• 1
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 69
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
brum - майстор
Туй 40 вата панелче ако е от гъвкавите очаквай на 2та година да му падне добива значително. После държат горе-долу на едно ниво. При 3 сгъваеми гъвкави панела го наблюдавам това. По-марковите може и по-добре да се държат.

Ако е твърд няма какво да го мислиш. Там драмата е само при пренасянето. Иначе за 24 часа при мен отиват към 30 амперчаса ако хладилника е на сянка. Същото ползване като твоето.
Твърдо е, вече седем години ми поддържа автомобилния и къмпингуването.
Напълно си покрива данните по табелка.
Четох ти темата за къмпинг автомобила. Полека-лека вървя натам. До тук бях като цигански катун.
Детето - специалист
Колега Брум, имаш ли на идея дали клетките държат под вода ако са накиснати. Смисъл дали са добре затворени или като се натопят и водата прониква вътре в тях.
Pansim1 - специалист
Aко става дума за батерии, то те са херметични. Имат клапан който е авариен.

Извинявам се че отговарям вместо brum
Детето - специалист
Няма проблем кой отговаря, говоря за клетките които ползваме с колегата Брум.
Питам защото както писах и по напред, мазето на колегата се напълни с вода и хуавейската батерия и хоум мейд батериите останаха под вода за 24 часа. Хуавейската я мъчим по гаранция. На хоум мейд БМС е тотално изгорял, даже и инвертора не пали. На клетките видимо им няма нищо, но знае ли човек.
brum - майстор
Клетките са херметически. Имат електролит вътре дето не е безвреден и гледа да си го държиш вътре. Та мериш им напрежението и ако е над 3 волта ги брой, че са ОК. Гледаш също и дали няма клетки дето са очевидно по-надути от другите, че е признак на проблем. Ако всичко е ОК - почистваш добре терминалите, събираш отново и тестваш.

Да минеш по гаранция удавена батерия ми звучи нелогично. Не съм виждал батерия дето да я дават да работи под вода...
Pansim1 - специалист
От вчера...

Прикачен файл

солар.jpg
солар.jpg (59.95 KиБ) Видяна 1144 пъти
Детето - специалист
Брум, какво е долното ниво на батерията което е "безопасно" да се достига при разреждане според теб.
В момента моята я държа на 30% и се чудя дали да не я направя на 20%. Макар, че разни хора ми казват 10%.
brum - майстор
Да не пада под 3. Надолу е рисково. Моите лятото ги държа до 3.1 волт което е около 15%. Зимата ги смъквам до 40-50 процента. Гледам да ги държа толкова, че да успявам на 1-2 седмици да ги закарам веднъж до 100%.
Детето - специалист
Сутринта я свалих до 25% и инвертора започна да "пищи" за слаба батерия. Батерията според инвертора е на 51.8v което се пада х 3.2v на клетка.
Нямам никакви настройки за алармите и не знам тази информация дали не се получава от БМС. Защото под 30% е в червено според БМС и той да не казва на инвертора да пуска аларма.
  • 1
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 69

Тема "3kW фотоволтаична инсталация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: