8180 написа: Е, те точно това "редим".Охххххххххх, като почнете с това образование... затова ме е страх да ходя по доктори! Самохарактерезирането също - то не бяха атомни енергетици, други енергетици... Знанията са важни, а не образованието
Лично и по принцип имам подходящо образование и някаква (непрофесионална практика) и се самохарактеризирам като "интересуващ се грамотен любител". Имам достъп до ГРП в блока и до стълба на вилата.Колко от спорените тук случаи ще срещна, ако към информиран, че е хубаво при ремонт да прекарам 3-проводна линия и сложа ДТЗ по всеобщо приеманите препоръки на Шнайдер.
С какво сте ми полезни като спорите за стари/нови системи, как е в Европа и под. Вкарай ми сега и катодните отводнители за да ми се "избистрят заземителните въпроси" и веднага отивам другаде да се светна за МОЯ закъснял ремонт.![]()
8180 написа:Колко от спорените тук случаи ще срещна, ако към информиран, че е хубаво при ремонт да прекарам 3-проводна линия и сложа ДТЗ по всеобщо приеманите препоръки на Шнайдер.Всичките възможни в България, колега, всичките! Реално от всички възможни по принцип, само IT няма в България (поне аз не знам да има вече). Ако имаш доброто желание да си направиш собствено заземяване, може да избираш от всички останали TT, TN-C, TN-S, TN-C-S. А ако нямаш възножност и/или желание да си правиш заземяване, то все пак ти остават доста алтернативи - TN-C, TN-S, TN-C-S.
Така, че остави момчетата да си пишат, защото тези неща са важни! Който е на ниво, да е способен да прави ел. инсталации, ще ги разбере, а ако някой е правоспособен и му е на високо ниво дискусията, значи е неспособен, въпреки правоспособноснтта си, както видяхме в "таблото за пример" с което някои от тях се гордеят. Табло, за което дори бихме похвалили, ако го е правил някой аматьор, но е абсолютно неприемливо за правоспособно семейство енергетици, което е ползвано години в къща с басейн, от който човек излиза абсолютно мокър на двора с инсталация, на която PEN минава през 20 годишни 16А контакти, веднага след 25А предпазители, които, по стар бългаски обичай, някой би ремонтирал с произволен брой жички, когато изгорят. Освен това, от контактите, връзката чрез щепсел преминава в твърд едножичен кабел, което е недопустимо, защото дори да пренебрегнем, че зануляването минава през едно болтче, на което лесно може да мъ превърти резбата или да се саморазнлаби, то не може да пренебрегнем факта, че едножичния кабел лесно се прекъсва при огъване .И това, след като таблото е преминало основен ремонт тази година и с гордост е споделен резултата тук. При наличие на басейн, това табло плаче както за по-качествено зануляване, така и за ДТЗ, ако ще се дава за пример. Нека ако ще променяме нивото, да е нагоре!