• 1
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 216
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
gogo7777 - майстор
С този си пост идеално се вписваш в друга тема - "Майстори менте". Също и за бисерите. Направо удари бинго с тоя пост.
За останалите дето разбират от електротехника (за разлика gogo7777),
Абе да не си пил кофти водка :lol: ТЕ моите постове са все такива шеренки....не мож ли вдяна идеята. За мен е ясно, че си модерен електроооо-не знам какво си и толкоз. За две жици /натрапвате и трета такава/ в една елементарна битова ел. инсталация си способен да изпишеш куп дреболии, да цитираш нормативи и т.н. Кво се вгледа в това табло, кво не ти уйдисва :lol:
Ела да ти покажа как се прави спайка.....после ще ти го дам кабела та да си теглиш дизела като закъса :lol:

Предполагам носиш на майтап.....да не вземеш да ми солиш пепел сега :lol: Признавам си, моя фазомер е китайски, което автоматично ме класира при Майстори менте :-D
hidrazin - майстор
Е как няма да ти соля пепел? Твойта работа стана - гузен негонен бяга.
Къде видя в темата да съм мрънкал за спайки? Ти пак натам си клониш.
Хич не ми дреме какви спайки правиш и дали ще може да се обесиш на тях или ще се развият. :lol:
Ама щом толкова искаш.... Готов съм да се обзаложа че под PVC-то се крие спайка от ДЕВЕТ проводника.
Я сега да ни обясниш ти така ли ги сучеш? По десетина накуп. :shock: Bullshit !!!
Както казах - има и друго.
:partyman:
gogo7777 - майстор
Къде видя в темата да съм мрънкал за спайки?
Ааааа къде, ами дори в бисерите си ме изтипосал :-D . Беся се само на кабел с Ваго примка :lol:
kozl - майстор
hidrazin написа:
И още има.
Е а така сега открийте разликите в картинката............. Кабелите към консуматорите са 3-ка вижда се парче. Към АП за консуматорите има 9 фази. Също толкова нули преброих в шината и тогава защитните проводници са на спайка и от там занулени в шината. Само дето не знам това правилно ли е или не. И от тази снимка не мога да отгатна колко са захранващите проводници. Освен, че фазата и нулата са едноцветни.
todortv - майстор
В четвъртият АП отгоре влизат 3, или така ми се вижда?
Белият- мост от главния ли е, или е захранено нещо директно?
Сечението на парчето от спайката до шината е с по-малко сечение от захранващия.
hidrazin - майстор
Ми инсталацията е пусната трипроводна. Вижда се тройния мостов кабел - долу в ляво на снимката.
Просто някой умник е засукал всичките ДЕВЕТ защитни проводника в една хубава, дебела и тъпа спайка.
И от тая спайка е пуснал един мост към нулевата шина. Перфектно изпълнение!
А за сините кабели - главните фазов и нулев са сини! Какъв е проблема да се надене едно парче 10см черен шлаух на фазовия?
bobko - специалист
То шлауха да му е проблема :lol: Колко такива изработки съм виждал последните 10 години край нямат."Абе ще карат" уж временно,но временните неща остават за постоянно :lol:
lov - майстор
Айде поне сложил ПВЦ лента не е като на твоите измерителни щанги хартиено тиксо. :-D
Толкова могат хората бре. Пък на чорбаджиите пари за майстори не им се дава. Табълцето спрямо останалите дето ги виждам си е почти слънчице. Сега да не вземеш и мен да ме туриш в кюпа с ментето майстори ама като го видя такова си затварям очите. Щото за без пари нали знаеш лафа "мама на тате не дава" :lol:
gogo7777 - майстор
Представям си Ваго клемата на мястото под ПВЦ-то.....и ми става едно драго :lol: Естествено трябва да се разкърти стената и да се смени таблото.....защо, защото има много кръгове...за бойлера, за печката, за ламбата, за миксера, за лаптопа.... :lol: Така съветват видните ни специалисти, ама ней се.....ако ги слушам кво ми пеят трябва да си съборя къщата и да я построя наново съобразено с пустите му кабеляци....абе смех :lol: ....кърти плочки и слушай ел. техника :lol:
hidrazin - майстор
Ти продължаваш да затъваш в собствената си некомпетентност. Какви Ваго клеми те гонят за това табло?
Ма то много трудно на това табло да му сложиш една педя месингова нулева шина и да разпределиш там ония,
тъпо засуканите защитни проводници. Една педя струва два и петдесет.
Ама то се иска малко акъл и практика за да се сетиш. Много малко. Явно няма.
Още очаквам да ми кажеш как засукваш ДЕСЕТ проводника в една спайка. :lol:
Нали беше нещо много як в ръцете? Нали се сещаш - там с двата чифта клещи и яко сукане. :prayer:
  • 1
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 216

Тема "ЕЛ. АБСУРДИ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: