Да разбудя темата. Имам настолна бормашина с двигател вероятно 0,55 kW(няма табелка).Служебната е такава. Реших вместо да прехвърлям ремъка всеки път, когато ми трябват различни обороти, да сложа един честотен регулатор. Намерих Altiwar11 0,75 kW и на пръв поглед нещата се получиха от раз. Сложих трибутонен ключ за управление и понтенциометър и алтиварът заработи. Пуск, стоп, реверс, плавно регулиране на оборотите, всичко е О.К. Обаче след като поработи 30-40 сек. изключва от претоварване. Измерих тока на двигателя на празен ход без ремък с амперклещи 3 А симетричен. (Забравих да спомена, че инвертора е с монофазно захранване, а двигателя обърнах на триъгълник.) 3А за такъв двигател е много. Като го сметна излиза 860W. Отворих двигателя и се оказа, че е пренавиван и то много лошо. Роторът беше скъсал бандажната лента на секциите и само лакът държи намотките. В настройките на алтивара могат да се зададат номинален и максимален ток. Увеличих номиналния на 4,5 А, но няма ефект. До сега с честотни инвертори не съм се занимавал, затова всякакви компетентни съвети ще са ми от полза. Дали да направя проба с друг двигател или да търся причината в инвертора.
Каква грешка изписва?
3 А са много за празен ход.
Предполагам грешката е OPF.