• 1
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 166
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hidrazin - майстор
От цирк нагоре.
:partyman:
MIRO_073 - майстор
mitko_rupite написа:
Хидра с цялото си уважение ...
Няма нужда винаги да "проповядваш" като ходжа от джамия .... и всички да спират по улиците и да ти се кланят ....
Цирк ли е .... Лъв у цирка ли е ...ти кажи сега ....

Изображение

Изображение

.
Този от някой китайски сайт ли го имаш ?

Виж и това
http://www.ebay.com/itm/IN-LINE-RCD-UNI ... 233c0cb9ca
mitko_rupite - специалист
Верно е китайско .... :lol:
Добре , че както в повечето случаи се спори до дупка , та тръгнах да го търся в нета ...

Тея смотани китайци .... опаа Немци .... , защо ли ги произвеждат 2014 та тея контакти с ДТЗ ??

Цялата ИДЕЯ е следната
Ermöglicht das Elektroinstallationsnetz eines Hauses nicht die Anbringung eines zentralen FI-Schalters, dann bietet diese Steckdose eine ideale Lösung, da die Schutzmaßnahmen erfüllt werden können, ohne die gesamte Elektroinstallation erneuern zu müssen.

Демек такъв контакт може да се сложи , на ДВУПРОВОДНА инсталация ... на места където се прецени ,че е наложително ...
В БГ може да намери доста приложение при стари жилища .

Тук в Германия вече на две места срещнах такъв контакт ....( на стари инсталации ... инсталациите беха с три жила ... без ДТЗ в таблото .... но В банята имаше от тея контакти ...
Земното жило беше ПРЕКЪСНАТО от таблото до банята ( някой като е дупчил явно го е прекъснал ) ....И хората са решили въпроса с поставянето на такъв контакт

http://www.busch-jaeger.de/produkte/pro ... schukomat/

Заб.
За любителите на китайската техника пояснявам , че снимания от мен контакт е показан на линка ... малко по надолу на страницата в десно .

Поздрави и от
Цирк Балкански ..

-
hidrazin - майстор
mitko_rupite написа:
Тея смотани китайци .... опаа Немци .... , защо ли ги произвеждат 2014 та тея контакти с ДТЗ ??
Цялата ИДЕЯ е следната
Тея контакти с ДТЗ ги произвеждат за ... пари. Да беше си направил труда да дадеш ЦЕНИТЕ на тези недоразумения:
http://www.voltus.de/schalterprogramme/ ... schukomat/
Я да направим една сметка за едни малък двустаен апартамент с 15 контакта - 15х126,5=1897,5€
Примерно ако изберем такива контакти:
http://www.sinus24.de/installation/scha ... 4911_0.htm
Ами за по-голям апартамент? За двуетажна къща/вила? Не случайно такива контакти не са получили широко разпространение. Иначе се произвеждат освен от китайците и от АBB и от Siemens. Начините на свързване са ясни.
Прикачен файл:
RCD.jpg
RCD.jpg (80.05 KиБ) Видяна 2547 пъти
И какво означава "... на места където се прецени ,че е наложително ..." ? Най-наложително е там където има вода - бойлер, кухня. Да обаче точно такива контакти не можеш да сложиш нито на бойлера, нито на готварската печка. Тогава къде?

Ако решиш да си слагаш хидромасажна вана или нещо подобно те обикновено си имат вградена ДТЗ на кабела. Нещо такова:
Прикачен файл:
13-073C_L.jpg
13-073C_L.jpg (33.71 KиБ) Видяна 2547 пъти
Друго възможно място е помпа за басейн, осветление за басейн, помпа за градински фонтан или нещо от сорта. Да ама в този случай вместо да давам 250 лева за ЕДИН контакт ще си взема едно табло за външен монтаж:
http://www.cablecommerce.bg/shop/bg/pro ... -3615-0001
Една ДТЗ
http://www.cablecommerce.bg/shop/bg/pro ... /34fdc42/1
Малко DIN шина, едио АП, няколко контакта и други дреболии на обща цена около 100 лева и ще си имам няколко защитени контакта в шахтата на басейна/фонтана или някъде на стената/оградата на къщата, където да си включа и помпите, и осветлението на басейна, градината, фонтана... Същото се отнася и за градинско барбекю или външно, открито място за отдих и събирачки.
Та не знам за какво се сърдиш? ИДЕЯТА не е никаква идея. Нито от финансова, нито от каквато и да е друга гледна точка.
Разбира се това се отнася за нашите условия. За един глупав германец нещата стоят по съвсем друг начин. Тези 2000 евро не са и половината му заплата. Той може да си позволи такива КРЪПКИ по ел. инсталацията.
Та какво казваш за цирк Буш последно? :shock:
Е как бе Хидра не намери НИЩО ама НИЩО полезно ....

Ти изкара Германците глупаци ... та какво остава за мен простосмъртния ..

Защо откара моабета там където НИКОЙ не го е бутал .
- каква била цената ..., и тем подобни ...
Сега аз пък да кажа ..... човешкия живот е безценен и да тълкуваме до утре ..
- кой ти говори да редиш такива контакти у целия апартамент ??

-----------------------
Може да се монтира и на бойлер ДА .......
Има достатъчно ЗАВОДСКО произведени 80 литрови вертикални бойлери с щепсел ... (а за кухненските 5 литра всичките са с щепсел )
Идеята е където има изградена двупроводна инсталация ... и някой прецени може да си сложи ...
MIRO_073 - майстор
Даааааа. Busch-Jaeger са марка за ключове и контакти от групата на ABB.

И имам следния коментар:
Защото има пазар в ГЕРМАНИЯ и въпроса е защо питаш нас? Аз съм в търговията в БЪЛГАРИЯ и тук това изделие НЯМА ПАЗАР на тази цена. Затова и АВВ НЕ ПОДДЪРЖАТ Busch-Jaeger в България.
В БГ може да намери доста приложение при стари жилища .
Според мен много грешиш НЕ МОЖЕ поради МНОГО МНОГО МНОГО причини най-вече икономически, политически и социални...Докато критерия за една обществена поръчка за спечелването и е НАЙ НИСКА ЦЕНА, а не НАЙ-ИКОНОМИЧЕСКИ ОБОСНОВАН няма пазар това изделие и няма и икономическо развитие. Затова получаваш такива отговори.

Пуснах ти същите на SIEMENS с кодовете-възползвай се и познай колко контакта с ДТЗ съм продал за 10 години търговия със SIEMENS в България??? Аз знам, че ги има и пак да питам Познай колко такива контакта съм продал в България???

Като живееш е Германия гледаш от немската черга. Никой няма да ти вземе чергата, ама си забравил май какво е положението тук в БЪЛГАРИЯ. Така, че си накарай немеца да си ги купи за 200 евра или ти му ги купи и му ги монтирай и не търси причина за твоето незнание в нашите отговори.

Успех.
Miro бре как не ви е срам да си прочетете постовете "два реда по нагоре " дет си писал .....
"Дали тея контакти са предназначени за ДВУ проводна инсталация .........."
(Тва ти беше залегнало в ъкъла )

Политическо положение , социално положение , немска черга , български продажби ....
И веднга -- ЦИРК ....Китайски .... ся па не били китайски ..... ся били индиански ....

Кво съм ПИТАЛ ..... каточели съм в пустинята и някой ми е показал къде е кладенеца , че за малко да умра от жажда .........

Изопачавайте и разсейвайте нещата колкото и в каквато посока искате ....

.
MIRO_073 - майстор
Виж как ме разбра. Това не пречи да съм германофил и довечера да викам за Германия. :prost:
hidrazin - майстор
Тези контакти са предназначени И за двупроводна инсталация. Ей тук хората са си написали.
http://www.elektroland24.de/out/media/3 ... 2_3118.pdf
Относно - бойлер в баня, бучнат в контакт ... хич и няма да го коментирам.
Весела вечер!
Koй и къде е написал , че бойлера требва да е в Баня , за да се тласка МОАБЕТА натам ??

.......
  • 1
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 166

Тема "Дефектно токова защита" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: