• 1
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 216
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
valentino76bs - майстор
elenmet написа:
valentino76bs написа:
...ама мисля ,че общественото порицание и изобличение ще бъде ползотворно и ще се извлече необходимата поука от всичко това...
Я обясни какво точно, къде и как трябва да се порицава? Конкуренцията ли, нещо друго ли?
Да обяснявам ли :shock: и много ми е интересно точно пък защо ти се включващ тука ....
Не може да питаш във форума как да си сменя старото табло а в същото време да си майстор работещ на свободна практика някак си странно ми стана, това си е жива подигравка и неуважение към занаята и в частност към колеги от форума!
Whitesnake - специалист
:? Нищо не разбрах. :-D
NV, нали не мислиш, че ще работиш предимно по нови обекти, ами не по стари инсталации и няма да ти се наложи да се оправяш в плетеница от 30-40 проводника да речем? :) Ако не разбираш нещо достатъчно - не го хващай. Хората рядко ще те извикат да им смениш контакта. В България сме така, че чак като нещо замирише на изгоряло или се запали, тогава викаме майстори. :)
nv952 - майстор
Whitesnake написа:
:? Нищо не разбрах. :-D
NV, нали не мислиш, че ще работиш предимно по нови обекти, ами не по стари инсталации и няма да ти се наложи да се оправяш в плетеница от 30-40 проводника да речем? :) Ако не разбираш нещо достатъчно - не го хващай. Хората рядко ще те извикат да им смениш контакта. В България сме така, че чак като нещо замирише на изгоряло или се запали, тогава викаме майстори. :)
:-D Явно ще има дискусия по въпроса затова обяснявам подробно и това ще е последното обяснение по въпроса.
Разбирам притесненията на потребителя (няма да кажа колега че може да се засегне...нали не мога да направя едно табло)
valentinobs,но май аз не мога да пиша или просто не се чете достатъчно добре.ВЪПРОСНОТО ТАБЛО Е ЛИЧНО МОЕ!!
Та сега за клиентити
Принципа който изпълнявам стриктно е следния.Щом не знам и не разбирам просто не пипам.
Основно работя по осветление.
Човек искаше да размени ГК плоскос (квадрат) в коридора си и трябваше кабела да се удължи.
момче си бише взело квартира и лампата в банята светела докато не решил да я смени с енерго спестяваща.Тогава просото не светнала.Сменихме фасунгата защото едната медна пластинка падна в момента в кой пипнах фасунгата и се оправи.Също така искаше да погледна печката(раховец) защото удряла ток :shock: Еми и без да я видя ми беше ясно че не беше заземена.И така се оказа.Жълто зеления кабел не беше свързан с щепсала.В центъра в един нов апартамент луничките не светели и отидох.Естествено бяха изгоряли и ги смесили нови стари....проверих ги с мултицета и отделих новите и старите.И ги сложиш.По интерсното беше че детето на видима възраст около 3-4 г беше изкарало контакта за вграждане тъй че да му се виждат проводниците.Сложих нов тъй и се оправи всичка.Имаха и проблем с аспиратора....казаха че трябва да бръкнат с една дървена клечка и завъртат ротора и тогава тръгва.Но аз им казах че това НЕ МОГА ДА ГО ОПРАВЯ.
Има хора има и хора които искат подмяна на контактите....
вчера момче си взело нови мебели и искаше да му сложа лед лента ...еми готово.
Ако виждате нещо,с което застрашавам живота им,кажете ......аз поне такова нещо не виждам.
hidrazin - майстор
Аз пък го приемам нещо като обида към другите във форума които са му помагали и към мен.
Не може на 01.10.2014-та да си регистрирал обява за предлагане на електроуслуги и на 27.01.2015-та да питаш как да си направиш таблото:
http://forum.napravisam.bg/forum/viewto ... 11&t=49448
на 5-ти януари 2015-та да питаш как да разбереш кое е L, N и PE:
http://forum.napravisam.bg/forum/viewto ... 40#p656573
на 2-ри януари 2015-та да питаш как се свързва готварска печка:
http://forum.napravisam.bg/forum/viewto ... 83#p655883
И снимките от обявата му са на неща които не направил с помощта на хора от форума:
- фото релето и градинското осветление:
http://forum.napravisam.bg/forum/viewto ... 60#p601519
- и осветлението в гардероба:
http://forum.napravisam.bg/forum/viewto ... 53#p573534
Дори и димера за осветлението дето не можа да свърже като хората и го гръмна.
nv952 написа:
:-D Явно ще има дискусия по въпроса ....
И не виждам какво си се захилил? Трагично е! Нищо от изброените "ремонтни работи" не ти два нито правото, нито привилегията да се обявяваш за електротехник.
И сега какво? Ще отидеш да правиш някоя инсталация и ще чакаш някой от форума да ти казва кое как? :evil:
Я сега вземи ни осветли поне каква специалност завърши миналата година?
:partyman:
Whitesnake - специалист
nv952 написа:
Имаха и проблем с аспиратора....казаха че трябва да бръкнат с една дървена клечка и завъртат ротора и тогава тръгва.Но аз им казах че това НЕ МОГА ДА ГО ОПРАВЯ.
Клечка, а? Обикновено един електромотор е с повредени лагери, или омаслената втулка е изсъхнала/гнясна или има друг механичен проблем, за да е спрял и да тръгва чак след развъртане. А хора с ръце в гъзенки, които не могат да удължат един кабел с лустер клема, да сменят фасунга или контакт - къде ги намираш такива? Явно в Бургас има достатъчно будали.
miroton - майстор
Whitesnake написа:
nv952 написа:
Имаха и проблем с аспиратора....казаха че трябва да бръкнат с една дървена клечка и завъртат ротора и тогава тръгва.Но аз им казах че това НЕ МОГА ДА ГО ОПРАВЯ.
. А хора с ръце в гъзенки, които не могат да удължат един кабел с лустер клема, да сменят фасунга или контакт - къде ги намираш такива? Явно в Бургас има достатъчно будали.
Местя се в Бургас :-D
miroton - майстор
nv952 направо ме кефиш,
с помоща на другите от форума стана баш майстор :lol:
valentino76bs - майстор
Аз съм потресен пък не знам!
bobko - специалист
:-D :-D :-D В България всеки от всичко разбира,затова сме на този хал!!!
kuger - майстор
miroton написа:
nv952 направо ме кефиш,
с помоща на другите от форума стана баш майстор :lol:
Какво го лепнахте, бре? Вие откъде сте почнали? Младежът е завършил електро, все от някъде трябва да почне. Пак е по-добре от разни самозванци!
  • 1
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 216

Тема "ЕЛ. АБСУРДИ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: