Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Милен - майстор
pavelari написа:
а какво ще кажете за руското термо реле, което има биметал на 1-ва и 3-та фаза -така при отпадане на фаза винаги имаме по минимум еднин биметал който да се задейства, освен ако не отпадне фаза 2 - тогава остават 2 биматала :cool: . Това е добро съчетание на ефект и пестеливост.
Миленски - защитите от този тип дето си постнал на картинката също много ми допадат-в момента се опитвам да си изработя сам такова нещо
Защитата на картинката не е от мен. Ефективноста на това термо реле с два биметала което спомена, я коментирам че зависи много от тоя който го настойва. Ако обърка сметките за токовете сигурно е че ще му изгори мотора. :lol:

Пестеливоста поначало не е руска черта. В едно такова термореле има бакелит за три и от него можеш да събереш 40 - 50 болчета :lol:
pavelari - майстор
купуваш реле правиш так :) - добра идея за направи сам. Е лошо няма, но мисленето в тази насока е положително - защо вместо 3 да не са 2 - щеше да има до 75 винтчета иначе
Милен - майстор
Това може даго купиш само от московския музей на техниката :lol:
В някоя фирма със стара руска техника с облекчение ще ти подарят една камара от тях :lol:
Palawnik - специалист
Johny написа:
Защитата от претоварване е по-инерционна. Всяка защита си има своето място, особенно при отговорни дейности и имайки в предвид стойността на ремонта. Новите апаратури са компактни и модерни, но за "направи си сам" смятам, че моята схемка става.
Ето с това ти мнение съм съгласен.

Тема "Задачка закачка за елтехници" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: