• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 10
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Тани - модератор
Нещо май не ти излезнаха сметките :-D Ако ползваш всичко , което съм изброил без да го заместваш с подобни , резултата ще е още по-плачевен! Уж разбираш от електроника , а не взимаш предвид много фактори! Честотата и начина на работа на електронния траф , съпротивлението на всяка луничка когато е изгасена или свети и т.н.
Justy - майстор
@ESPACE
12 V / 0.8 = 15 А
15 А Х 12 V = 180 W
Това трафче 180 W като извади - аз ще извадя каса марково уиски. А, за 15 А на вторичната - помисли с какъв проводник трябва да е :? Просто трафчето "кляка" и всички анализи на загубите са безпочвени :prost:
sez_djebel - специалист
С най-голямо уважение към всички писали по темата, но малко се пресилвате !? Човека пишман стана сигурно ,че зададе " аматьорски въпрос" за свързване на лунички с трансформатор...!? :?
Justy - майстор
Прав си, особено като прочете :
Това си е 60VA трансформатор, който съм натоварил моментно за целите на измерването.Когато си направиш труда вържеш нещо, да измериш и направиш заключения тогава пиши.
и следващо твърдение, че ще изкара 180 W / след като сам е признал, че не е сигурен дали ще издържи / :shock: :shock: :shock:
Като прочетох и за последователното свързване на вторичните намотки, при които без проблем ще получи тези заветни 180 W - съвсем онемях.
Може би е време Тани да заключи темата, стана вредно.
Тани - модератор
Предлагам за може би трети път , да закачиш 7 лунички на електронен траф 150W през 1 м и да кажеш резултата! Аз не разполагам с уред , които може да мери такива високи честоти - пробвах с трите си мултицета , но не стана ! Въпроса е че предлагания от тебе вариант не върши работа! Сухата ти теория със замяната на ВСИЧКИ условия в задачата не доказва нещо , което е изпитано на практика!

Един въпрос - колко крушки на 220V може да захраниш през нормален ключ за осветление?
Justy - майстор
Писал си, моето момче, писал си :
Всъщност това трафче е 2х 12V и ще извади 180W като стой и гледай, въпроса е за колко време.
Ако ти изневерява паметта, ела да те почерпя бира. Уиски не заслужи.
Аз съм дотук - и без това много наспамихме. Има лични, а се виждаме и по други форуми :wink:
Тани - модератор
Мисля че не е добра идеята на лични да се решават подобни спорове! ESPACE разсъждава точно както разсъждавах аз , когато свързвах първите си 15 лунички в един кръг! Добре че не намерих траф над 300 W за да не направя и глупостта да ги свържа всички заедно :-D Интересното е че и аз минах през същите теоретични изчисления и знам , че някои неща се учат само с личен опит! :-D Нека си направи експеримента и да каже резултатите , за да спести опитите на следващите , които ще прочетат тази тема! Не мисля че това е спам! Дори напротив, нека всеки изкаже мнението си свободно , дори то да е грешно. Така се виждат повече подводни камъни при решаването на даден проблем!
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 10

Тема "Аматьорски въпрос за свързване на 220V>12V трансформатор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: