=f1/f2
Двигател 220V/60Hz ще трябва да се захрани с напрежение 183V/50Hz.
Съответно двигател 110V/60Hz - 92V/50Hz.
MamaMy - майстор
Един приятел си донесе всички уреди от Америка преди години като се прибра за малко. След това брадясахме освен аз още поне 4 сервиза в града :-D . Голямо приключение. На мен се паднаха лесн(к)ите неща. Всички адаптери на лаптопи, телефони и 100 други джунджурии. Отделно за престиж една копирна машина (вече преправяна от друг), един мастиленоструен принтер и една кафемашина с таймер и будилник.
По нагоре в мненията вече споменаха почти всички проблеми с бипкане, пискане и гърмежи. Отделно се беше подлъгал и с едни конвертори (кутийка с контакт и вътре тиристорен регулатор). С тези конвертори беше пробвал докато изгорят почти всички адаптери, а накрая и кафеварката.
Това не си го пожелавам повече #-o [-X
Hoвoceлckи - майстор
Това е интересно. Освен с конверторите подавал ли е понижено напрежение с трансформатор? 92 волта?
zz_stefanov - майстор
Hoвoceлckи написа:
Това е интересно. Освен с конверторите подавал ли е понижено напрежение с трансформатор? 92 волта?
И за какво да се занимаваш с това упражнение. Само за да захраниш една кафеварка, трансформатора беше по тежък от нея, за цена да не говорим.
За устройствата предназначени за път, лаптопи, телефони... нещата са други. На повечето захранванията им поемат всякакво напрежение и честота които се предлагат от мрежите НН по света (с доста изключения, но пък да четем какво купуваме :) ).
Не стана ли ясно, че няма никаква икономическа полза от донасянето на стационарни уреди от отвъд океана.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 10

Тема "Ел.уреди американски стандарт в БГ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: