• 1
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 94
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
pansim - майстор
Имам един доста стар Филипс 100мХц два канала, даже се води запомнящ. Здрава и грамотно направена машина.
Модела е PM3266 Сменил съм му електролитните кондензатори и от тогава си работи без забележка. По едно време го бях пуснал за продажба, ама не му обърнаха почти никакво внимание. Вече не го продавам. Нека си стои за поколенията :)
dtmf - специалист
[quote="pansim.] По едно време го бях пуснал за продажба, не му обърнаха почти никакво внимани. Нека си стои за поколенията :)[/quote]
Ама виж как сега му обърнаха внимание, като за същите пари предложих само 2Х50 МХц :-D
nv952 - майстор
Вчера,на село сменях една фасунга и мерих с мултицета дали има напрежение и измери го...обаче после пак реших да го измеря ама в разклонителя и като допра едната сонда и ми показваше 50-60V което мисля че не трябва да е нормално :?
DMN - майстор
Съвсем нормално си е. Пробвал си само с едната сонда и си уцелил фазата, така си "открил" метода за намиране на фазата с мултицет.
nv952 - майстор
:)
Ясно!
Тоя метод не е лош ама друго си е фазомера :-D
valentino76bs - майстор
nv952 написа:
Вчера,на село сменях една фасунга и мерих с мултицета дали има напрежение и измери го...обаче после пак реших да го измеря ама в разклонителя и като допра едната сонда и ми показваше 50-60V което мисля че не трябва да е нормално :?
Другата сонда държиш ли я ,щото този метод е доста използван и не всички мултицети стават!Гледай някой път да го измериш тъй напрежението ама да се объркаш и обхвата да ти е на ток :-D
nv952 написа:
:)
Ясно!
Тоя метод не е лош ама друго си е фазомера :-D
Абе има си предимство понякога когато си на някоя стълба нависоко и яко пече слънцето лампата не се вижда или по някава си причина едвам мъждука...
nv952 - майстор
valentino76bs написа:
Другата сонда държиш ли я ,щото този метод е доста използван и не всички мултицети стават
Не.
Едната сонда е в контакта другата не е включена никъде.
valentino76bs написа:
Гледай някой път да го измериш тъй напрежението ама да се объркаш и обхвата да ти е на ток :-D
:-D Вече ми се е случвало :|
и от тогава по няколко пъти преглеждам кабелаците,обхвати.... :finga:

viewtopic.php?f=11&t=43681&start=120#p567185
На следваща страница има още.
nv952 - майстор
Дъртият ми уред вече май си заминава :?
Не мога да разбера обаче защо така става :shock:
Преди измерваше добре и нямаше проблеми :rolleyes:

Става въпрос за един полюлей!
Трафа с който го дават от магазина не бачка :проба:
Понеже имаше и малко други проблеми си мислех че е от мен обаче не е :-D
Вързах му щепсел и спазвам L и N обаче пак :butthead:
Накрая преди да го взема за ремонт викам айде за последно и ....взе че светна! :prayer:
И до там!
Монтирах го и пак същата шитня!

Взех го и го оправих обаче реших че от мързел може да премеря с мултито дали има напрежение на новият траф!
Ми-няма :shock:
Отивам в магазина и ще го връщам с идеята че не бачка!
Човека го взе,поогледа го,помириса го :-D и го свърза !
Светна :)
Но защо моя мултицет не отчита нищо :?:
седи на 0000 и толкоз :cool:
Идеи :?:
Изображение
hidrazin - майстор
nv952 написа:
...Идеи :?: ...
Идеите са ясни - занимавай се с неща от които разбираш.
А за конкретния случай - на този "траф" нищо няма да измериш на изхода без товар или с товар по-малък от 35W.
Ми то си го пише ама кой да прочете, пък и да прочете не ясно дали ще разбере. :-D
:partyman:
nv952 - майстор
Забрави :cool:
Забравил съм нещо и затова не е отчел :?
пп Това за минималния товар го видях,но благодаря все пак :)
  • 1
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 94

Тема "Купуване на Мултицет-какъв?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: