пон апр 11, 2022 8:30 pmgeordgeo написа:А колко трансформатора си виждал с пробив между първична и вторична, ако са навити на едно рамо, но една до друга, с изолация на двете макари, а не както обичайно една върху друга.пон апр 11, 2022 9:30 amiliya_i написа:И колко такива трансформатори в бита сте виждали с избили намотки и токов удар през магнитопровод, защото аз за 30 години не съм попадал на подобен случай, а над 20 години правех трансформаторни електрожени и не е като да не съм навивал трансформатори?нед апр 10, 2022 10:17 pmgeordgeo написа: Стана ми интересна темата и си мисля какво бих направил аз по въпроса: навивам си траф на П-образен магнитопровод, на едното рамо на П-то навивам първичната намотка, на другото вторичната и така бих избегнал евентуалния пробив между първична и вторична намотка.Само да не забравиш, да заземиш магнитопровода на този траф.![]()
Срещу пробив от първична към вторична през магнитопровода.
Абе като ви чета глупостите, си мисля: защо да не вземат да се възстановят обществените бани![]()
И не казваш, къде ще сложиш този трансформатор 5 kW с размер на 2 електрожена "Кракра". В банята или в хола?