• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 14
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
vvventsi - специалист
Ники274 написа:
vvventsi написа:
8180 написа:
vvventsi
Престани! Твоите клещи нямат обхват 200А!, а дипломата си показвай само на гаджетата.
Да грешката е моя ,извинявам се за което, имах предвит обхват 400A

Абе vvventsi кога си мерил 10 А консуматор на обхват половин или един килоампер.
Ай стига спами вече.
Ники най малкия ми обхват е 400А!

Прикачен файл

scan0001.jpg
Gadnyara - специалист
8180 написа:
Не ми се пише вече - писна ми да посочвам ширещата се простотия, ама няма как да се оставят некоментирани неистините.
...
Ако мерим ток с клещите на vvventsi, по данните му на първа страница в темата и отчитаме 14А:
При обхват 1000А, реалната стойност би могла да е от 8,6 до 19А - безсмислено и некомпетентно.
Първото цитирано изречение ще пропусна - отдавна осъзнах, че очаквам прекалено много от форумния език.
Иначе именно, с колегата (или поне аз) смятаме, че:
Учителят демонстрира как при неправилно и некомпетентно измерване, с напълно изправен уред можем да постигнем резултат далеч от реалната стойност!
8180 - майстор
Gadnyara написа:
Учителят демонстрира как при неправилно и некомпетентно измерване, с напълно изправен уред можем да постигнем резултат далеч от реалната стойност!
Напълно възможно е - няма спор, макар да е доста елементарно (според мен).
Статистически най-вероятният резултат от реално измерване все пак е в средата - близо до истината и Даскалът може да сгафи при такава хипотеза.
Питащият така и не каза за какво ниво на обучение става дума и по какъв предмет.

П.П. Назовавам по този начин учителя, визирайки традиционно дълбокото народно уважение към Даскала, което е на изчезване, заедно с истинските Даскали. Струва ми се, че задалият загадката го заслужава и всички тук трябва да му "свалим капа". Много е вероятно питащият да запомни и въпроса, и отговора за дълго.
П.П.2 За "езика" - не знам. Рядко пиша така.
Да напомня само, че едно време Даскалите даже са биели "непослушните" с пръчка и са възпитавали уважавани учени Хора. Сега, само за да не закрият паралелката (усвоят държавната субсидия), лъжат всички ни, че завършилите знаят, а последните енергично и малоумно размахват дипломи в защита на оскъдните си знания и празнодумие.
Имам някакъв ангажимент тук да предпазвам Форума от последните две - за начина и формата изборът е мой. Ако съм прекалил - сори.
Тани - модератор
Не знам защо , но ми се струва че надали учителя е задал въпрос от сорта:

" Защо като си претегля златния пръстен в кварталната бакалия дава разлика от етикета в златарското ателие!"

Избора на много на брой компютърни захранвания и много на брой ЛЛ не е случаен! Иначе избора щеше да е проточния бойлер в кабинета , който ще даде същото отклонение от грешката на уреда!
lecki - специалист
Компютърните захранвания (както ивсички импулсни) започват с изправител и кондензатор,
по време на работа този кондензатор само се дозарежда до максималната стоиност (310V при ефективна
стоиност 220V АС)
от напрежението до което е успял да се разреди ( например 280V) всеки полупериод.
Този ток определено не е синусоидален и в случая е основна съставна на общия ток 2400W ot 3000W.
Различните прибори по различен начин измерват несинусоидални и синусоидални напрежения
и от там идва грешката.

Съжалявам сега нямам време да потърся теория за случая.
lacezarasia - специалист
8180 написа:
vvventsi написа:
8180,виж
На теб ти писах да се кротнеш вече. Писах ти и среден 2,5 по измервания.
Не ме занимавай с глупости!
Може да не съм доучил, ама познавам само следните цифри:
0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9.
Ти коя махаш си е само твоя работа. Писах по-горе СПЕЦИАЛНО ЗА ТЕБ какво значат тези неща.
Ограденият ред, най-вероятно е грешен!
Пак забрави ±.
Пише се Ом, Ohm ако няма Омега.
Съответно - МОм, МОhm.
Имаш безчет правописни и граматически грешки. Едвам ще вържеш среден 3.
Общуването ми с теб е силно затруднено. Постоянно ми напомня един лаф:
"Не е*би тъпачка - к*ра затъпява." :)
и от къде на къде ще казваш кой колко да говори(пише). това е форум и човека може да си каже мнението. та от великите ти обяснения става ясно, че ако някой не се съгласи с великия модератор трябва да спре да пише.
8180 - майстор
lacezarasia написа:
и от къде на къде
От тук - viewtopic.php?f=9&t=20730
hygro написа:
.............
4. Пишете на кирилица. Пишете граматически правилно. Използвайте средствата за графично оформление на текста, като емотикони, начертание, цвят и др. пестеливо и оправдано. Пишете с главни и малки букви.
5. Не се допускат съобщения с некасаеща тематичния характер на форума съобщения. Не се допускат безсмислени съобщения, нито такива, поставящи под въпрос здравия разум.
.............
8. Когато отговаряте, водете се от принципа, да бъдете максимално полезни. Изказвайте се ясно и адекватно.
................
15. Указанията на модераторите имат задължителен характер. Тълкуването и прилагането на тези правила е изцяло в тяхната компетентност. Публични дискусии относно начина на прилагането или неприлагането им не се допускат. Решенията им могат да отменят единствено от администратора. Начинът на поддръжка на форума е от компетенцията единствено на собственика на сайта и не подлежи на коментар.

Нарушаването на който и да е от текстовете горе може да бъда основание за прекратяване на достъпа ви до форума или до други мерки.
vvventsi - специалист
Svetlyon,били казал ,този учител който ти е задал тази задача,какво преподава и какво в момента изучавате,с каква тема е свързан въпросът на учителя ти,ако ни отговориш на този въпрос ще е по лесно да ти дадем отговор,иначе както продължава може да се изпокараме тука :)

ПП.При измерване на тока на нулевия проводник,ако лампите са на трифазно захранване да няма пулсации,то техния ток през нулевия проводник ще е нула и остава само тока на компютрите,който е 10А при 2400W на 240V.и грешката ако сложим показанието може да е 9А.
svetlyon - напреднал
Здравейте :) извинявам се, че заради мойта глупава тема се изпокарахте...(ако преценят администраторите нека я изтрият или локнат) не беше това целта. Даскала преподава по Електрически мрежи и системи, Проектиране на съоръжения за електроснабдяване и електрообзавеждане и др.
lacezarasia - специалист
Нарушаването на който и да е от текстовете горе може да бъда основание за прекратяване на достъпа ви до форума или до други мерки.[/quote][/quote]
никъде не прочетох, че имаш право да обиждаш.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 14

Тема "Интересна задачка относно измерване на тока с амперклещи. :)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: