• 1
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 111
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
thinkpad - майстор
Стиви написа:
773 са за 30А и са само тройки. Ползват са за кабели до 6 кв.... С какво и как кербоваш мостовия кабел :?
Wago 2773 ги дават 24А на страницата, на други места гледам 25А, а на самата клема пише 20А. Имам от жълтите, които са 2-ка, до 2.5мм2. Старата серия 273/773, където са тъмно сиви - наистина няма 2-ка.
Кербовам на проводници със солидно жило кабелни уши с клещи за кербоване и ги свързвам с болтова клема с контра шайба. Алтернативно, може да се направи спайка и спойка. За временни неща обаче е по-адекватно да се ползват подобни клеми.
Стиви - специалист
Абе ти подиграваш ли ни се?

:x :x :x

viewtopic.php?p=574133#p574133

След като ти казвам че на нея пише 30А, значи съм го прочел.
thinkpad - майстор
Стиви написа:
Абе ти подиграваш ли ни се?
По-спокойно! Питам напълно сериозно. Просто е много объркваща номерацията на серии и модели на тези клеми. На сайта на Ваго отсъстват много от видовете(май гледам US такъв...). Става въпрос за ето тази клема ЦЪК Пише 25, на сайта им пише 24А, а на клемата пише 20А. Същата на външен вид клема я водят в TMT Елком като Wago 773-102 ЦЪК Много объркващо ми идва това. На самата клема пише само 773.
valentino76bs - майстор
MamaMy написа:
Изображение
Тоя модел определено не ми харесва!ЩЕ търся нещо друго.
thinkpad - майстор
thinkpad написа:
По-спокойно! Питам напълно сериозно.
Моля някой да ми реши дилемата, защото има противоречива информация, тия дни може да почвам и ремонт на електрическата инсталация вкъщи, която е съсипана отпреди, няма на някои места аванси на проводници за типичните връзки, които ползвам, налага се да удължавам и искам да знам дали мога да го направя с посочените клеми, като монтирам 25А предпазители. Понеже всичко е на 2/3 трасета от много години и всякакви други ремонти ще бъдат свързани с къртенето на цялото жилище. Тези клеми най-вероятно ще стоят временно там до лятото, когато може да се подхване по-цялостна смяна.
MIRO_073 - майстор
thinkpad написа:
Стиви написа:
773 са за 30А и са само тройки. Ползват са за кабели до 6 кв.... С какво и как кербоваш мостовия кабел :?
Wago 2773 ги дават 24А на страницата, на други места гледам 25А, а на самата клема пише 20А. Имам от жълтите, които са 2-ка, до 2.5мм2. Старата серия 273/773, където са тъмно сиви - наистина няма 2-ка.
Кербовам на проводници със солидно жило кабелни уши с клещи за кербоване и ги свързвам с болтова клема с контра шайба. Алтернативно, може да се направи спайка и спойка. За временни неща обаче е по-адекватно да се ползват подобни клеми.
Ми като е за 2,5мм2 макс за колко ампера да е ... разбира се че за 25А макс. Вземи си за по голямо сечение клема и ще е за повече ампери. Серията 222 е до 32А. https://eshop.wago.com/JPBC/singleview/ ... FS=Catalog И като няма двойки сложи тройки. Няма да се разориш. И пише 24А НОМИНАЛЕН ТОК. Как да не можеш да я сложиш на 25А предпазител.
thinkpad - майстор
MIRO_073 написа:
Ми като е за 2,5мм2 макс за колко ампера да е ... разбира се че за 25А макс. Вземи си за по голямо сечение клема и ще е за повече ампери. Серията 222 е до 32А.
Миро, аз питам не случайно. На клемата пише 20А. Прозрачна е, за това ми е трудно да снимам надписа и да го покажа. Да знам кое е истинното. Имам и клеми от 222 серията, но 3-ки и 5-ци. На мен не ми трябва да разклонявам или съединявам много проводници в едно, просто да удължа. Съединението няма да се разглобява, а заетото място е от значение. Проводниците са 1.5 и 2.5мм2 - морално остаряла е инсталацията.
Специално сериите без лостчето нещо много трудно да ги намеря всичките видове на сайта им. Има някои, които ги има в магазинната мрежа, а нищо за тях на сайта. Номерацията им е объркваща и на различни места - различна. Ако имаш някой източник, каталог, където да може да се видят типовете, които се предлагат в България - ще се радвам да споделиш. :)
thinkpad - майстор
MIRO_073 написа:
Линк http://www.cablecommerce.bg/shop/bg/pro ... /41c8acf/1
Мерси, но съм го гледал. Няма нито една двойка/на. И в ТМТ Елком съм гледал - пак ги няма всички, които съм виждал в един магазин.
Стиви - специалист
Хайде бе няма двойки :lol: Как все за тебе нищо няма :? И как само за тебе лампите са по 18 лева?

Прикачен файл

Pic 821.jpg

Прикачен файл

Pic 820.jpg
  • 1
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 111

Тема "Кабелни връзки" | Включи се в дискусията: