• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Hoвoceлckи - майстор
Самоделна система на 6000 оборота не е от най-лесните неща ... Мене (разбираемо) ме наплюхте. Но @lov (а и други) го казаха.
Мойта препоръка е:
-премерете тока на празен ход само на двигателя (без ремък)
- премерете тока на празен ход на машината (с ремък) като включите двигателя директно (без ПВ).
-добре би било да премерите и колко става при рязане.
Сподели с тук с колко се покачва токът при двата вида натоварване.
А дали вече не си го и поопекъл ...
lov - майстор
Селски не се ядосвай. Нека потренират още 20-на страници с гадаене и фъргане на боб. :lol:
koveslav - майстор
В проекта вероятно е премахнат центробежния съединител съответстващ на задвижването на тази шина и верига.Той силно би улеснил стартирането,защото при въпросната предавка мотора би се развъртал до 1000 оборота преди да увлече съединителя.А и щеше да пази мотора при претоварване по време на работа.Защото другия неприятен момент при работа с монофазен мотор е при претоварване да слиза до обороти при които пусковата отново се включва.
В дадения случай може да се импровизира ремъчен съединител подобно на мотофрезите с обтяжна ролка или мотора да се направи на люлка,натягана например с лостова система.Мисля че това ще е полезна доработка не само заради старта,а и за правилно опериране по време на работа-при паузи няма да се спира всеки път електромотора.
Имах доста години циркуляр направен с фабричен комплект монофазен троянски мотор 1.1kW ремъци 2X13мм и вал.В студа ремъците се втвърдяваха и на студено и той доста трудно и бавно развърташе.Много години изкара и страшно много работа отхвърли преди да го продам,но признавам си от калпазанлък до последно си работеше с директрен кабел без защита.Оцеляхме и той и аз :D :partyman:
ПП За този електромотор в циркуяра още ме е яд,че го продадох,нямаше умаряне това животинче....
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Проблем с ел.двигател" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: