чет яну 18, 2024 7:43 pmivanovbg написа:чет яну 18, 2024 6:43 pmzz_stefanov написа:Еми то не пише, че го премахва, а че не се залепва, което ме устройва с проточния бойлер. Пише също, че обработената вода си възвръща нормалните свойства след 24часа, така че не става за бойлер който не е проточен. Става за миялна и пералня защото не се задържа водата в тях.чет яну 18, 2024 4:35 pmivanovbg написа: И да не става грешка за какво съм писъл, че при мен работи : https://slavov.bg/shop/%D0%9C%D0%B0%D0% ... %B0-EcomagТи пък изобщо не можеш да докажеш, че това работи. В София водата е мека.
Ако това работеше, къде се отделя разтвореният варовик?
Да ти отговоря, стои си във водата и надали е изгубил свойството да се отлага по варненския ми чайник.
Тия дни ще разглобявам изгорялата ми пералня. Ще сваля помпа, мотор... Абе което може да се ползва. Имам такова монтирано на тръбите и ще снимам пералнята отвътре. Калгони не ползвам - 6-7 години е работила от които само 1година в София, останалото време в Брезник и нагревателя си е оригиналния, та ще видим как изглежда.
Не съм отдавна в София, а в Брезник.
П.П.Оправих местоположението ми.
Да ти кажа, водата ни е варовита, но след разглобяване на пералните ползвани над десет години не съм забелязвал някакъв фатален налеп от варовик. Просто и да има люспи при следващо пране се изхвърлят от помпата. Съдомиалните имат система за омекотяване на водата с йоннообменна смола (за регенерирането и се сипва сол), има и някакви настройки за твърдостта на водата. При тях проблеми няма.
Виж при бойлерите, като ги отвориш се вади по кофа варовик