Май питаш дали да направиш ТТ или TN-C-S. Доколкото се запознах, ако си сигурен, че в бъдеще ще има кой да поддържа заземлението в изправност ТТ е за предпочитане. Но понеже бъдещето е несигурно, аз избрах TN-C-S тъй като при отпадане на моето земно, ще ползвам това от енергото, колкото и лошо да е.
radius написа:Ще купувам шнайдерски ДТЗ, от iID серията. Виждам обаче, че има и серия iID K, която е двойно по-евтина (даже май е под цената на Domae). Не знам кои параметри са от особена важност и затова се чудя.iID е "по-здрава" от iID K така да се каже. iID K е разработена за нашия пазар и е предназначена за домашни нужди - жилищни строителство. Докато iID е и за индустриални нужди или в мрежи където имаш по-големи токове на к.с., вероятност от по-чести сработвания и по-голяна надеждност. Която и да вземеш си е твоя работа. iID K я гледаш като разновидност на DOMAE серията с оранжевия палец само че от ACTI 9
Пускам параметрите на iID и iID K , ако може да ме посъветвате да взема ли iID K или нещо е много орязано.
Ето на по-евтината iID K И на iID P.S. Утре ще ходя на пазар, никой ли няма идея?