Момчета днес ще търся термометър да измеря температурата в камерата, защото онзи ден сложих един джин(38% алкохол) и вчера го изкарах целия замръзнал. А хладилника е на 2-ра степен
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
roonron
- помощник
84 мнения в "Въпрос за хладилник"
plamen6703
- майстор
Аз пък като сложа шише мастика в камерата на хладилника и се "разваля"
Появяват се едни кристали и върви чаша след чаша 
lov
- майстор
А следи ли дали изключва или си работи нон стоп. За да стане джина на лед значи по хладилната машина всичко е на ред. Мери с термометъра в хладилната част. Ако там държи под нулата или не изключва компресора сменяй термостата.В хладилната част трябва да е + 4-7 градуса Той трябва да се намира в хладилната част. Макар че не мога да кажа със сигурност. Ако имаш два термостата единия в хладилната част един за камерата вече става сложно. Просто не познавам модела защото отдавна съм се спрял на тази тема.
roonron
- помощник
lov написа:А следи ли дали изключва или си работи нон стоп. За да стане джина на лед значи по хладилната машина всичко е на ред. Мери с термометъра в хладилната част. Ако там държи под нулата или не изключва компресора сменяй термостата.В хладилната част трябва да е + 4-7 градуса Той трябва да се намира в хладилната част. Макар че не мога да кажа със сигурност. Ако имаш два термостата единия в хладилната част един за камерата вече става сложно. Просто не познавам модела защото отдавна съм се спрял на тази тема.Само един е термостата и изключва, но пък работи между час и половина и два часа.
plamen6703
- майстор
roonron написа:Смени си джина и с хладилника не се занимавай повече... или се занимавай, ако нямаш друга работа!lov написа:А следи ли дали изключва или си работи нон стоп. За да стане джина на лед значи по хладилната машина всичко е на ред. Мери с термометъра в хладилната част. Ако там държи под нулата или не изключва компресора сменяй термостата.В хладилната част трябва да е + 4-7 градуса Той трябва да се намира в хладилната част. Макар че не мога да кажа със сигурност. Ако имаш два термостата единия в хладилната част един за камерата вече става сложно. Просто не познавам модела защото отдавна съм се спрял на тази тема.Само един е термостата и изключва, но пък работи между час и половина и два часа.
roonron
- помощник
plamen6703 написа:Джина не ме притеснява, а това че на степен по-голяма от 2-ра не изключва изобщо при положение, че в стаята е 27-28 градуса.roonron написа:Смени си джина и с хладилника не се занимавай повече... или се занимавай, ако нямаш друга работа!lov написа:А следи ли дали изключва или си работи нон стоп. За да стане джина на лед значи по хладилната машина всичко е на ред. Мери с термометъра в хладилната част. Ако там държи под нулата или не изключва компресора сменяй термостата.В хладилната част трябва да е + 4-7 градуса Той трябва да се намира в хладилната част. Макар че не мога да кажа със сигурност. Ако имаш два термостата единия в хладилната част един за камерата вече става сложно. Просто не познавам модела защото отдавна съм се спрял на тази тема.Само един е термостата и изключва, но пък работи между час и половина и два часа.
plamen6703
- майстор
roonron написа:Смени термостата тогава и следи какво ще се случи...може накрая и да се случиplamen6703 написа:Джина не ме притеснява, а това че на степен по-голяма от 2-ра не изключва изобщо при положение, че в стаята е 27-28 градуса.roonron написа:Смени си джина и с хладилника не се занимавай повече... или се занимавай, ако нямаш друга работа!
Само един е термостата и изключва, но пък работи между час и половина и два часа.
roonron
- помощник
plamen6703 написа:Има ли вариант да ме насочите към модел или поне ценова категория.roonron написа:Смени термостата тогава и следи какво ще се случи...може накрая и да се случиplamen6703 написа:Джина не ме притеснява, а това че на степен по-голяма от 2-ра не изключва изобщо при положение, че в стаята е 27-28 градуса.
Смени си джина и с хладилника не се занимавай повече... или се занимавай, ако нямаш друга работа!![]()
plamen6703
- майстор
Най-добрият вариант за теб е да свалиш твоят термостат от хладилника, да го вземеш и да го ползваш за "юрнек". Показваш го в магазин за резервни части на продавача и искаш такъв термостат, като се съобразиш и с дължината на осезателят. След това се прибираш, монтираш, включваш и следиш резултата след ремонта 
kozl
- майстор
Е чекайте със смената.
Първо къде е сондата на термостата и колко градуса е в това отделение? Джина замръзнал
Да де ама той мое да замръзне и при -16 - и при -30
Къде се регулира температурата? В двете отделения или само в едното? Ако се регулира в хладилната част, там температурите требе да са положителни. Какво показва термометъра в едното отделение, какво в другото?
Мога да допусна, че в камера замръзяване температурите са по-ниски от необходимите за сметка на хладилната камера и тогава причината няма да е в термостата. Т.е. какво разпределя охлаждането в двете отделения
когато компресора е един, а изпарителите два
Помня, че братовчеда имаше подобни ядове с такъв хладилник с отделна камера. Едното от двете отделения не работеше в нормите. Но не знам какъв му беше точно проблема и как се оправи.
Първо къде е сондата на термостата и колко градуса е в това отделение? Джина замръзнал
Къде се регулира температурата? В двете отделения или само в едното? Ако се регулира в хладилната част, там температурите требе да са положителни. Какво показва термометъра в едното отделение, какво в другото?
Мога да допусна, че в камера замръзяване температурите са по-ниски от необходимите за сметка на хладилната камера и тогава причината няма да е в термостата. Т.е. какво разпределя охлаждането в двете отделения
Помня, че братовчеда имаше подобни ядове с такъв хладилник с отделна камера. Едното от двете отделения не работеше в нормите. Но не знам какъв му беше точно проблема и как се оправи.
Тема "Въпрос за хладилник" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература