thinkpad написа:Казват, че една картинка значила повече от хиляда думи. Като гледам, стотиците думи с които се опитах да ти обясня, че разлика във връзките НЯМА, явно не свършиха работа, та нека да го обясня с картинки, макар и не много добри. Точно как ще направиш връзката - с клеми, усукване или запояване, няма значение в случая! Каква е разликата дали 4 квадратовия кабел , от който ще направиш отклонение се намира на височината на контактите или по-горе в стената? Каква е разликата дали отклонението е на 2 метра от разклонителната кутия или се намира точно зад контакта и кабела е дълъг само 10-15 см?Тани написа:...1.Контактите не са изводи за осветителни тела. Докато осветителните тела ги мериш във ватове, контактите ги мериш в киловати. Не мога да си представя, че ми е разклонителна кутия и ще пусна един калорифер и един котлон в стаята и ще ми се подпали инсталацията, защото турският контакт с тънките ламаринки е предал богу духа.
2.Аз няма да свържа 3 консуматора по 16А на предпазител 50А, казвам какво може едната схема, а другата не може.
3.При един контакт изгорял, всички могат да излязат извън строя. Нямам вяра на турските пластинки колкото на спайка и защитното зануляване не го поверявам на контакти с турски пластинки, като без това двупроводната инсталация е предразположена към убийство на хора.
4.При моята схема всеки контакт е отделно сам за себе си. Не да ми изгори в 10 вечерта контакта, да няма къде да си го купя и да мръзна посред зима, защото не мога да си пусна печката.
5. Можеш да дръпнеш кабела на контакта от него и оставяш всички след него без ток. Аз мога да дръпна кабела на който и да е индивидуален контакт без да засегне друг по какъвто и да е начин. Правя го от разпределителната кутия. Ще питаш как ще намеря точният - ми ако трябва ще им сложа етикетчета с номерца.
6.Защитното зануляване да ми минава през 8 снадки на стая е абсолютно недопустимо. Снадките трябва да са минимални, защото лоша връзка където и да е било не е важно, че лесно ще я отстраниш, ами е убиец. А винтчетата на контактите се разхлабват.
7. Не пестя от квадратура, ако бих могъл да спестя от дължина. И в противен случай пак не пестя от сечение на проводници, защото онази система с разпределените два тънки проводника вместо един дебел при една слаба връзка е равна на изгоряла къща. Ако си връзваш ВЕФ-а и Юность-а в нея няма да имаш някакви проблеми, но като пуснеш калорифер, котлон и телевизор ще се чудиш от къде ти е дошло.
Моля, не цитирайте повече по този начин, трудно е за отговор.
Кой от въпросите ти остава?