чет юли 14, 2022 4:55 pmiliya_i написа: Извинявай, ама вместо да ревеш като ощипана булка, да беше сложил една снимка на прословутото табло с двата бушона.Здравейте, няма нужда да качвам снимки на таблото, тъй като чакам другия ел. техник да дойде и да оправи нещата. Предния път като дойде и оправи на бойлера бушона и тъй като печката беше свързана го заблудих, че всичко е ок, но както казах има фаза, нула и на жълтия земя има пак фаза.
И ако обичаш да поясниш кой свърза печката. Мо0же и със снимка.
чет юли 14, 2022 5:26 pmMamaMy написа:Така сега първо да ти кажа, че аз не се правя на разбирач? Има ли значение в какво се мери тока, като имам трижилен кабел - фаза, нула и жълт земя и на фазата имам фаза и на земята имам фаза?чет юли 14, 2022 10:59 ammartin31hv написа: Здравейте отново, ето още един ъпдейт на темата за последно... Та да не съм лош, че ще ме нападнете пак, но да споделя, че по страничния корпус на фурната ми протичаше ток от 220 волта. И сега тука вече не става дума за инсталация и тн., а за начинът по който е свързал предния техник кабела и е сложил бушона.По въпроса с твоята ел.грамотност веднага те информирам, че си скъсан още в първи клас. Тока се мери в ампери,а напрежението във волтове. По точка две сам признаваш, че връзването на печката си го правил ти. Като съдя от точка едно мога да се обзаложа, че ти не си спазил правилото за цветовете на кабелите когато си свързвал печката. По точка три няма как да ти е пуснал две фази освен ако нямаш трифазно захранване на апартамента.
Пак да кажа от таблото бях пуснал трижилен кабел до кутията зад фурната (без снадки и тн!) и се оказва, че тигъра ми е пуснал 2 фази... тоест на кабела за заземяване имах фаза... Монтирам си аз чекмеджето под фурната и ме перна тока и се хванах за главата...
Зад печката имам кутия с директен кабел, които стига до таблото, та от кутията съм пуснал 2 спусака с 3ка клеми WAGO към котлона и фурната. На фурната съм и премахнал щепсела и там ясно е обочначено L, N и заземяване.
С удоволствие ще издърпам фурната и ще ти направя снимки, но така или иначе съм откачил заземителния кабел, защото както споменах в него има фаза и я пренася по корпуса на фурната, което е опасно.
Няма значение колко съм грамотен, но по-важното е, че грешката не е моя! Ще направя снимки и ще ги пусна специално в твоя чест. ;)