• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 17
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
zz_stefanov - майстор
чет яну 18, 2024 7:43 pmivanovbg написа:
чет яну 18, 2024 6:43 pmzz_stefanov написа:
чет яну 18, 2024 4:35 pmivanovbg написа:
И да не става грешка за какво съм писъл, че при мен работи : https://slavov.bg/shop/%D0%9C%D0%B0%D0% ... %B0-Ecomag
Ти пък изобщо не можеш да докажеш, че това работи. В София водата е мека.
Ако това работеше, къде се отделя разтвореният варовик?
Да ти отговоря, стои си във водата и надали е изгубил свойството да се отлага по варненския ми чайник.
Еми то не пише, че го премахва, а че не се залепва, което ме устройва с проточния бойлер. Пише също, че обработената вода си възвръща нормалните свойства след 24часа, така че не става за бойлер който не е проточен. Става за миялна и пералня защото не се задържа водата в тях.
Тия дни ще разглобявам изгорялата ми пералня. Ще сваля помпа, мотор... Абе което може да се ползва. Имам такова монтирано на тръбите и ще снимам пералнята отвътре. Калгони не ползвам - 6-7 години е работила от които само 1година в София, останалото време в Брезник и нагревателя си е оригиналния, та ще видим как изглежда.

Не съм отдавна в София, а в Брезник.

П.П.Оправих местоположението ми.

Да ти кажа, водата ни е варовита, но след разглобяване на пералните ползвани над десет години не съм забелязвал някакъв фатален налеп от варовик. Просто и да има люспи при следващо пране се изхвърлят от помпата. Съдомиалните имат система за омекотяване на водата с йоннообменна смола (за регенерирането и се сипва сол), има и някакви настройки за твърдостта на водата. При тях проблеми няма.
Виж при бойлерите, като ги отвориш се вади по кофа варовик :)
Николай Ников - специалист
zz_stefanov :-D обясни на нас профаните, по какво се различава нагревателя на пералните от нагревателите на бойлерите......и двата са винаги във водата когато нагряват и трупат еднакав налеп. На моята пералня изгоря от натрупан налеп.
Chefo77 - майстор
чет яну 18, 2024 10:21 pmНиколай Ников написа:
zz_stefanov :-D обясни на нас профаните, по какво се различава нагревателя на пералните от нагревателите на бойлерите......и двата са винаги във водата когато нагряват и трупат еднакав налеп. На моята пералня изгоря от натрупан налеп.
Ти наистина ли опитваш да сравниш нагревател на пералня, който работи веднъж на ден и загрява 10-20 литра вода до 40, рядко 60 и мнооого рядко повече градуса, с нагревател на бойлер, който постоянно е наврян в едни 65-70 градуса и работи поне час и половина на ден?
Никога не ми е горял нагревател нито на пералня (максимумът ми е 7 години), нито на бойлер (тук е 12). Във Варна водата е доста варовита, това е известно.
schuldiner - майстор
Офф, аз имам голям проблем с твърдата вода, ама здравият разум не ми позволява да се литна по някакви магнити. Тъщата тайно от мен слагала, ефект не съм забелязъл. Естествено че ги изхвърлих, като ги видях :-D И това нищо не промени :-D :-D :-D

От по-смислените хакове е да се добавя по супена лъжица готварска сода и 50 мл оцет на всяко пране /миене.

ПП Проточният ми бойлер е газов. Работи без проблем от 35 години. Електрическият бойлер провеше проблеми. Свалих го преди две години, щото явно се позадръсти, но не е изгорял нагревателят. На табелката отзад пише 1987 г. Елпром.
ПП Във Варна е една от най-твърдите води, аз съм на кладенец, което е още по-зле. Като се оплаквате, за мен изводът е, че просто са ви много скапани уредите.
zz_stefanov - майстор
чет яну 18, 2024 10:21 pmНиколай Ников написа:
Отговорили са ти. Ще добавя към това непрекъснатото движение на водата в пералнята и препаратите в нея.
ivanovbg - майстор
Тук можеш да видиш, че аз не вярвах 2016г, но след като закъсах и почнах да го ползвам си промених мнението. viewtopic.php?f=7&t=54218&start=50

Може би има значение водата, варовика какъв е... В края на краищата сега струва 30 лева, а тогава мисля , че беше 12, не са някакви цени в хиляди, кило кашкавал. За скъпите все още съм скептик. То Брезник се слави с Железната си вода ( http://bulgariatravel.tv/landmark/get/179 ), може в по малки количества да има желязо и в питейната и то да прави ефекта :-D Даже в Германия я пречистват с ръжда и магнити https://www.plovdiv24.bg/novini/interes ... ti-1794341

Иначе има изказвания, че даже е полезна магнитно обработената вода. За съжаление не пием от нея, купувам разни изворни в пластмасата. Наскоро четох, че тя пък съдържала разни микрочастици пластмаса в нея... Та се чудя дали с тази в бутилките не се тровим повече, а да слагам филтри - нали и в тях има пластмаса :?
Ей тук пише: https://www.kaldata.com/it-%D0%BD%D0%BE ... 59028.html

И защо си мислите, че нищо не става с водата като минава през магнитното поле? Тя проводник ли е? Какво се случва с проводник който минава през магнитно поле? Не става ли генератор на ток? Тоя ток като минава през водата може да прави нещо на разтворените соли вътре. Като например да им мести електроните?
goran67 - специалист
И аз съм на твърда вода. Както беше казано по-горе, твърдата вода не е проблем за пералня и съдомиялна. Съдомиялната си има йоннообменен омекотител, а пералнята - просто се слага повече прах за пране, който омекотява водата по подразбиране.
Никога не съм ползвал калгони и подобни. Е, стават варовикови люспи, понякога ги чистя, като почуквам гофрираните маркучи.
За бойлера - намалявам температурата под 60 градуса. Например на 55. Нагревателя издържа с години. А кофата с варовик си я знаеш, щом отвориш бойлера. Бойлерът ми е на близо 16 години и на 4 смени на нагревател.
Virtex - майстор
Малко мнения са разчистени.

Темата е за водата и коментари по нея, не за модни автомобилни аксесоари
hidrazin - майстор
Не са модни автомобилни аксесоари а откровена измама.
Подобно на магнитните в пречистването на водата и прането с магнитни + още неизвестен брой измамни продукти на "магнитна" основа.
Който иска и може да чете - Магнитното третиране на водата и псевдонауката
Евентуално същото с превод - ЦЪК

Университет McGill, Монреал, Квебек , Канада

Аз лично нямам против да си ги купувате и използвате - парите са си ваши.
На един да спестя пари - все е файда.
:partyman:
ivanovbg - майстор
Днес ми дойде едно устройство против котлен камък да го монтирам при сина от един линк на Хидразин. За няма и четири месеца бойлера почна да шуми доста, снахата постоянно търка фугите на плочките по пода в банята щот са тъмни.Ще мипадне фугирола и ще трябва да префугирам. Душа побелява, мивката... Та ще го пробвам. Магнитната джаджа има ефект за пералнята и миялната както бях писал, но е вързана само на тях. Та реших да я пробвам и нея. Малко е скъпичка, не като магнитите - 400лв, но ако има ефект ще си заслужава. Уговорих се да я върна в едномесечен срок ако преценя че няма нужния ефект. Нещо завихряла водата между различни метали дето образували галванични елементи и правело котления камък на прах дето се забърсвал с кърпа. Ток или друг консуматив не ползват. Не че го премахва от водата, но не се залепва здраво по металните части, че снахата само търка с оцет и лимонтозу. Утре вечер ще я монтираме и ще пусна снимки. Така, че ще имаме експеримент да разберем дали действа някак си.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 17

Тема "Пералня и съдомиялна - много твърда вода" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: