• 1
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 111
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
MIRO_073 - майстор
gecata1059 написа:
При свързване на проводниците във предпазителите и нулевата шина стягам винтовете до скъсване и връщам четвърт. :-D
Какъв е тоя шлосерски подход??? Какво постигаш с това? Я обясни? :lol: Има си стандарт за момент на затягане в клеми и предпазители.
Момент на затягане на винта на клемата: 1,33 Nm.
gecata1059 - специалист
За по-сигурно.Особено на нулевата шина, при двупроводна инсталация.За стягане динамометрична отвертка ли да ползвам ?
MIRO_073 - майстор
Особено с развиването на четвърт :-D Супер. Само така. За всеки случаи налепи N 112 на всякъде. А за въртящия момент-всеки по-свестен винтоверт има характеристики на степените на тресчотната система.
gecata1059 - специалист
Това за отвиването на четвърт е само лаф. :-D Иначе два пъти съм викал Чез заради хлабави връзки.Първия път ми топеше изолацията на главния фазов кабел от етажното табло след главния бушон.Втория беше заради стопена изолация на нулевите кабели във етажното табло.Главата на болта ,на които бяха завити на шината се топеше като при заварка.При двупроводна система каквато е моята ,щеше да е весело. :sad: Затова както се казва: Страх лозе пази.
MIRO_073 - майстор
Само лаф, ама не пиши глупости. Някои самообразоващ се ще го направи и няма да му направиш услуга. Аз не пиша в раздел зидария, дърворезба, шпакловане и т.н. защото не разбирам и не подвеждам никои с моите тъпотии които бих написал.
gecata1059 - специалист
MIRO_073 написа:
Само лаф, ама не пиши глупости. Някои самообразоващ се ще го направи и няма да му направиш услуга. Аз не пиша в раздел зидария, дърворезба, шпакловане и т.н. защото не разбирам и не подвеждам никои с моите тъпотии които бих написал.
Извинявам се, ако някой е приел написаното буквално и съм го подвел.Не е била това целта ми.По принцип гледам да задавам конкретни въпроси на който да получа конкретен отговор.Но в този форум са малко хората който правят точно това.Ти си един от тях.Затова още веднъж се извинявам за написаното. [-o< :prayer:
MamaMy - майстор
MIRO_073 написа:
gecata1059 написа:
При свързване на проводниците във предпазителите и нулевата шина стягам винтовете до скъсване и връщам четвърт. :-D
Какъв е тоя шлосерски подход??? Какво постигаш с това? Я обясни? :lol: Има си стандарт за момент на затягане в клеми и предпазители.
MIRO_073 написа:
И все пак не е лошо когато ти липсва чувство за хумор да изчакаш реакцията на други колеги преди да пишеш за да се убедиш, че няма да се изложиш! Ако пък някой "самообразоващ се по електротехника от форум", че и с липсващо чуство за хумор, барне в таблото последвайки тъп съвет и направи беля, тъкмо ще разбере, че тази дисциплина не се учи по форумите. Още повече, че този лаф дори и сред монтьорите е абсолютно неприложим като съвет. Няма как да развиеш нещо което вече се е скъсало. :wink:
MIRO_073 - майстор
MamaMy написа:
Няма как да развиеш нещо което вече се е скъсало. :wink:
ООО прозрение :-D
zz_stefanov - майстор
MIRO_073 написа:
gecata1059 написа:
Момент на затягане на винта на клемата: 1,33 Nm.
Крайно време е да почнем да ползваме динамометричен ключ при работа :cool:
kuger - майстор
А бе, вие да не мислите, че форума е техникум по електротехника? Че от тук ще се учи занаят?
Какъв глупак ще е този, дето ще прочете и ще приеме за чиста истина писания от незнайни?
Май голям!
  • 1
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 111

Тема "Кабелни връзки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: