шоп написа:Всеки може да си замери уредите с каква РЕАЛНА консумация са.

шоп написа:Всеки може да си замери уредите с каква РЕАЛНА консумация са.
moimoimoi написа:....Тц-тц-тц...... Хора, глейте, пасивна къща! Даже не пасивна, ми активна!
ако го няма парното на съседите температурата отива на около 18-19 което за мен е студено вече но 22градуса си ме устройват
moimoimoi написа:всъщност имам наблюдение и върху нова жилищна кооперация,външно е с 10см изолация,ама навсякъде ,даже и по терасите ,дограма пвц и когато вън е минус 5 вътре си беше над 15градуса.Yes!
FM STEREO написа:Ако имаш съмнения,експертиза на електромера,ако се окаже че е изправен,то тогава някой краде от теб.Това е ясно, но следват следните въпроси, които зададох на чез:
syrusthevyrus написа: Това е ясно, но следват следните въпроси, които зададох на чез:Точно така е правилно са ти отговорили. Тази проверка с твоя електромер те няма да ти я признаят,забрави за нея. Направи следното: изключи главният предпазител в апартаментното табло и виж дали електромера върти,ако е механичен гледаш дали върти шайбата,ако е електронен тип KARAT на електромера има един червен светодиод,който премигва когато има консумация,а най добре е при излючен главен предпазител в апартаментното табло с амперклещи да се премери след ап-то на външното табло след ел.мера ако отчита някакъв ампераж,значи някой краде от теб. За уредите можеш да ги пресметнеш,като видиш каква мощност са,колко часа на ден работят,като имаш предвид,че 1000Wh (1KWh) е около 20стотинки на дневна тарифа. Умножаваш мощността на всеки уред по часовете работа на ден след което го умножаваш по 20ст. и получаваш консумацията в пари за един ден,после я умножаваш по 30дни и получаваш реално кнсумацията за един месец.
- как да констатирам че някой краде от мен?И евентоално това да се направи от Ваш екип? Отговор от чез - проверката може да я направи всеки ел техник, ние не предлагаме такава услуга. Отговаряме само за снабдяването до елмера. След него, ако се констатира нередност, обърнете се
solar_entusiast написа:Пробвайте вечер когато всички съседи са си вкъщи и светят всички лампи да си изключите главния предпазител.
Тогава освен във вас гледайте къде другаде ще изгасне осветлението.
Ако става въпрос за панелен блок този който краде е някъде по етажите точно под вашия апартамен.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: