• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 13
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
shadow__01 - майстор
ohdan написа:
Ето и какво напрежение оттчита преди закачането на греца
С 10V на празен ход като сложиш греца ще падне поне на 8.5V. Напрежението е крайно недостатъчно. Може би става за 6V акумулатор, но за 12V не.
Може да има междунавивково късо в трансформатора.
ohdan написа:
Но кои от изводите на вторичната намотка е "-" , с мултицета колкото и да сменях накрайниците , не ми показва кое е?
Сигурен ли си, че знаеш как се определя + и - на изправено напрежение с мултицет като твоя и подобни?
Последна промяна от shadow__01 на ср ное 27, 2013 4:25 pm, променено общо 1 път.
todortv - майстор
ohdan написа:

abcdefghijklmnopqrstuvwxz на греца си е указано кое е "+ "даже е и завъртяно в друга посока, няма как да се сбърка. Но кои от изводите на вторичната намотка е "-" , с мултицета колкото и да сменях накрайниците , не ми показва кое е?
Ей, да не свързваш вторичната на + и - ?
Намотката няма поляритет и се свързва на другите два. [-X
Кики - специалист
shadow__01 написа:
ohdan написа:
Ето и какво напрежение оттчита преди закачането на греца
С 10V на празен ход като сложиш греца ще падне поне на 8.5V. Напрежението е крайно недостатъчно. Може би става за 6V акумулатор, но за 12V не.
Може да има междунавивково късо в трансформатора.
ohdan написа:
Но кои от изводите на вторичната намотка е "-" , с мултицета колкото и да сменях накрайниците , не ми показва кое е?
Сигурен ли си, че знаеш как се определя + и - на изправено напрежение с мултицет като твоя и подобни?
Че той на вторичната на трафа какви минус и плюс ще търси? като гледам грешно е вързал греца (обикновено променливото и правото са по диагонал на изводите). За да измери по-точно колко му е променливото на вторичната да намали малко обхвата ( на този обхват грешката е голяма) и като изправи 10V след греца ще дойде към 14 а не 8,5.
hidrazin - майстор
ohdan написа:
на греца си е указано кое е "+ "даже е и завъртяно в друга посока, няма как да се сбърка. Но кои от изводите на вторичната намотка е "-" , с мултицета колкото и да сменях накрайниците , не ми показва кое е?
Не знам какво е написано на твоя грец и какво си разчел но си го объркал! Както ти написаха - свободният извод на последната снимка е +. На долната снимка се вижда че единствения извод обърнат на "обратно" е плюсовият. При теб на него няма нищо свързано.
Изображение
А горното отива в бисерите.
:partyman:
todortv - майстор
Кики написа:
....като изправи 10V след греца ще дойде към 14 а не 8,5.
Ще дойдат, ама като закачи акумулатора.
Сега мери без товар.
shadow__01 - майстор
todortv написа:
Кики написа:
....като изправи 10V след греца ще дойде към 14 а не 8,5.
Ще дойдат, ама като закачи акумулатора.
Сега мери без товар.
Не се вижда филтриращ кондензатор на снимката.
Кики - специалист
Да , и ми излезе от главата пада върху диодите, виноват!!!
hidrazin - майстор
shadow__01 написа:
Не се вижда филтриращ кондензатор на снимката.
Акумулаторът ще изиграе тая роля. Кондензатор не му трябва. :)
ohdan - специалист
hidrazin написа:
ohdan написа:
на греца си е указано кое е "+ "даже е и завъртяно в друга посока, няма как да се сбърка. Но кои от изводите на вторичната намотка е "-" , с мултицета колкото и да сменях накрайниците , не ми показва кое е?
Не знам какво е написано на твоя грец и какво си разчел но си го объркал! Както ти написаха - свободният извод на последната снимка е +. На долната снимка се вижда че единствения извод обърнат на "обратно" е плюсовият. При теб на него няма нищо свързано.
Изображение

А горното отива в бисерите.
на снимката няма нищо свързано защото съм разкачил! ето какво пише и какъв ми е греца
Прикачен файл:
IMG-20131127-WA0000.jpg
IMG-20131127-WA0000.jpg (45.37 KиБ) Видяна 1623 пъти
todortv - майстор
Къде свързваш вторичната?
Имаш уред, измери греца за пробил диод!
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9