• 1
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 216
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
lov - майстор
Има и телефон 112. И колкото да е невероятно след като сигнала е подаден от този център нещата сработват. На много вече им е ясно че не оправят ли нещата има вероятност да гризнат хурката. Всички обаждания се записват и не е като едно време.
Chefo77 - майстор
kuger
Не е все едно дали има отворена кутия и дали някой се е обадил, че има отворена кутия и опасност. Много ги награбиха и, както казах, никой не иска да страда заради сигнал за реална опасност и невзети мерки.
nv952 - ПОХВАЛНО!
За въпросното дърво е имало подаден сигнал в община Бургас, който е бил "прескочен". При силен вятър това дърво пада върху едно момче и го убива. Осъдиха общината на тази сума - мисля, че точно заради нехайството. Но дори и да не е заради него, добър адвокат винаги би ги изкъртил при инцидент, ако докаже, че са знаели. А със записите не е много трудно.
8180 - майстор
Chefo77 написа:
nv952 - ПОХВАЛНО!
+1111
Със сигурност е имало и по-бързи и ефективни методи за активност, подсказани и във Форума.
Колегата НЕ Е ДЛЪЖЕН (нормативно) да ги знае, но ПОХВАЛНОТО Е, че се е ПОЧУВСТВАЛ ОТГОВОРЕН (без да му е работа) и предприел действия, в рамките на компетентността си.
ЕВАЛА!

П.П. Нормално или не, в по-уредени държави, такива ДЕЙСТВИЯ СА ЗАБРАНЕНИ. Живот и здраве да го доживеем. Радостното е, че започваме да се осъзнаваме какво-как-кога.
moimoimoi - майстор
да изкараш извод за контакт в банята......нищо по лесно от това

Прикачен файл

Снимка0759.jpg
fox_vt - майстор
:respekt: към човека намерил толкова точно кабела зад плочките :lol: :lol:
nv952 - майстор
fox_vt написа:
Еее то пък много сложно :-D ....ей тоя боклук го бях взел от лидл и бачка мн. добре.На село намери кабелите за които ми трябваше.
Пък кво остава за една плочка дето даже и проводника не е на дълбоко.
http://www.lidl-service.com/cps/rde/SID ... =bg&title=
Изображение
mupo - напреднал
nv952 написа:
fox_vt написа:
Еее то пък много сложно :-D ....ей тоя боклук го бях взел от лидл и бачка мн. добре.На село намери кабелите за които ми трябваше.
Пък кво остава за една плочка дето даже и проводника не е на дълбоко.
http://www.lidl-service.com/cps/rde/SID ... =bg&title=
Изображение
Малко извън темата.Този уред ще свърши ли работа за кабели пуснати зад ГК на конструкция?Не му знам принципа, но няма ли да лови конструкцията?
nv952 - майстор
аз останах много доволен.За китаец (мисля ,че е такъв де)дадох 10-15лв .
Иначе може да открива кабели само че трябва да са под напрежение,също така намира и метал.
Работната му дълбочина според инфото му е 40-50мм
пп Намира и профилите даже ,обаче ако кабела е много над ГК мисля че няма да може да го "хване"
пп 2 Няма да лови конструкцията защото има два режима на работа
1-ви търси напрежение
2-ри търси метал
Забравих да кажа,че намира напрежение 220 волта
..... но и зарядното на лаптопа го хваща а то е 18 V :?
Ако се занимаваш професионално има машинки дето са добри ама пусти пари http://www.onlinemashini.bg/cat/28/izme ... /detektori
Ако искаш,намерих тая тема.viewtopic.php?f=11&t=22876&hilit=%D0%B4%D0%B5%D1%82%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BE%D1%80Питай там.
Просто да ограничим спама тук. :)
nv952 - майстор
Току що видях един абсурд....от части е ел абсурд но и просто си е абсурд.
Прибирах се от центъра и на кръстовището на МБАЛ-Бургас видях една полицейска кола...
Нищо,че беше спряна в зелена площ.Свикнал съм на такива гледки.
Обаче,по ме шокира че въпросната патрулка беше спряна до едно табло.(предполагам че е за светофарите,но не съм сигурен)
....почнах да ви търся снимка на таблото,но сега се сетих че има гугъл мапс :-D
Цъкнете тук и можете да го видите
Колата беше паркирана точно зад него.И имаше кабел който беше свързан вътре.Края на кабела беше в полицейската кола и минаваше през прозореца.(взимаше се напрежение от по голямото табло)
Много съжалявам,че нямам снимка.Просто светофара светеше зелено и нямаше как,пък и бях с автобуса а и в Бургас вали....
Явно ползват някой духалка ,да се топлят вместо парното от колата. :lol:
teon - специалист
...по всяка вероятност грешиш...преди реконструкцията на Созополското кръстовище редовно дремеха с кабел,ма не да се топлят а регулираха ръчно движението в пиковите часове...
  • 1
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 216

Тема "ЕЛ. АБСУРДИ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: