Е ми-и-и по бързи сметки една батерия със средно-аритметично напрежение от 3,7 V и капацитет от 3000 mAh може да се преобразува във "виртуална" такава с напрежение 5,1 V и капацитет от 2176,5943... mAh ! Това при теоретично кпд 100% ! Умножаваме набързо това число по 4/5 или 80% и получаваме 1741,27548 mAh !
Аааа ясно, тенкю
Значи батерията си е супер. Просто powerbank-a с една батерия като моя си е само за спешни случаи, но поне мога да разчитам на него.
Благодаря на всички за помощта!
В крайна сметка хем стана хем не . Идеята ми беше на един старичък Garmin да заменя вътрешната му батерия с една 18650 от вън и така ако може да изкара едно поне 3-4 часа, целта да не използвам кабела че дразни като се пречка.
Залепих един държач за 18650 от зад на навигацията (от пред като се гледа изобщо не се вижда) и т.н., сложих батерията и навигацията си работи. Обаче пак сравнително бързо индикаторът започна да показва че батерията се изтощава и естествено малко по късно изключи(около 1 час, е изкара повече от оригиналната която е 10 годишна). Понеже батерията е от вън я измерих и показа 3,55V, явно електрониката на GPS-а така е настроена. Ако ще се ползва за 40-50мин. става ама за по дълго време пак ще трябва да е включена с кабела, на съвсем друго се надявах .
Друго което ми направи впечатление и нямам обяснение за него е че вечерта оставих GPS-а (изключен) с почти заредена до горе батерия (18650) а на сутринта когато го пуснах не тръгна измерих батерията показа 1,6V , от къде е дошла тази консумация и идея си нямам. Смених батерията и тръгна с кабела също си работи нормално.
Има ли някакъв вариант да се доработят нещата или да си карам така, за кратко време слагам батерия за дълго на захранване.
Не се знае колко е капацитетът на тази батерия, която си сложил, може като нищо да е със същия капацитет като вградената, демек никакъв.
Колко време я зареждаш на Гармина? По спомени май даваха 4 часа.
Измери напрежението на външната батерия, когато е заредена трябва да е около 4.1- 4.2V
И аз имам един 10 годишен Гармин и батерията взе да не му държи.
На всичкото отгоре взе да не хваща и спътниците. Ама като му обнових софтуера и проблема изчезна, хваща ги от раз .
Ти всъщност махна ли старата батерия или свързваш другата в паралел с нея?
Я обясни по подробно къде я връзваш тази батерия. Директно към оригиналната или през входа за външно захранване. А и каква ти е тази 18650 защото от тях има токова много ментаци. Той колегата ме е изпреварил но и неговите въпроси също са важни.Една снимка би обяснила много неща.