Junak написа:Зависи колко консуматора ще имаш на тези кръгове. След време контакт "Шуко" без нищо включено в него почва да дава утечка 1-2 мА, особено при влажно време. И ако имаш повечко контактти на кръга... Не забравяй, че и консуматорите имат малки утечки. То се трупа. Затова хората слагат отделни ДТЗ-та на всеки кръг. Ама пуста беднотия...Гараж, антре,котелно и хол с кухня са кръговете - 42 контакта. Средно по 14 на фаза.
P.S. "Като е трифазна на 6 кръга не е ли равносилно на монофазна на 2 кръга? Да, така е - но още по трудно ще ти бъде да разбереш от къде ти е проблема
Значи ако добавя още една трифазна ДТЗ ще мога да имам на всеки кръг ДТЗ. С минуса, че няма да знам точно в коя от трите фази е утечката при изключила ДТЗ. За 6 единични няма място, а и ми се струва прекалено. Все пак съм и инвеститор и изпълнител и търся баланса. В крайна сметка, ако сложа 2 трифазни дали има смисъл да са тип А или мога да мина и с АС ( ще има инверторен климатик вероятно и кой знае колко имп. захранвания на различните уреди)
hidrazin написа: Ще си извика някой да му каже от къде е.Ще поясниш ли ?![]()