• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
lubomirlz - специалист
Е и какво като са битови и са монофазни, сградата ти е захранена трифазно, като всеки апартамент е на различна фаза. Няма как нулата в захранващия кабел на сградата да се натовари повече от фазовия проводник или пък да се натовари само една фаза.
Отговори ми на следния въпрос
Три апартамента захранени от различни фази
фаза А 50А
фаза В 15А
фаза С 10А
колко е тока в нулевия проводник захранващ сградата?
valentino76bs - майстор
lubomirlz написа:
Е и какво като са битови и са монофазни, сградата ти е захранена трифазно, като всеки апартамент е на различна фаза. Няма как нулата в захранващия кабел на сградата да се натовари повече от фазовия проводник или пък да се натовари само една фаза.
Отговори ми на следния въпрос
Три апартамента захранени от различни фази
фаза А 50А
фаза В 15А
фаза С 10А
колко е тока в нулевия проводник захранващ сградата?
Защо няма отговор тука... :) ...?
lubomirlz - специалист
Чаках Ники да отговори, но нещо го няма във форума от няколко дни.
Големината на тока протичащ през нулевия проводник е 38 А, както се вижда при доста небалансирана система е 76% от този през фаза А
vvventsi - специалист
Когато на едната фаза тока е максимален тогава токовете на другите две фази са 1/2 от максималната си стойност с отрицателен знак така получаваме че Ia+Ib+Ic=In 50+(-7.5)+(-5)=37.5A In=37.5А
Ники274 - специалист
lubomirlz написа:
Чаках Ники да отговори, но нещо го няма във форума от няколко дни
...не бе тука съм ама и аз чаках отговор на моя въпрос: ако на едната фаза имаш ток,а на другите две нямаш никакъв,колко ще е тока през нулата.....

Пп От година-две всички кабели,които се полагат след трафа четирите жила са с еднакво сечение.Такива са вече изискванията.
vvventsi - специалист
Ники274 написа:
lubomirlz написа:
ако на едната фаза имаш ток,а на другите две нямаш никакъв,колко ще е тока през нулата
Равни са много ясно,но я пак ми отговори на този въпрос кога ще се натовари едната фаза на 100%, на един вход във жилищен блок всички апартаменти на една фаза да включат консуматори 11kW ако предположим че са с 50A главен предпазител, кога всичките апартаменти който са на едната фаза ще включат консуматори по 11kW?
darken_nz - специалист
Не споря с никого, но само да кажа нещо.
Освен несимертията не е зле да не забравяме и нелинейните товари.
Според мен е хубаво да не пестим от проводници - особено от нулевия. :wink:

.
valentino76bs - майстор
[quote="darken_nz"]Не споря с никого, но само да кажа нещо.
Освен несимертията не е зле да не забравяме и нелинейните товари.
Според мен е хубаво да не пестим от проводници - особено от нулевия. :wink:

Все пак говорим за битова консумация.
darken_nz - специалист
Ами и в бита ги има колкото искаш. :)
Иначе е вярно, че няма да се включи всичко на веднъж и т.н, но си е хубаво да не се правят икономии от проводници.
Това разбира се си е мое мнение и не ангажира никого с нищо. :)
Pablo - специалист
Само за протокола - проблемът е решен с 2 бр.(фаза и нула ) 10 кв. гъвкав кабел + нов електромер + нов предпазител. Като пусна всичко на куп стигам до 9kW пикова консумация, което мисля си е напълно в норма за това сечение. 10 кв минаха със зор през каналите, но ако беше твърд - нямах никакъв шанс по завоите.

Мерси за помощта и весели празници !
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Препоръчайте модел кабел 6кв.мм лесен за прокарване в канал" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: