• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
roonron - помощник
Момчета днес ще търся термометър да измеря температурата в камерата, защото онзи ден сложих един джин(38% алкохол) и вчера го изкарах целия замръзнал. А хладилника е на 2-ра степен
plamen6703 - майстор
Аз пък като сложа шише мастика в камерата на хладилника и се "разваля" :wink: Появяват се едни кристали и върви чаша след чаша :partyman:
lov - майстор
А следи ли дали изключва или си работи нон стоп. За да стане джина на лед значи по хладилната машина всичко е на ред. Мери с термометъра в хладилната част. Ако там държи под нулата или не изключва компресора сменяй термостата.В хладилната част трябва да е + 4-7 градуса Той трябва да се намира в хладилната част. Макар че не мога да кажа със сигурност. Ако имаш два термостата единия в хладилната част един за камерата вече става сложно. Просто не познавам модела защото отдавна съм се спрял на тази тема.
roonron - помощник
lov написа:
А следи ли дали изключва или си работи нон стоп. За да стане джина на лед значи по хладилната машина всичко е на ред. Мери с термометъра в хладилната част. Ако там държи под нулата или не изключва компресора сменяй термостата.В хладилната част трябва да е + 4-7 градуса Той трябва да се намира в хладилната част. Макар че не мога да кажа със сигурност. Ако имаш два термостата единия в хладилната част един за камерата вече става сложно. Просто не познавам модела защото отдавна съм се спрял на тази тема.
Само един е термостата и изключва, но пък работи между час и половина и два часа.
plamen6703 - майстор
roonron написа:
lov написа:
Само един е термостата и изключва, но пък работи между час и половина и два часа.
Смени си джина и с хладилника не се занимавай повече... или се занимавай, ако нямаш друга работа! :partyman:
roonron - помощник
plamen6703 написа:
roonron написа:
lov написа:
Смени си джина и с хладилника не се занимавай повече... или се занимавай, ако нямаш друга работа! :partyman:
Джина не ме притеснява, а това че на степен по-голяма от 2-ра не изключва изобщо при положение, че в стаята е 27-28 градуса.
plamen6703 - майстор
roonron написа:
plamen6703 написа:
roonron написа:

Джина не ме притеснява, а това че на степен по-голяма от 2-ра не изключва изобщо при положение, че в стаята е 27-28 градуса.
Смени термостата тогава и следи какво ще се случи...може накрая и да се случи :wink: :partyman:
roonron - помощник
plamen6703 написа:
roonron написа:
plamen6703 написа:

Смени термостата тогава и следи какво ще се случи...може накрая и да се случи :wink: :partyman:
Има ли вариант да ме насочите към модел или поне ценова категория.
plamen6703 - майстор
Най-добрият вариант за теб е да свалиш твоят термостат от хладилника, да го вземеш и да го ползваш за "юрнек". Показваш го в магазин за резервни части на продавача и искаш такъв термостат, като се съобразиш и с дължината на осезателят. След това се прибираш, монтираш, включваш и следиш резултата след ремонта :partyman:
kozl - майстор
Е чекайте със смената.
Първо къде е сондата на термостата и колко градуса е в това отделение? Джина замръзнал :roll: Да де ама той мое да замръзне и при -16 - и при -30 :?
Къде се регулира температурата? В двете отделения или само в едното? Ако се регулира в хладилната част, там температурите требе да са положителни. Какво показва термометъра в едното отделение, какво в другото?
Мога да допусна, че в камера замръзяване температурите са по-ниски от необходимите за сметка на хладилната камера и тогава причината няма да е в термостата. Т.е. какво разпределя охлаждането в двете отделения :? когато компресора е един, а изпарителите два :?
Помня, че братовчеда имаше подобни ядове с такъв хладилник с отделна камера. Едното от двете отделения не работеше в нормите. Но не знам какъв му беше точно проблема и как се оправи.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "Въпрос за хладилник" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: