Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
LazarGanev - "Велик майстор"
Точно така, на оранжевия термостат си пише 10А и не е добре да се връзва без контактор, макар че се практикува
enviro - специалист
Лазар ганев, да питам от средата на бойлера нагоре външно като го пипам е леко топъл , а на долу не седи така. Нормално ли е това :?
Температурата на водата в бойлера е най-висока в горната част и надолу постепенно намалява и колкото това е по-силно изразено, толкова бойлерът е по-добър. Нарича се стратификация или разслояване.
enviro - специалист
ср авг 19, 2020 8:21 pmLazarGanev написа:
Температурата на водата в бойлера е най-висока в горната част и надолу постепенно намалява и колкото това е по-силно изразено, толкова бойлерът е по-добър. Нарича се стратификация или разслояване.
Благодаря, викам да не вземе да има експлозия :lol: :lol:
kozl - майстор
ср авг 19, 2020 8:21 pmLazarGanev написа:
И азрда питам:
В два проекта съм участвал с бойлери по 1/2 м3, при което циркулацията минаваше през бойлера. Но там имаше и втора, циркулационна тръба до най-отдалечената точка. А ко шъ стане ака циркулационна помпа свърже вход и изход на бойлер, примерно за банята :?
Предимства и недостатъци :?
чет авг 20, 2020 7:28 amkozl написа:
А ко шъ стане ака циркулационна помпа свърже вход и изход на бойлер,
В бойлера ще стане боза - точно обратното на разслояването. Рециркулацията се прави в горната половина на бойлера

Тема "Свързване на бойлер въпрос" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: