DMN написа:Тук е въпросът/ите:ПОКАЗАТЕЛИ ЗА КАЧЕСТВО НА ЕЛЕКТРОСНАБДЯВАНЕТО
- къде трябва да е това 230V ?- в таблото при електромера ли?
- какви са допустимите отклонения? - плюс/минус 10% ли ??

DMN написа:Тук е въпросът/ите:ПОКАЗАТЕЛИ ЗА КАЧЕСТВО НА ЕЛЕКТРОСНАБДЯВАНЕТО
BlackBox написа:..... Форумът е свинщина бе.офф ...
.....
Прикачен файл
DMN написа: Тук е въпросът/ите:Ако стойността на напрежението се различава значително при замерване в таблото от това в крайна точка (контакта примерно) това значи че имаш проблем в инсталацията който може да е неправилно проектиране, неподходящи проводници, слаби връзки и др.
KingLin написа:Ако стойността на напрежението се различава значително при замерване в таблото от това в крайна точка (контакта примерно) това значи че имаш проблем в инсталацията който може да е неправилно проектиране, неподходящи проводници, слаби връзки и др.Там е работата, че в едно китно селце(моето) измервам напрежение(не в същия токов кръг) при товар от около 2.5 киловата, напрежение ето това:
valentino_g написа:Здравейте,модифицирано табло.Мога да сменя морало остарелия трифазен контакт,стига да е оправдано ...Абе човек, нищо ти нямаше на таблото щото беше без значение в случая...
DMN написа: ...Ами тука вече към енергоразпределителното трябва по канален ред жалби и т.н. с което не съм запознат за да помогна
KingLin написа:Само ги чакам,писах им вчера по е-майла,връщат ми автоматични отговори.Проблема е че дори и да ги съдя за пропуснати ползи,неустойката ще е пренебрежимо малка и не си струва.Но няма да се откажа.Дали ще строя тук или ще се изнеса от България е от значение за мен,но и търпението на хората има лимит.Ситуацията назряваDMN написа: ...Ами тука вече към енергоразпределителното трябва по канален ред жалби и т.н. с което не съм запознат за да помогна![]()
Тъпото е че това не е само в твоето китно селце ами е навсякъде. Ама пуст монопол. Да бяха ги направили не по райони ами и трите да са навсякъде щеше да е по-добре положението ама тва друга тема.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: