• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Avas_co - майстор
На толкова го дават.
Не съм сигурен до 100 метра дали съм го пробвал( не съм мерил точно разстояние), но на 70-80 метра, няма проблем. При слаби батерии не работи добре, както и при някоя преграда, особено метална.
Пише 10 А ток на релетата, може от там да е станало объркване.
hidrazin - майстор
съб юни 22, 2024 7:07 amvalentino76bs написа:
Искам да купя този модул.Има го с две честоти.
Съвет коя да избера?
Обхват на работа 10 метра макс. пряка видимост.
Не е до 10 а до 100 метра.
Съвсем теоретично по-ниската честота ще има по-голям обхват и по-няма да и пречат препятствия.
На високата пък ще работи по-стабилно и по-няма да се влияе от смущения.
Ма т'ва само на теория. Иначе божа работа. На работа на крана сложиха подобно. Поне на 50 метра си бачка стабилно.
ВНИМАНИЕ - на картинката дето си дал е ПОРТУГАЛСКА версия. Отнася се за надписите не бутоните.
То има стрелки на бутоните де но има възможност да го поръчаш на английски или на руски.
Освен ако действително не ти трябва на португалски - Baixa, Leste, Oeste ...
:partyman:
valentino76bs - майстор
Мерси.
На мен ми трябва за кран до 10 метра за това така написах.
Бях сложил на един подемник на приятел дистанционно ....една седмица работеше стабилно и като почнаха магариите после и го свалих.На 433 Mhz.
Офффф!!! Ма бъди конкретен де!
Таман почнахме да си мерим обхватите.......
hidrazin - майстор
Ми взимай не 868 MHz за да ти е мирна главата.
Пък и в тоя обхват работят по-малко "маймунки" - по-малка вероятност за смущения.
Повечето са на около 315 и 433 MHz. Не че няма от другите ама са по-нарядко...
:partyman:
Avas_co - майстор
съб юни 22, 2024 1:40 pmvalentino76bs написа:
Мерси.
На мен ми трябва за кран до 10 метра за това така написах.
Бях сложил на един подемник на приятел дистанционно ....една седмица работеше стабилно и като почнаха магариите после и го свалих.На 433 Mhz.
Пробва ли с нови батерии?
Имам два такива модула, нямам някакви драми, сериозни.
Старото е на поне осем години.
Сменях на приемника трафчето, че сгъна. Нещо го насосах, с каквото намерих, че нямаше със същите параметри. И презапоявах антената, че ми правеше мизерии от нея.
Можеш да го пробваш проблемният модул, няма какво да му има, или батерии или антена на приемник/дистанционно.
valentino76bs - майстор
Това на подемника за коли беше друго. Дистанционното му е като за алармите на колите с малки и неудобни бутони които се държат натиснати постоянно .Абе не беше за тая работа но такова имаше тогава.Кофти ситуацията беше ,че като изтърве сигнала за момент цялата кола подскача и разтриса крика и може да стане беля.Имаше едни мощни електромагнити за спирачките мисля ,че те го смущаваха но не съм сигурен.
А това дето го показах ще го взимам за голям кран.
Но ако го поръчам ще го пробвам първо на подемника ,че иска и ми мрънка... :-D
Avas_co - майстор
съб юни 22, 2024 7:33 pmvalentino76bs написа:
Това на подемника за коли беше друго. Дистанционното му е като за алармите на колите с малки и неудобни бутони които се държат натиснати постоянно .Абе не беше за тая работа но такова имаше тогава.Кофти ситуацията беше ,че като изтърве сигнала за момент цялата кола подскача и разтриса крика и може да стане беля.Имаше едни мощни електромагнити за спирачките мисля ,че те го смущаваха но не съм сигурен.
А това дето го показах ще го взимам за голям кран.
Но ако го поръчам ще го пробвам първо на подемника ,че иска и ми мрънка... :-D
За какъв подемник става дума, за автосервиз, или ...
Ако е за паркинг система, тия модули си имат настройки, можеш да настроиш време за самозадръжка на релето.
Ако искаш, дай подробности, вероятно ще мога да помогна.
valentino76bs - майстор
За автосервиз.
Хода за надолу е интересен.Като натиснеш и задържиш бутона за сваляне първо се вдига нагоре за около 2 сек.(има реле време) да се освободят спирачките(електромагнитите включени) и тогава пада от тежестта на колата.
И като загуби сигнала за секунди и почва драмата ......кове , вдига , пуска стрес тест :)
съб юни 22, 2024 7:55 pmvalentino76bs написа:
За автосервиз.
Хода за надолу е интересен.Като натиснеш и задържиш бутона за сваляне първо се вдига нагоре...
При първият ми досег с такъв, почти подпрях колата в тавана. Натискам надолу, той вдига, отпускам. Няколко пъти така и.........Добре, че имаше авариен вариант.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Телфер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: