• 1
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 166
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
thinkpad - майстор
jekasus написа:
Пореден профи-елтехник - питах специално, кой свърза таблото
Изолирбанда защо стои там, защо са мушкани по две жици на клема? И прегъването и мушкането в клема е странно, макар да има някаква логика с по-голяма контактна повърхност...
PCL82 - майстор
И тази нулева шина разделена на две части, свързани с има няма 4мм2. Виждат се още сини проводници горе при АП-тата. И толкова ли не е могъл да качи нулевите шини горе и да не нади проводниците и да мота изолирбанд.

На всичко е напраскал без нужда по 25А, независимо от сеченията, само за осветлението е сложил 16А ама и това е излишно много. И е сложил осветлението най-накрая, а е хубаво да е в началото.
thinkpad - майстор
PCL82 написа:
На всичко е напраскал без нужда по 25А...
Е как защо са по 25А. Защото са магистрали! :-D А после се карате на моите "предложения". :lol:
PCL82 - майстор
Е гати магистралите, дето две ако се случат на пълен товар ще изядат капацитета на главния.
Този да е чувал за коефициент на едновременност, за разпределение на товарите?

А пък главния май е на 6мм2 и също е презапасен. Целта на упражнението разпределително табло е да имаш най-много кръгове с най-малка мощност, а не всичките кръгове да са половината на на захранването.
thinkpad - майстор
PCL82 написа:
Е гати магистралите, дето две ако се случат на пълен товар ще изядат капацитета на главния.
Мчи ко! Ще замостим главният предпазител с тел, за да не пада и всичко е готово. :-D К'во разбираш ти от електротехника! Оня майстор е гений! :lol:
8180 - майстор
Хайде да ПОМОЛЯ, да поглеждате заглавието на темата.
Еднакво безсмислено ЗА ФОРУМА е "ама той започна" и "аз съм прав" - пребройте се и премислете с какво помагате на по-неуките от Вас - моите почитания. :?
Заземяване/зануляване/спайки/ПОК и т.н. имат периферно или никакво отношение към темата.
Редното е (си мисля) знаещите да се въздържат от задълбочаващи се и отклоняващи спорове, освен при опасно груби грешни твърдения..
Който има време да се върне назад и се опита безпристрастно и като интересуващ се любител да разбере нещо за ДТЗ в морето от спорове.
Ако е нужно, отворете си нарочни, конкретно формулирани теми.
Ако на 31 стр. не сте написали важното и нужното - нещо не е на ред.
jekasus - майстор
8180 написа:
Хайде да ПОМОЛЯ

Донякъде си прав, но по-незнаещи четат първите теми.
Темата е за ДТЗ, но не само, а и за правилния монтаж и нуждата от ДТЗ, точно заради това зададох тия два въпроса, заради които се появиха спорове. на мен ми стигнаха отговори, дано и да стигнат и на другите, които са незнаещи изцяло по темата.
За снимката на таблото - днес погледнах малко повече. Захранващия кабел е СВТ 2х6 мм2, другото вече не толкоз важно.
radius - майстор
Точно заземяването и различните системи ( и самоделни хибриди) са много важни за изясняване смисъла и ефективността на ДТЗ. Скоро ще пусна една тема за катодни отводители и там, надявам се да се доизбистрят някои заземителни въпроси.
8180 - майстор
radius написа:
Точно заземяването и различните системи ( и самоделни хибриди) са много важни за изясняване смисъла и ефективността на ДТЗ. Скоро ще пусна една тема за катодни отводители и там, надявам се да се доизбистрят някои заземителни въпроси.
Е, те точно това "редим".
Лично и по принцип имам подходящо образование и някаква (непрофесионална практика) и се самохарактеризирам като "интересуващ се грамотен любител". Имам достъп до ГРП в блока и до стълба на вилата. Колко от спорените тук случаи ще срещна, ако към информиран, че е хубаво при ремонт да прекарам 3-проводна линия и сложа ДТЗ по всеобщо приеманите препоръки на Шнайдер.
С какво сте ми полезни като спорите за стари/нови системи, как е в Европа и под. Вкарай ми сега и катодните отводнители за да ми се "избистрят заземителните въпроси" и веднага отивам другаде да се светна за МОЯ закъснял ремонт. :?

По принцип винаги съм ценял доброто теоретично ниво, но МОЛЯ не превръщайте ПРАКТИЧЕСКИТЕ теми тук в РЕФЕРАТИ И ДИСЕРТАЦИИ (неминуемо гарнирани с апострофи от гастролиращи дилетанти). Колкото сте по-"на ниво", толкова по-лесно би трябвало да извадите главното, важното, практически опасните "майсторски" практики - просто и ясно за нивото тук. И обратното - високото ниво, оставайки неразбрано в "панаира", може СЪЩО да е опасно.

Отворете си отделни "теоретични" теми, щом Ви е кеф, а в масовите споделяйте практическите изводи от дискусиите там и давайте линк към тях за интересуващите се по-сериозно.

Разчитам на разбирането и съпричастността Ви.
:prost:

П.П. Нищо лично,естествено - вероятно е национален проблемът. В парламента "дискутират" "професори с "каруцари", а в дискотеката настръхнал младеж си опитва да нашепва единствения си заучен любовен стих. Е, как да стане в този шум и суета? :)
drastar - специалист
А така :?
гастролиращи дилетанти
. Доста тънко, би ли ги посочил по конкретно ?
  • 1
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 166

Тема "Дефектно токова защита" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: