• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
DMN - майстор
bigdragon написа:
Просто е като аптека...
Е, как ги виждате тия работи? При нас ни шахтата може да се види, ни помещението с двигателя и всичката автоматика, щото е заключено.
Шахтата може да се види, ако се махне стъклото на асансьорната врата в мазата и с фенерче се светне надолу, ама това не е позволено нам простосмъртните. Въпреки че веднъж го направих, защото се оказа, че в шахтата имаше вода и се чуваше плискане при тръгване на асансьора от мазата, от блока никой хич хабер си нямаше...
Помещението с двигателя, не знам, може би домоуправителят има ключ. А едно време като деца сме влизали там и гледахме как работи машината, нищо не се заключваше, но може би защото тогава го имаше оня остров :-D . Блокът е строен 1970г.
:partyman:
radius - майстор
Ние като деца редовно влизахме в шахтата, все се намираха ценности* в половинметровите боклуци.
Други "игри" бяха да го спираме между етажите и да излизаме, къде отгоре, къде отдолу.
____
*ценности = запалки, ключове, стотинки
Последна промяна от radius на ср яну 04, 2023 1:29 pm, променено общо 1 път.
ср яну 04, 2023 11:38 ambigdragon написа:
ср яну 04, 2023 11:15 amkozl написа:
....
И аз да попитам у форумо, какви специалисти да търся да почистат дъното на ас.шахта и асансьорните помещения?

Питам понеже в спор с лицензираната поддръжка, получих отговор, че това не им влизало в задълженията :?
Нашата я чисти асансьорната фирма.
Вероятно е в договора.
Просто е като аптека...
Работят ли по здравната каса и знаят ли какво е "Чисто и просто"?
radius - майстор
В доста аптеки ходя (не само от страната на клиента), но не съм чувал какво е "чисто като в аптека". За подредено да, но за чисто ми е интересно какво се има предвид.
bigdragon - майстор
ср яну 04, 2023 1:22 pmDMN написа:
bigdragon написа:
Просто е като аптека...
Е, как ги виждате тия работи? .....
Шахтата я видях случайно, когато я почистваха, а клетката
на тавана се вижда, защото е обособена в общо таванско
преходно помещение, с две стени от оградна мрежа.
kozl - майстор
ср яну 04, 2023 1:22 pmDMN написа:
bigdragon написа:
Просто е като аптека...
Е, как ги виждате тия работи? При нас ни шахтата може да се види, ни помещението с двигателя и всичката автоматика, щото е заключено.
Шахтата може да се види, ако се махне стъклото на асансьорната врата в мазата и с фенерче се светне надолу, ама това не е позволено нам простосмъртните. Въпреки че веднъж го направих, защото се оказа, че в шахтата имаше вода и се чуваше плискане при тръгване на асансьора от мазата, от блока никой хич хабер си нямаше...
Помещението с двигателя, не знам, може би домоуправителят има ключ. А едно време като деца сме влизали там и гледахме как работи машината, нищо не се заключваше, но може би защото тогава го имаше оня остров :-D . Блокът е строен 1970г.
:partyman:
Понеже работя в строителния бранш и контактувам с подизпълнители за асансьори, та имам в подарък ключ за асансьорни врати от тях. Мога с него да отворя врата, когато клетката не е на етажа. Така ако клетката е отгоре, отварям най-ниската врата до шахтата и всичко се вижда.
Имаме долно помещение с долно разположен двигателен механизъм и горно помещение с ролкови механизми, и за двете имам ключове като домоуправител. И понеже съм у-тел ЕС и в сградата на малкия син и там имам ключ от секцията за у-ние. Там асансьора е Орона с горно електромоторно задвижване и няма никакви помещения. Само шахта и една секция за таблото.
Не съм мениджър ЕС. Имам ключове и достъп до асансьори. Понякога вадя хора от тях, случвало се е и от шахтата.
И коооо?!!
Andri01 - майстор
kozl как блокираш задвижването на асансьора,когато отваряш вата по този начин? И какво би станало ако той тръгне по някаква причина - дали изпуснала спирачка или друга ел. причина?! Много ми е интересно,защото както писах съм поддържал професионално асансьори.
kozl - майстор
ср яну 04, 2023 2:55 pmТрифон П.Трифонов написа:
Не съм мениджър ЕС. Имам ключове и достъп до асансьори. Понякога вадя хора от тях, случвало се е и от шахтата.
И коооо?!!
И аз спасявам заседнали, стига да съм на адреса де. Иначе чекат от екипа на поддръжката :roll:
kozl - майстор
ср яну 04, 2023 3:04 pmAndri01 написа:
kozl как блокираш задвижването на асансьора,когато отваряш вата по този начин? И какво би станало ако той тръгне по някаква причина - дали изпуснала спирачка или друга ел. причина?! Много ми е интересно,защото както писах съм поддържал професионално асансьори.
Само електрически, като изключа ел захранването. И разчитам статистически на шанса, че на спирачката точно в този момент няма да и се строши пружина :roll:
Са това за асансьора от 2002 г. За Ороната не ми се е налагало, защото нямам проблеми с поддръжната фирма. А и нов е асансьора да създава проблеми. Единстения проблем беше в ГСМ свързаността, но вече е отстранен. Даже не знам как и не ме интересува защото проблема е отстранен в гаранция и без допълнително заплащане.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "Стар асансьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: