• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 89
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
SystemeX - напреднал
Здравейте на всички :)
доста време чаках за разрешение за да ми бъде направена регистрацията :) и най-накрая.
Много ми харесаха нещатата показани тука :) и от кадето вече ми хрумнаха доста идеи как да си подобря осветлението :)
Ето и аз ще ви покажа какво съм си направил ... и то без от никаде да го видя или да ми кажат, просто си развих фантазията. Фантазия без изчисления :) просто проба - грешка :) е само имах в предвид волтажа.

Прикачен файл

IMG_5898.jpg
Естествено, това съм го направил със прекъсвач , не мога да го оставя цяла вечер да светка така по време на купона :) пускам го когато идва някоя колуминция.. като Insomnia... :) тогава изгасям всякакво др осветление. в стаята.
Като пак със др зарядно от
IMG_5898.jpg (40.49 KиБ) Видяна 14785 пъти

Прикачен файл

IMG_5904.jpg
2та мигаща диода съм ги поставил в селиконова прозрачна тръбичка. Даже наскоро видях във направисам.бг същатата статия за направа на гъвкав неон. тази идея не съм я взел от там!. Когато пресветния единия син , светлината се предава по селиконовата тръбичк
IMG_5904.jpg (24.77 KиБ) Видяна 14785 пъти

Прикачен файл

IMG_5905.jpg
Ето как свети в тъмното. като 4 сини, 4 бели и 1 зелен са свързани Успоредно , и от там последователно към единия Син , и последователно за Другия син. Наблюдавал съм ги и не винаги започват едновременно да светят , 1ния изпреварва другия, има и момент ко
IMG_5905.jpg (23.86 KиБ) Видяна 14786 пъти

Прикачен файл

IMG_5890.jpg
Използвал съм 11 диода, 4 сини, 4 бели , 1 зелен и 2 Мигащи сини. За целта ги захранвам със зарядно от Сони Ериксон за по стари модели 450Ма и 5.1Волта, sorry, това ми беше под ръка. Като сините диоди мисля 4е 3 бяха от запалка, тъй като те светят на по г
IMG_5890.jpg (39.88 KиБ) Видяна 14785 пъти

Прикачен файл

IMG_5879.jpg
На пръв поглед изглежда малко неугледно, но през вечерта не се вижда нищо. Понеже съм студент, и в общежитието се забавляваме доста, и за да е качествено ... :) Това е на тавана Пожарната система , която не работи в целия блок, за това така я разпробих :)
IMG_5879.jpg (56.8 KиБ) Видяна 14786 пъти
SystemeX - напреднал
На пръв поглед изглежда малко неугледно, но през вечерта не се вижда нищо. Понеже съм студент, и в общежитието се забавляваме доста, и за да е качествено ... :) Това е на тавана Пожарната система , която не работи в целия блок, за това така я разпробих

Свързал съм 4 сини,(3 от запалка понеже имат концентрирана светлина) 4 бели (пак от запалки поради същата причина) 1 зелен от магазина за електроника:) ииии 2 мигащи сини диода. Свързването е успоредно като става последователно към мигащите диоди , за да има прекъсване във веригата. За 2та мигащи диода подавам от едномясто напрежението. Когато премигне единият ... другият идва след него, случва се на 1- 2 мин да се застъпят, става разнообразие така. колкото по Не ритмично толкова по бързо премигва... :) Захранил съм ги със Зарядно от Сони Ериксон 450ма. 4.9V емм сорри но това ми беще под ръка :) Както се вижда на снимките има селиконова тръбичка в която съм поставил 2-та мигащи диода... а наскоро видях в направисам.бг такава статия за мек неон, но аз си бях направил това без да видя статията:) Тъйй като е доста прозрачна селиконовата пръчица.. когато премигне синия диод... светлнината се придава до др.светодиод , имитира пълзяща светлина... :)
Към това осветление имам друг. под скафчетата и над тях и от страни тях имам 5 червени пръ4ки по 2 диода всяка.(така светлината е по мека и се разпространява равномерно във стаята).. успоредно свързани и отново със зарядно за gsm захранвани. Осте 4 пръчки по 2 зелени светодиода , като всяка пръчка е свързана успоредно , а диодите в 1 селиконова пръчица съм ги свързал паралелно, понеже ... когато правих схемата гледах да не ги изгарям ... и когато започваха да парят.. знаех че трябваше или да добавя още диоди, (пак и не знаех как да изчисля mA на светодиодите със зарядното :| ) или да ги свържа паралелно за да ги изравня и големи проби бяха. съжалявам 4е нямам снимки да покажа, ... пак и стаята см сменил вече , това усветление го няма вече :) и така:)
Последна промяна от SystemeX на ср яну 23, 2008 4:11 pm, променено общо 2 пъти.
darken_nz - специалист
.На пръв поглед изглежда малко неугледно
Напротив!
Иглежда страхотно.
Много ме изкефи -честно
Остава само някой ден да замажеш кабелчето и ще стане направо префектно :)
Много добре си го измислил :thumbs:
И добре дошъл :)
SystemeX - напреднал
С това тиксо за тавана :) ... бе неугледно си беше но вечерта не се забелязва :)

А кой може да ме светне как трябваше да изчисля mA-рите на зарядното със светодиодите :) при 450mA.. zarqdno колко светодиода мога да навържа :)
Исках да направя и Сини неончета .. но нещо ги изгорях :o
darken_nz - специалист
Че той ELEMENTAL нали даде формули :shock:
Действай по тях :)
ELEMENTAL - специалист
За зарядно 450mA максималния брой е 20 за зелени,сини,УВ и бели светодиоди и 40 за червени, оранжеви и жълти.
Ето ги и схемите на свързване:

Прикачен файл

cherveni.jpg
R1-R20 - 68-75ома/0,125-0,25вата
cherveni.jpg (33.9 KиБ) Видяна 14535 пъти

Прикачен файл

sini.jpg
R1-R20 - 100-110ома/0,125-0,25вата
sini.jpg (26.57 KиБ) Видяна 14535 пъти
Wishmaster-ruse - специалист
Благодаря на всички че споделихте с нас какво сте си направили.
Само така d3v1ous, takezo, SystemeX и да не забравяме и ELEMENTAL за оказаната помощ на всички.
:mod: Нека и други се пристрашът да покажат какво са направили и ще се радвам и да покажат как го правят поетапно до завършването му. Придружено от снимки естественно. :group3g:
Osiris - специалист
vpdyankov написа:
Мисля, че вече свръхмощните светодиоди стават на достъпни цени. Вижте това:
http://cgi.ebay.com/20W-Cool-white-LED- ... ingPayment
Някой ползвал ли е 20W Cool-white LED with Star 1000LM? Моля за мнения.
Ползвал е голяма печка е :?
Osiris - специалист
Wishmaster-ruse написа:
Благодаря на всички че споделихте с нас какво сте си направили.
Само така d3v1ous, takezo, SystemeX и да не забравяме и ELEMENTAL за оказаната помощ на всички.
:mod: Нека и други се пристрашът да покажат какво са направили и ще се радвам и да покажат как го правят поетапно до завършването му. Придружено от снимки естественно. :group3g:
Аза направеното гледайте стани богат и великолепната шесторка там съм се проявил :? :-D
pavelari - майстор
това е коридора, когато съм в празнично настроение - светодиоди от запалки пъхнати зад первазите, захранени с зарядно за gsm. пуска става със сензор за шум - мое призведение

Прикачен файл

P1250194_resize.JPG
P1250194_resize.JPG (96.74 KиБ) Видяна 14409 пъти

Прикачен файл

P1250195_resize.JPG
P1250195_resize.JPG (76.44 KиБ) Видяна 14409 пъти

Прикачен файл

P1250196_resize.JPG
P1250196_resize.JPG (58.38 KиБ) Видяна 14409 пъти

Прикачен файл

P1250197_resize.JPG
P1250197_resize.JPG (57.78 KиБ) Видяна 14409 пъти