• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
shotik - майстор
За всички ,които се препират за ШУКО контактите , през 1964 г /преди 51 г и 4 месеца/ , когато влезнах в този апартамент , където живея , имаше два усилени контакта ШУКО, за сега само единия се ползва още, другия беше на неподходящо място, затова съм го премахнал.Всички ключове на лампите са оригинални от тогава ,само в коридора заради обновяване се наложи да е друг модел,но и той е поне на 35 години.
kozl - майстор
ky-kyy написа:
nikolov333 написа:
Той автора от сряда не е влизал да си види темата....
Най ги харесвам такива :)
Иначе, ако случайно влезне, да има предвид, че с тва фазомерче, дето святкало тук силно-там слабо, няма да свърши работа....За да тръгне работата, си требва както фаза, така и нула. Та да си направи една пробна ламба, или да си купи най-добре и с нея да рови, на собствена отговорност :partyman:
И за какво па да влиза, че да се изгуби в тая писалня :?
Колко от постовете са по темата и колко повече за "съдържанието на краставицата" :?
profesionalist_wood - майстор
toolegittoquit написа:
hidrazin написа:
И каква е тази "определена специалност"?
Що си мислиш, че съм длъжен да ти кажа? Ако ми се примолиш и ми пратиш Виски, може и да ти кажа. :partyman:
hidrazin написа:
И какви са ти хубавите, нови и стегнати контакти? Турски или китайски?
Контактите са EL-BI и Gunsan. Опитвал съм да вкарвам стари бакелитови щепсели в шуко контакт. Не ми се получи. Явно ти имаш повече опит във вкарването на неподходящ за контакта щепсел на неподходящ за щепсела контакт. Добре, значи можеш. Аз съм го блъскал с длан бакелитовият руски щепсел и не ставаше. Ако имаш някой контакт, на който Шуко пластините отдавна ги няма и са изкривени навътре - може.
Leon написа:
Лошото е че нямат заземителни/ занулителни пластини, но пък са идеални за телевизори и подобни електроники.
Знам..Но едно време такива са били изискванията. Или липсата им.
Преди години в техникума който завърших една беше влязла с връзки и е уникално тъпа и никъде не я искаха и заради това влезе при нас....та въпросната съученичка беше направила уникална дивотия да включи нормалния щепсел в трифазен контакт и изгоря радиото и почна яко да пуши... :lol:
Още си я спомням тази случка
stoianov_n - специалист
kozl написа:
Колко от постовете са по темата и колко повече за "съдържанието на краставицата" :?
:lol: :lol: :lol:
ky-kyy - майстор
kozl написа:
Кво не им харесваш на краставиците :? :-D
teon - специалист
stoianov_n написа:
да не излезе, че и ти си платил с месо и дамаджани...някъде из Бургас. :-D
...аве един г.з като сере, трябва и да яде :?...
arkadas - напреднал
Благодаря на всички за мненията и коментарите, свързани с проблема. Ще взема под внимание всички логични предположения и ще направя нова проверка, след което ще докладвам за резултата.
kozl - майстор
ky-kyy написа:
kozl написа:
Кво не им харесваш на краставиците :? :-D
Най обичам натурална салата с домат и краставица. Но не ми харесва като търся конкретен съвет да ми предлагат "краставици".
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Напрежение в контакта, но не работи?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: