• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 21
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
mika - специалист
пет яну 10, 2025 11:34 amGlobe написа:
Все пак форума е: "Направи си сам". Ако се обръщаме директно само към професионалисти ще се обезмислят семките :) :partyman: :-D
Да, знам как се казва форума, както знам и защо питате тук а не в кръчмата например. Питате тук с надеждата да ви отговорят именно професионалисти.
Имам десетилетия практика, но винаги съветвам клиентите да се обръщат към проектант, защото не е редно електромонтажник да прави проекти - за тази работа трябва ценз!
gogo7777 - майстор
Навсякъде пипам, където смятам, че ще се справя.
Лятото ще сменям ограда, порти и др. Ще правя малко хале и два асмалъка. Дали ще ми трябва проектант да ми дава акъл и изчислява железата. Най-много да го ошамаря.... :lol:
пет яну 10, 2025 12:06 pmgogo7777 написа:
...Най-много да го ошамаря.... :lol:
Господ здраве да ти дава!
mika - специалист
пет яну 10, 2025 11:45 amGlobe написа:
И аз мечтая за такива неща :) ... Искам всички само при мен да идват...
Неправилно сте ме разбрал, но няма значение.
"Насила можеш да вземеш, но не и да дадеш."
Globe - специалист
пет яну 10, 2025 12:51 pmmika написа:
пет яну 10, 2025 11:45 amGlobe написа:
И аз мечтая за такива неща :) ... Искам всички само при мен да идват...
Неправилно сте ме разбрал, но няма значение.
"Насила можеш да вземеш, но не и да дадеш."
Разбирам Ви напълно :) Не приемам нищо лично и вътрешно :) С шеговита нотка давам примерите :partyman: :mrgreen:
sts - специалист
Globe Вие трябва да решите кои консуматори ще се резервират
и след това да се мисли за разпределение на АП в таблото.
От Вас зависи каква категория на резервираност искате да постигнете.
Има различни варианти на резервиране на елзахранването спрямо
категорията.
Трябва да се мисли и в бъдеще какви нови консуматори
могат да се включат към това табло.
Globe - специалист
Някой виждал ли е това чудо на живо,за да сподели дали е добре изработено и дали става:
ETI Влагозащитено табло за открит монтаж , IP65. Къщата не се отоплява, защото не се и посещава.. При първото посещение забелязах малък конденз по стените в коридора (върху пластмасова ламперия) ,та си мислех ако таблото има някаква дори и лека защита от влага би било хубав бонус. Следващите 3-4 посещения нямаше конденз.. ,но и всеки път вече палим печка и проветряваме. Видях таблото случайно и би ми вършило супер работа ако става. Така или иначе гледам да е с над 24 модула ,за да не е препълнено и да има място за работа в него. Ще е леко "вкопано" 3-4см с дебелината на мазилката. Точно да скрие кабелите.

Прикачен файл

472916709_1586830868869707_6387741254142759378_n.png
472916709_1586830868869707_6387741254142759378_n.png (52.56 KиБ) Видяна 720 пъти
valentino76bs - майстор
Такова точно не съм но можеш да погледнеш и на скейм или муревата на шнайдер...скъпи са но са много хубави.
На ети също ще свърши работа не е лоша марка.
Но за конденз такава висока степен на защита не ти трябва.
Globe - специалист
valentino76bs написа:

Но за конденз такава висока степен на защита не ти трябва.
Ами като минах с ръка по пластмасовата ламперия и ръката ми стана мокра.. Таблото ще е на съседната стена и мисля че няма да му е ок чак толкова конденз :) Това табло е без пари (107 лева) и мисля да го поръчам за експеримента.
От вчера разглеждам и проучвам разните модели ДТЗ на различните марки и след като съм чел, правилното ДТЗ за домашните ми потреби е клас А на защита. Изрових модели на Schrack за около 50 лева ,като тези на Schneider са над 100 лева. Разликата ми се струва доста голяма , нали не бъркам :lol: :?
sts - специалист
Globe въобще не се замисляйте а си вземете техника от Schrack.
Апаратурата им отговаря на качество и цената им е приемлива,
но спрямо други е малко по висока.
Когато възложителят не "цепи" стотинката предпочитам да монтирам
тази марка.
В допълнение имат софтуер за чертане и са свързани с база данни за
КСС.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 21

Тема "Инсталация на селска къща! Заземяване, ДТЗ , вкопаване на кабели и друго.." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: