• 1
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 216
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hidrazin - майстор
Още един дето се е пробвал. Направо си е готов за рязане и на двете ръце.
:partyman:
FM STEREO - специалист
hidrazin,наскоро говорих се един комшия,който работи в фирма за монтиране на ел.табла,стана на въпрос за ваго клемите и той сподели,че на една къща на някакъв шеф правили инсталацията с ваго клеми понеже тя нямало да се товари,иначе при по-голямо натоварване щели да я направят с спайки,той защити тезата,че спайката била по надеждна от ваго клемата.Това съм го чувал и от други ел.техници. Едно време инсталациите са правени масово с спайки,а тогава електричеството беше евтино и масово се отопляваха на ток,по времето на Бай Тошо,тоест инсталациите са се товарели сериозно. Баща ми лека му пръст се занимаваше с инсталации,и май ги правеха с спайки и до сега няма такъв,който да се е оплакал че е имал проблем с инсталацията. Деда знам,може спайките да са запоявани. :sad:
nv952 - майстор
FM STEREO
Нека да не цапаме темата с тези дилеми.
В тази тема само това се коментира.
Кабелни връзки
пп Иначе всеки си решава.Някъде гледах един тест на клеми ваго с пускане на много голям ток!И клемата издържа.Мисля че проводника се стопи :?
Па ако питаш дядо ми той ще ти каже че спойката е най добра.На село беше правил едни лампи с усукване на кабелите и завити найлонови торбички вместо изолирбанд. :shock:
Ама това беше отдавна и не съм снимал.
hidrazin - майстор
FM STEREO написа:
...наскоро говорих се един комшия...
Една жена от пазара казала на приятелката на моята комшийка...
За това си има тема. Може да се "вихриш" там.
http://forum.napravisam.bg/forum/viewto ... f=11&t=819
И къде видя че говоря за спайки? Само тази нередност ли виждаш в това табло?
:partyman:
jekasus - майстор
hidrazin написа:
Само тази нередност ли виждаш в това табло?
Оригинално захранване на СОТа...
gogo7777 - майстор
Няма нищо абсурдно при спайката.....въпрос на мода е :lol: Ваго клемите са модерни боклуци.....спайката е с класи пред накрайника с определена давност......ама електриджиите на това се надат......последващ ремонт на Инсталацията /абе кой смотаняк е дърпал тая инсталация/ бе :lol: .......и се изреждат куп глупости, само и само да се приберат парите. ДТЗ за бойлера /бързовара/, табло.....и куп други глупости......на снимките от ПРОБИЛИ бойлери се акцентира върху бомби, което НЕ Е ВЯРНО. Абе ташак моабет.... :lol:
dobcho_vn - специалист
Тва не го знам СОТ ли е какво, ама тоя тънкаж кабел да го пазиш с предпазител 25А :lol:
kuger - майстор
Ей така, между другото, това табло колко къщи захранва? Щото, гледам все 25А нацвъкани.
nv952 - майстор
1 къща.
Първи етаж хол и кухня
Втори Голяма спалня,още една по малка стая и баня.
jekasus - майстор
И един башон за осветление за къща на два етажа :lol:
  • 1
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 216

Тема "ЕЛ. АБСУРДИ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: