• 1
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 94
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
kuger - майстор
lubomirlz написа:
Виж същия идиот как се мъчи да убие един fluke 28-2
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=qlA7-fh5nDQ[/youtube]
Идиот е много меко казано!
Като знам как си пазя нещата...
dtmf - специалист
lubomirlz написа:
Да, хапе го коня :-D Няма ли си друга работа а тръгнал да чупи уреди. Да бачка цял месец за тоя уред тогава да го питам как се чупи :cool:
fore - майстор
DMN написа:
И ето какво успяха да хванат амперклещите за това кратко време - нищо:
Прикачен файл:
P1130127.JPG
Ето толкова време им беше необходимо да покажат реалното показание(от втората снимка в предния пост), което нас ни интересува - около секунда:
Прикачен файл:
P1130129.JPG
А за оня първоначалния пик от 7.5А въобще няма начин как да го хванат нашите столевки. То и със измерването на стартера става нещо подобно както се вижда. Но както се вижда и при лампата, не този първоначален пик определя мощността и работата на лампата, и работния й ток е доста под този пик за да си вадим заключения от него :)

Обясни ми как да ползвам при мерене точно тоя режим Мин/Макс ? Може ли изобщо да се ползва там ?
DMN - майстор
fore написа:
Обясни ми как да ползвам при мерене точно тоя режим Мин/Макс ? Може ли изобщо да се ползва там ?
Включваш превключвателя на измерване на прав ток. С жълтия бутон "SEL" нулираш дисплея. След това натискаш бутона MIN/MAX, с това натискане се преминава в режим "MAX", уреда ще ти покаже максималното показание, което улови. Ако натиснеш втори път същия бутон MIN/MAX, тогава измерва и ще ти покаже минималното показание, което е уловил, може да е с отрицателен знак "минус". Ако го натиснеш трети път, тогава на дисплея започва да мига надписа MIN/MAX и в този режим измерва и минимума и максимума едновременно. Трябва да си поиграеш малко с тези неща за да ти стане по-ясно.
Но в режим на "MAX" едва ли ще направиш коректно измерване на стартера. Аз това се опитах да покажа със снимките и осцилоскопа. При пиков ток на лампата от 7.5А и работен ток от 1.31А, амперклещите в момента на включване на лампата в режим на "MAX" показаха 2.03А, което не е ясно в кой момент и какво са уловили. Трябваше да мине около секунда за да покажат работния ток на лампата. Така е и със стартера. Както писах по-напред - според мен за да измериш стартовия ток на стартера коректно, това трябва да стане като превключиш на ръчен режим на най-големия обхват, без да използваш режима MIN/MAX и стартера да върти около 3-4 секунди(трябва да вземеш мерки двигателя да не запали през това време) и да гледаш показанията, които няма да са постоянни, а ще варират в някакъв диапазон, защото тока ще е по-голям, когато буталото е в такт "сгъстяване".
И въпреки това, за да използваш режима MIN/MAX по време на меренето на стартера, измерването трябва да започне, когато стартера вече е развъртял(а не измерването да започне преди да завърти) и така ще отчете максималната стойност по време на въртене. Ако си вникнал внимателно в това, което написах, надявам се да ти стане ясно какво имам предвид :)
stan73 - майстор
kuger написа:
lubomirlz написа:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=qlA7-fh5nDQ[/youtube]
Идиот е много меко казано!
Като знам как си пазя нещата...
Този с това педалско фалцетче, е егати гадта ! :x Потресен съм как се гаври с разкошната машинка, направо ми се прииска да го набия...
От друга страна пък не съм предполагал, че може да са толкова яки.
На времето, като бях системен инженер в една фабрика в отдела по Научна и Развойна дейност, имах зачислени един Флюк енд Филипс и един Метекс (и двата бяха с "трю рмс"), но си ги гледах като писани яйчица, през ум не ми е минавало да се отнасям така брутално с тях (а и по-принцип си пазя много инструментите)...
П.П. И част от вътрешноведомсвеният хумор: като ни ги взимаха за редовната проверка от Метрологията с колегата се майтапехме, че ги взимат за да си калибрират техните по нашите... :)
DMN - майстор
stan73 написа:
Потресен съм как се гаври с разкошната машинка, направо ми се прииска да го набия...
Специално тоя е направил доста клипове с презентации на различни уреди и не мисля, че се възмущавате с право.
stan73 написа:
От друга страна пък не съм предполагал, че може да са толкова яки.
Май това ще да е бил смисъла на клипа, аз поне така смятам :) .
stan73 - майстор
И аз предполагам, че това е замисълът (а иначе първоначалният ми импулс беше да :axe: ...)
dtmf - специалист
DMN написа:
Но в режим на "MAX" едва ли ще направиш коректно измерване на стартера. )
Намерих си бутон FAST MIN/MAX но не знам колко е бърз. В инструкциите сигурно пише само да има кой да чете)

Прикачен файл

DSC_1584.JPG
nv952 - майстор
Въпроса ми няма нищо общо с темата но за да не отварям друга...Става въпрос за печката на която мерих А-рите.От няколко дни работи около 1 час и тотално изключва.Първия път мислих че съм натиснал таймера да изкл. ама стана мн пъти вече сама спира и датчика за температура показва 45 градуса :shock: та мисля че нещо датчика не бива защото е отварях да я почистя от праха и го изкл.от буксата на платката.По принцип си работи докато не е изкл. от дистанционното.
Имам и един въпрос за дом. тел дето прекъсва по време на разговор ама ще питам в друга тема ако намеря.
ПП сега е вкл. темп. е 19 градуса обаче мотара изобщо не тръгва.
ПП2 мерих с мултито и мотора даде 35ома обаче има един кондензатор свързан преди него..
това е кондензатора
1uF 500 V
Изображение
dtmf - специалист
nv952 написа:
това е кондензатора
1uF 500 V
А кондензатора измери ли го с нещо?
  • 1
  • 49
  • 50
  • 51