• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
iliya_i - майстор
вт сеп 18, 2018 8:48 pmtzetz009 написа:
:-D Кажете му на човека да си купи от сега резервни нагреватели за поне един етаж на фурната . :-D

:partyman: :partyman: :partyman:
То кат се прави бизнес баш от ел. инсталация не се прави икономия особено кога всичко си зависи от нея. За това проектанта го е защитил всякак с отделни линии на всяко нещо. Ама него кой ли го слуша :lol:
jekasus - майстор
Днес ми стана интересен един въпрос - има ли някакво ограничение в дължината на кабела след ДТЗ?
Мързеливия начин на изключване(допираме нулата и земя) не проработи през общо 4етажа, партер, и до -2 ниво паркинг.
Това е грубо стотина метра 3х2.5, в ел.таблото китайски буклуци няма със сигурност.
nikolov333 - майстор
Възможно е, но няма отношение между дължината на линията и работоспособността на ДТЗ-то.. При този начин на тестване не винаги сработва защитата..
gogo7777 - майстор
вт сеп 18, 2018 10:10 pmjekasus написа:
Днес ми стана интересен един въпрос - има ли някакво ограничение в дължината на кабела след ДТЗ?
Мързеливия начин на изключване(допираме нулата и земя) не проработи през общо 4етажа, партер, и до -2 ниво паркинг.
Това е грубо стотина метра 3х2.5, в ел.таблото китайски буклуци няма със сигурност.
Офтопик
Има. Ако коловете са забити в чернозем къси трасета, за лъка може по-дълги кабели и меки колове. Най-добре питай проектанта /или багериста, все тая е/. Ще трябва да препикаваш чат-пат коловете, а ако пък хептем те мързи вземи си куче, то ще върши тая работа вместо теб :-D
hidrazin - майстор
вт сеп 18, 2018 8:48 pmtzetz009 написа:
... От третия път винаги се докарва !...
Мечти ...
:^o :^o
lakosste - специалист
вт сеп 18, 2018 7:49 pmhidrazin написа:
вт сеп 18, 2018 7:12 pmnikolov333 написа:
... Добре, че не си писал и колко кола забихте...
Няма тайни - на 30-тина места по около 10-тина кола средно.
На едното "ударихме на камък" и се наложи да набухаме към 25 броя... :lol:
:partyman:
P.S. В тоя край почвата им е хубава, поне така мисля и може да няма такива проблеми.
Ама да забива медна тръба... По-добре да си ги менка за поцинковани колове.
В крайна сметка да си бия поцинковани .Тръбите ще ги забия,не се притеснявай-Само едно нещо не може да стане.
Кое като материал е ок.Притеснява ме бакъра да не се окисли .Иначе за бройката -ще се бият до достигане на нормите.
kozl - майстор
По стила на Гогата за офтопика........... :-D
hidrazin написа:
tzetz009 написа:
... От третия път винаги се докарва !...
Мечти ...
:^o :^o
Хм..... :-D Винаги става от първия път, ама на хартия :shock:
Ако не вервате питайте Проектанта или Гогата - все тая...... :-D
Преди години, ама требе да е било преди повече от 10 г. носа в ЕРП София Юг, проект на ГРТ за съгласуване..... Тия ме изгониха да дира Проектанта да си ъпгрейтне проекта, оти навинтил стопяеми предпазители и да го модифицира на АП-та, щот стопяемите вече не се приемали от ЕРП-то. А Проектанта :shock: :shock: :shock: при нас още мое, но щом в столицата не мое шъ го АПедейтвам ма да знаш, че шъ да е по-скъпо ГРТ-то....... А Проектанта он не се подвизаваше в Софето ми нейде де почваше с П-П-П Първомай ли беше, Пазарджик ли или мое би П-П-Перник. Немаше тогава на мода Допълнителни Такива Защити ДТЗ-та. Мода беше на АП-та. Години после работих по строежите во Банско га ме налете модата на ДТЗ. Проектанта напълнил ГРТ-то с ДТЗ-та към 280 парчета. А шефа подгони Проектанта да ги маа тия ДТЗ-та от проекта, че цената му по 2 на ГРТ-е, га е пълно с ДТЗ. А Проектанта за добро предвидил е защита, за кабела да ПАЗИ, от ГРТ-то до апартаментното табло. Но шефа рече и отсече. Ако требе и пазач на кабела шъ назначим, но ГРТ-то шъ поевтиним. :lachtot: :lachtot: :lachtot: :lachtot: :lachtot:
А кабелите дори и халуминиеви да са па требе да се опазват :lol:
tzetz009 - специалист
[/quote]

В крайна сметка да си бия поцинковани .Тръбите ще ги забия,не се притеснявай-Само едно нещо не може да стане.
Кое като материал е ок.Притеснява ме бакъра да не се окисли .Иначе за бройката -ще се бият до достигане на нормите.
[/quote]

Много шарено става едновременно с медни тръби и поцинковани колове :? ! Или - или !!! Щото се получава така , че се преоткрива елемента на Волта и в крайна сметка скоропостижно си заминава цинка !

lakosste - специалист
ср сеп 19, 2018 10:14 amtzetz009 написа:
[/quote]

Много шарено става едновременно с медни тръби и поцинковани колове :? ! Или - или !!! Щото се получава така , че се преоткрива елемента на Волта и в крайна сметка скоропостижно си заминава цинка !

[/quote]

Нямах предвид мешана скара.Питам дали едно или другото ,но за медта дали няма да се окисли ?
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Въпрос относно ДТЗ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: