• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Vectra - специалист
шоп написа:
Всеки може да си замери уредите с каква РЕАЛНА консумация са.
:thumbs: Точно! Това имах предвид и с примера за рибките и за ползата от контролен/ни електромер/и
moimoimoi - майстор
всъщност 22 градуса е вкъщи щото входа/съседите/ имат парно,имам добра изолация и донякъде сушилнята докато работи отделя 3 часа доста топлина
ако го няма парното на съседите температурата отива на около 18-19 което за мен е студено вече но 22градуса си ме устройват
Последна промяна от moimoimoi на пон яну 04, 2016 6:58 pm, променено общо 1 път.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
moimoimoi написа:
....
ако го няма парното на съседите температурата отива на около 18-19 което за мен е студено вече но 22градуса си ме устройват
Тц-тц-тц...... Хора, глейте, пасивна къща! Даже не пасивна, ми активна!
В интерес на истината, живях веднъж в един апартамент, югозападно изложение, много старо дебелостенно строителство, с плюсови температури в неотоплена, -25 русенска зима
Късметлия си, кътай си го това жилище
moimoimoi - майстор
всъщност имам наблюдение и върху нова жилищна кооперация,външно е с 10см изолация,ама навсякъде ,даже и по терасите ,дограма пвц и когато вън е минус 5 вътре си беше над 15градуса.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
moimoimoi написа:
всъщност имам наблюдение и върху нова жилищна кооперация,външно е с 10см изолация,ама навсякъде ,даже и по терасите ,дограма пвц и когато вън е минус 5 вътре си беше над 15градуса.
Yes!
Точно сега, си мечтая за нова къщичка. НОВА
Не преправяна стара, не стиснато строена...ех. (Мечтай си!)
FM STEREO написа:
Ако имаш съмнения,експертиза на електромера,ако се окаже че е изправен,то тогава някой краде от теб.
Това е ясно, но следват следните въпроси, които зададох на чез:
- как да констатирам че някой краде от мен?И евентоално това да се направи от Ваш екип? Отговор от чез - проверката може да я направи всеки ел техник, ние не предлагаме такава услуга. Отговаряме само за снабдяването до елмера. След него, ако се констатира нередност, обърнете се към Полицията.
Явно първо ще пробвам с експертиза.
А колкото до проверката на консумираната мощност на ел уредите-имам един немски разклонител с вграден елмер и разни други. С него измерих почти всичко, което е със щепсел и получих следните резултати за 24 часа консумация-хладилник 1.5кВч, телевизор+приемник-800 Вч, съдомиялна+микровълнова-~1 кВч (тук пояснявам, че седмично съдомиялната се пуска най-много 4 пъти и на пускане консумира 1кВч като я включвам и изключвам всеки път, защото забелязах, че отчита около 100 Вч за 24 часа като е включена в контакта, но не работи, а микровълновата е постоянно включена и за 24 часа показва консумация 300 Вч).
Сега въпросът е как да измеря консумацията на уредите с твърди връзки-фурна, котлони, бойлер и климатик работещи и неработещи само включени в контакта? За да видя там какво цъка в елмера.
fbr - майстор
Виждаш ли си електромера.
solar_entusiast - специалист
Пробвайте вечер когато всички съседи са си вкъщи и светят всички лампи да си изключите главния предпазител.
Тогава освен във вас гледайте къде другаде ще изгасне осветлението.
Ако става въпрос за панелен блок този който краде е някъде по етажите точно под вашия апартамен.
FM STEREO - специалист
syrusthevyrus написа:
Това е ясно, но следват следните въпроси, които зададох на чез:
- как да констатирам че някой краде от мен?И евентоално това да се направи от Ваш екип? Отговор от чез - проверката може да я направи всеки ел техник, ние не предлагаме такава услуга. Отговаряме само за снабдяването до елмера. След него, ако се констатира нередност, обърнете се
Точно така е правилно са ти отговорили. Тази проверка с твоя електромер те няма да ти я признаят,забрави за нея. Направи следното: изключи главният предпазител в апартаментното табло и виж дали електромера върти,ако е механичен гледаш дали върти шайбата,ако е електронен тип KARAT на електромера има един червен светодиод,който премигва когато има консумация,а най добре е при излючен главен предпазител в апартаментното табло с амперклещи да се премери след ап-то на външното табло след ел.мера ако отчита някакъв ампераж,значи някой краде от теб. За уредите можеш да ги пресметнеш,като видиш каква мощност са,колко часа на ден работят,като имаш предвид,че 1000Wh (1KWh) е около 20стотинки на дневна тарифа. Умножаваш мощността на всеки уред по часовете работа на ден след което го умножаваш по 20ст. и получаваш консумацията в пари за един ден,после я умножаваш по 30дни и получаваш реално кнсумацията за един месец.
valentino76bs - майстор
solar_entusiast написа:
Пробвайте вечер когато всички съседи са си вкъщи и светят всички лампи да си изключите главния предпазител.
Тогава освен във вас гледайте къде другаде ще изгасне осветлението.
Ако става въпрос за панелен блок този който краде е някъде по етажите точно под вашия апартамен.

Що под не може ли над или отстрани?
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Контролен електромер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: