• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Ташко, имаш нужда от уЙдинение, с цел разпускане, "брат".
Сори за спама, поздрави за споделеното- с познати, непознати, все е разтоварващо.
Avas_co - майстор
ср дек 07, 2022 6:04 pmТрифон П.Трифонов написа:
Сори за спама, поздрави за споделеното- с познати, непознати, все е разтоварващо.
Бате, пий ги тия хапчета, може и да ти помогнат.
Ако не, пробвай на гладно, с ракия!
ср дек 07, 2022 6:19 pmAvas_co написа:
ср дек 07, 2022 6:04 pmТрифон П.Трифонов написа:
Бате, пий ги тия хапчета, може и да ти помогнат.
Ако не, пробвай на гладно, с ракия!
Пости са, "брат", не е позволена никва ракия, а химията още по малко.
...ма ти споделяй, разтоварвай...
То, дето не та пропущам, също е грях, ма пусто, останало ми нещо човешко, хахаааа
Кот' повикало, ръйш?! Се пак, нали и попа си има задължения; аз- къдет' тряба, пък на тебе- къдет' ти дойди.
Lutchezar - майстор
Ей, оср@хте и тази тема, така хубаво си вървеше. А който с малко мисъл в главата е хващал в ръце особено аналогов измервателен уред знае какво е токов трансформатор. Пуснете го в гугъл и вижте в уикипедия по дяволите! Особено обърнете внимание на частта с измерване на грешката. Това си е цяла научна дисциплина, сега малко хора се замислят кое измерване колко грешка има и как влияе на точността на резултата.
Това е елементарна електротехника, все някой ще е отварял някога учебник, хартиен особено!
Avas_co - майстор
ср дек 07, 2022 6:48 pmLutchezar написа:
Ей, оср@хте и тази тема, така хубаво си вървеше. А който с малко мисъл в главата е хващал в ръце особено аналогов измервателен уред знае какво е токов трансформатор. Пуснете го в гугъл и вижте в уикипедия по дяволите! Особено обърнете внимание на частта с измерване на грешката. Това си е цяла научна дисциплина, сега малко хора се замислят кое измерване колко грешка има и как влияе на точността на резултата.
Това е елементарна електротехника, все някой ще е отварял някога учебник, хартиен особено!
И ти си прав, но от доста време чета на 90% на английски, та ми се стори доста тъпо, след цял ден интензивна работа. Явно вече ми е по-лесно да разбирам, такива неща на инглиш.
За другото, също си прав. Тук няколко селски пръчки, които са си чисти attention whore, са решили, че са на всяка манджа мерудия, и те така.
Но то е така, като ти липсва всякакъв социален живот и всичко ти се случва, в някакъв форум.
Лъчко, не съм проверявал нарочно точността на шелито, понеже не ми е направило впечатление да греши драстично. При мен са последователно на домашни електромерчета Емос.
Шелито си има възможност за корекция на измерването, в менюто, но е в много тесни граници.
Повече вярвам, че машината на Нелина си е със специфичен разход на стендбай.
Ако погледнеш назад, ще видиш драстична разлика между инвертор начален клас, със само 0.4 вата в стендбай и хиперинвертор с 2.9....
Наистина, ако беше при мен, бих си поиграл с нелинината машина.

Ташко, излей си, "брат"! Олеквало, след толкова умора.
Точно на тая манджа, съм вторият дето я препоръча, че и с подправките.
Презентирайки интерфейса на джуджафката, у Нелито се формира неква непреодолимо силна симпатия, която доведе до......е, заприходи си поне едно, което вече дава резултати.
nelina_london - специалист
Трифоне ,много сериозно си играх с машината ,повярвай !
Дори я докарах до разход от 1,3 kW/h при 7° външна от експерименти .Сега я закотвих добре .Тази сутрин харчеше малко под 470W при 3° външна температура и 24 ° вътре .И напора ръчках и вентилатора .Е ,с по-силен вентилатор може и да сваля още ,но нито искам да ми духа ,нито да шуми .Стендбая ще е такъв заради естеството на климатика .При по-висок напор струята е несравнима с нормалните клими .Голяма зарибявка е с shellyто .Е , имаше един момент ,в който ме бе издразнило при мигване на тока през нощта и спрял климатик .Разръчках се в менюто (и на мен ми е по-лесно на английски ) и му оправих настройките ,в случай ,че спре тока .
ср дек 07, 2022 9:14 pmnelina_london написа:
...и му оправих настройките ,в случай ,че спре тока .
До там не съм стигал. Зная, от описанието, че има и "ръчен" режим или нещо подобно беше, в случай, че няма облак.
Би ли разяснила?!
nelina_london - специалист
До облака не съм стигала .Просто при централно спиране на тока или мигване ,климатикът се изключваше и можеше да се включи само от приложението .Контролерът му тотално се изключва и няма как да го пусна по нормален път .Затова в настройките му зададох винаги да е на On ,когато има ток .
Lutchezar - майстор
Покрай тази тема и мен ме зарибихте, замислено е да си взема няколко шелита, но преди това чакам други играчки и имам задача с датчици на температура и влажност.
Не знам как е при другите устройства, но според мен консумацията при Нелина е нетипична за обикновен стендбай. Трябва да има база за сравнение и ровене в документация за да се направят изводи, ако ми остане време тези дни ще се опитам да потърся.

Това за грешките на шелито е пренебрежимо си мисля и не трябва да се отчита, така или иначе дава достатъчно информация.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Предпазител за следене на електрическа консумация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: