• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
nikolov333 - майстор
Удължаването не е желателно, ако може без него, но има и друг вариант.. viewtopic.php?f=11&t=56605&start=40#p847259, друг въпрос е кое е по-евтиното от двете.. Ти не си споменавал за струга, но аз съм гадател :lol: затова цитирах друга тема, с подобна постановка за пример. Ето я и ти прочети..може да ти е полезна донякъде, ако имаш проблеми с предпазителите, когато го свържете.
http://clubs.dir.bg/showflat.php?Board= ... t=all&vc=1
smokee - специалист
Благодаря за линка Николов.Разбрах,че ми трябва трифазен АП с крива D (за консуматори с голям пусков ток).Ще взема 63А.
Днес се оказа,че близо до мен (на около 30м) минава трифазен кабел.Пуснахме ток с моя кабел (50м) ,но двигателя само бучеше.Оказа че на едната жица няма ток ,а другите 2 са свързани за да се вдигне монофазното напрежение,защото преди беше много ниско (около 190V) .Сега ще питам ЕРП-то дали могат да пуснат ток и на третия кабел и какво ще ми струва.Имало е кабел и на 10м от мен преди,но според съседите ми кабела бил "избил" каквото и да означава това и не можел да се ползва.
Последна промяна от smokee на пет фев 24, 2017 6:25 pm, променено общо 1 път.
nikolov333 - майстор
63АП с крива D само за този струг ти е много.. Зависи кaкъв главен предпазител имаш в електромерното табло и колко kW е партида ти. Проблема на човека от цитираната тема е с главния предпазител на доставчика понеже партидата му е 15kW и са му сложили за главен АП 25А с крива В. :idea:
smokee - специалист
Добре де 50А как ти се струва? И тези с Д ги намирам много трудно.С "С" 50А няма ли да ми свърши работа? И като цяло АП не ми е проблем.Голям проблем се оказа прекарването на трифазния ток.Тия от ЕВН вместо да дойдат и да ми прекарат безплатно кабел и да ми сложат електромер както правят кабелните телевизии и дори първите 3 месеца са ми безплатни само и само да ме привлекат като техен абонат на тези им предлагам 1000лв и пак се дърпат! Купих си и кабел и трифазен електромер.Склонен съм собственоръчно да си изкопая канала вместо те да свършат тази работа за да им стана клиент и да имат дивиденти от мен.Толкова наядени и угоени свине много рядко се срещат (В Бг са обикновено монополите - вода,ток,топло ,политици ,доктори и др).Много нерви,пари разправии за нещо,което трябва да стане безплатно с подаването на една писмена молба....
nikolov333 - майстор
Е тоя филм не знаех, че си тръгнал да го гледаш, ама и ти не си писал, че нямаш партида и кабела ти трябва за захранването и иначе щяхме да го коментираме това.. Не знам от къде си, и кой ти е доставчика, а и аз съм сменял веднъж захранващ кабел на съществуваща трифазна партида у нас понеже беше 4мм2 и ми беше слаб. Тогава минах с връзки и 150 лв.на ръка на техника, но кабела си го купувах аз защото партидата вече си беше открита. При нова партида би трябвало до електромера да са от тях и кабелите и електромера и главния предпазител с таблото за тях..
nikolov333 - майстор
Е тоя филм не знаех, че си тръгнал да го гледаш, ама и ти не си писал, че нямаш партида и кабела ти трябва за захранването и иначе щяхме да го коментираме това.. Не знам как са нещата в Бургас и кой ти е доставчика, а и аз съм сменял веднъж захранващ кабел на съществуваща трифазна партида у нас понеже беше 4мм2 и ми беше слаб. Тогава минах с връзки и 150 лв.на ръка на техника, но кабела си го купувах аз защото партидата вече си беше открита. При нова партида би трябвало до електромера да са от тях и кабелите и електромера и главния предпазител с таблото за тях..
smokee - специалист
На мястото където се намира струга въобще ЕВН (ЕРП-то) не предлага каквито и да било партиди различни от монофазен ток.За съжаление.Не знам как някои хора са се уредили ,но факт е ,че имат и сега ще трябва да взимам от тях,но разстоянието ще се увеличи доста (около 150м кабел).Въпроса ми е кой е най-добрия начин за снаждане на кабела,който купих (50м) с другия 100м,който ще трябва да купя.Т.н. клемни табла ще ми свършат ли работа и как се работи с тях? Мога ли да ги закопая в земята и с какво да ги излолирам?

Изображение
moimoimoi - майстор
доколкото следя темата, ти имаш 50 метра САВТ 4Х16мм* за който си дал 100лева

сега обаче трябва да се удължи с още 100метра

т.е. трябва да се направи муфа между двата кабела,ти тая работа няма да можеш да я свършиш сам и ще трябва да си извикаш професионалист, обаче муфата+труда пак ще са около 100лева
и поради тази причина е много по на далавера просто да си купиш цяло парче 150метра кабел
nikolov333 - майстор
Удължава се с такива кабелни гилзи http://www.cablecommerce.bg/shop/bg/pro ... -3311-0017 Местата на свързване се изолират със самовулканизиращ бишоп, но вече може да има по-модерни техники. Веднъж сме удължавали така у нас, но после го елиминирах с допълнително табло преди връзката.. Моя съвет е, ако не си омазал кабела при тия проби е да опиташ да замениш кабела с по-дълъг, в магазина от където си го купил. Мисля, че ще могат да го пласират, а ако не се навият, пробвай в друг магазин. При положение, че ще купуваш още 100м, можеш да си избереш магазин от къде да го купиш. :)
Последна промяна от nikolov333 на пон фев 27, 2017 8:00 pm, променено общо 3 пъти.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "2 ел. въпроса за трифазен кабел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: