• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
MamaMy - майстор
нед ное 14, 2021 3:51 pmvenci.ivanov22 написа:
Хора и сега кажете според вас какво става с тия 6kw стигат ли или да сменям предпазител...
Казваш го така все едно зависи от теб. Ти в случая си независим :wink:
От теб зависи само да идеш до доставчика монополист и да се наведеш :butthead: (платиш)
за по-висока партида. :-D
nelina_london - специалист
нед ное 14, 2021 11:00 amnelina_london написа:
Така и ще направим :)
Това се случваше ,докато половинката свързваше грешно модулните контакти и по-точно тези,които имаха и ключ и няколко контакта в една конзола.Вече всичко е навързано и проблем с външния предпазител не е имало.
Хора и сега кажете според вас какво става с тия 6kw стигат ли или да сменям предпазител.....
Не става с предпазител.Вече са го обяснили защо.И аз исках да се правя на тарикатка ,защото и мен така ме баламосваха.Да си включа партида до 15 kw а щом искам проточен трифазен бойлер,после "наш човек",да ми смени предпазителя с по-голям.
Да,но "нашия човек",наистина приятел,с фирма към енергото ми обясни,че тези номерца вече не минават.
venci.ivanov22 - специалист
нед ное 14, 2021 3:59 pmMamaMy написа:
Хора и сега кажете според вас какво става с тия 6kw стигат ли или да сменям предпазител...
Казваш го така все едно зависи от теб. Ти в случая си независим :wink:
От теб зависи само да идеш до доставчика монополист и да се наведеш :butthead: (платиш)
за по-висока партида. :-D
Аз ще им платя.... Ама не искат... Ко ще права нз
hidrazin - майстор
нед ное 14, 2021 4:18 pmvenci.ivanov22 написа:
Ко ще права нз
Ми ще стискаш и ще се съобразяваш с това което имаш.
Или си купуваш къща в регулация а не тая в гората...
:partyman:
Hoвoceлckи - майстор
Някои неща могат да се постигат не само с електрическа енергия. Има дърва, въглища, пелети, газ ... слънце.
hidrazin - майстор
Дърва, въглища, пелети, слънце, газ, мас (свинска) ... икономията е майка на мизерията и баща на затъпяването.
(потвърдено от скорошен пост)...

:partyman:
muhala - майстор
Според мен няма да имаш проблеми.
Hoвoceлckи - майстор
нед ное 14, 2021 10:44 pmhidrazin написа:
... слънце ... икономията е майка на мизерията и баща на затъпяван ето...
Големи мизерници и тъпанари, казваш, твойте работодатели?
Отоплението на пелети нито е некомфортно, нито е евтино ...
Дърва ... ако наистина е в гората (както казваш), защо - не ...
zz_stefanov - майстор
нед ное 14, 2021 11:35 pmmuhala написа:
Според мен няма да имаш проблеми.
То и аз си мисля, че ще се вмести в тази партида стига да не разчита всичко на макс.
Слага се обемен бойлер 2 kW, помещенията са малки климатиците не повече от 12'ки, плот на газ или само 2'ка, по малка фурна.
То няма всичко да е включено едновременно. Остава тия 6 kW да са надеждно доставени.
За къща извън регулация не намирам за добро решението да се отоплява само на електричество, а при моето южно изложение и асма отпред изобщо не съм се замислял за климатизация през лятото.
andy_forresite - майстор
нед ное 14, 2021 10:22 amkozl написа:
Аве Анди, първо си намери фактурите. Това от Изипей не са фактури.
И като си погледнеш фактурите вероятно ще откриеш причината, която те терзае.
И се чудя защо, но това е масова реакция, хората да не си гледат фактурите, а цената, която плащат :?
Не сме получавали фактура от много години. Преди пращаха и ги намирах в пощенската кутия - три парчака - една за монофазния на адрес, още една за монофазен в селото ми и една за трифазния. По едно време някой си беше направил регистрация в сайта на ЧЕЗ и отдадох прекратяването на хартиените ф-ри на този факт. Викам си тия в ЧЕЗ стават зелени и приключват с хартишляците. Не съм излязъл на свободния пазар, защото не съм знаел че са ни сложили в групата на небитовите абонати. Така де, защо да таксуват някой по 21 ст., като може на 60 стинки. Токът все беше около и малко над 100-те лева, викам бива. Порозпитах 100 човека колко плащат на месец, какви уреди имат и колко ги ползват. Ми те ползват повече от мен, а плащат къде-къде по-малко. Викам Ааа, тука има нещо гнило. И вече разбрах - небитов абонат с бонус точец от ДПИ :? . По-голем и по-дълъг няма накъде...
Имам 2 варианта. Единият е да задействам адвокат да извадим документ за собственост (нямаме нот. акт и нямам идея защо нямаме) и т.н. по процедурите в представителство на ЧЕЗ (в съседен град се ходи, при мен нЕма). И втория вариант е да опъна един як кабел от монофазните жици и да захраня кухнята-трапезария и бойлера с 3-4 лампи към монофазния електромер.
За капак, от сигурно 5 години едната фаза някъде е изчезнала и не знам къФ е тоя небитов абонат с месечна консумация 200 kwh. С тези киловати фризер за сладолед не мож захрани.

Иначе и аз не знам на 15 киловата ли сме или на 6 :? Ко имах ф-ра щях да видя по цената за достъп. И сега като отида да искам да ни пращат фактури - това е платена услуга. А пари за надплатен ток и за прекратена услуга не връщат. По-нататъшните ми разсъждения не могат да бъдат публикувани :finga:
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Ще. Стигнат ли 6kw за къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: