• 1
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 94
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
dyaneff - майстор
За това става. Не е най-доброто, но става. Купи си добър мототестер, не се занимавай с играчки.
fore - майстор
Да и Аз това мисля за тези ГСМ "осцилоскопи" - че са чисти играчки. За това и цената е такава.

А за Авто електроника- дюзи, датчици, и каквото има там по мотора и колата, лично Аз се оправям с един обикновен мултицет, правотокови Амперклещи и ВАГ Ком кабел в моят случай. Просто като разбера какво трябва да показва даденият елемент вече е ясно какво и как да го измеря.

Ако се работи в сервиз професионално - това е друга тема. Има си специални тестери на Бош, мош и тнт.
Обаче пък с тези тестери не може да се правят Логове- живи данни при каране. А с кабела за ВАГ примерно за ТДИ -закачаш и ръчката - гледаш реално какво минава през дебитомера, и така разбираш читав ли е или не.

С тия "осцилоскопчета" и сглоби си сам уреди незнам дали ще свършат някаква много практическа работа, но пък са ефектни-надписчета, ЛСД дислпейчета. :mrgreen:
Последна промяна от fore на пет сеп 11, 2015 2:33 pm, променено общо 1 път.
brum - майстор
Тоя тип GSM осцилоскопи са доста специфични. Имах такъв (DSO нещо-си), 4 канален. Джаджата работи, ама интерфейса е неудобен. Ако ти трябва нещо такова наистина нямаше да питаш за него, а щеше да си сигурен, че точно то ти трябва.

Ако търсиш нещо на смислени цени като цифров осцилоскоп разгледай тия дето са през USB към компютъра. Там интерфейса е по-удобен, можеш да правиш логове и да разглеждаш по-късно какво точно се случва. Цените са също доста приемливи (примерно на DSO-тата, последно взех такъв за 60-70 лева от китай, двуканален, май 20 мегахерца, с 2 сонди комплект).
Kirilpm - специалист
dyaneff написа:
За това става. Не е най-доброто, но става. Купи си добър мототестер, не се занимавай с играчки.
Мотортестер имам,ама е доста стационарна история,а си е удобство да сложиш една такава въшка в джоба.Другия вариант е осцилоскопа на дитекс за лаптоп
dtmf - специалист
GSM осцилоскопите обикновенно ползват микрофонния вход и от там са ограничени от към честота. Нещо от порядъка до 20-50 KHz.

Онова в ибей трябва да е малко по-добро и да покрива няколкостотин KHz.

mScope на дитекс вътре е като китайска играчка за 50 лв, но монтирана в голяма кутия да изглежда по истинско , и да оправдае цена от няколкостотин лева. Единствения + е софтуера който изглежда е преработен така че да прилича на специализиран за автодиагностика. Човек ако знае какво точно измерва, ще свърши работа и с обикновен осцилоскоп.
dyaneff - майстор
Kirilpm написа:
Мотортестер имам,ама е доста стационарна история,а си е удобство да сложиш една такава въшка в джоба.Другия вариант е осцилоскопа на дитекс за лаптоп
На дитекс също е играчка, погледни украинския.
brum - майстор
Явно става дума за друг тип осцилоскопи, това дето писах по-горе за него е DSO-203 - 30MHz, истински цифров осцилоскоп, ама с размерите на GSM. Има и сигнал генератор (8MHz).
nikolov333 - майстор
nikolov333 написа:
dyaneff написа:
http://www.tme.eu/bg/details/bm257/tsif ... en/bm257s/
В ценовия клас 100 Евро, и с две батерии 1.5 Волта.
Да благодаря на dyaneff за линка. Поръчах го :thumbs:
Мултицета пристигна. Окомплектован с позлатени сонди и термодвойка :partyman:
Оказа се, че му дават да мери 20А за 30 сек. и дойде с 10А маркировка на корпуса а характеристиката на сайта е 8А.
Прикачен файл:
bm257s.jpg
bm257s.jpg (95.94 KиБ) Видяна 1487 пъти
Затова го отворих да му видя бушоните вътре и забелязах, че на мА обхват има бушон 400мА а на корпуса е маркиран мах 0,6А.
Прикачен файл:
400.jpg
400.jpg (39.9 KиБ) Видяна 1487 пъти
Прикачен файл:
100.jpg
100.jpg (50.73 KиБ) Видяна 1487 пъти
Сега мисля да си поръчам и бушоните за да не ги търся ако има нужда, само че не знам от къде да поръчам и дали ще ги намеря в родните сайтове. 11A е като на Fluke 87-V 88-V 287 289 179 http://www.ebay.com/itm/like/261536107575
Последна промяна от nikolov333 на пон сеп 14, 2015 12:57 am, променено общо 1 път.
dyaneff - майстор
В т.петров има подобни, но не знам дали отговарят на бързодействие. в ТМЕ има със сигурност оригинални. С моя уред меря малки милиампери и нямам идея как се държи на високите обхвати.
Kirilpm - специалист
Аз си поръчах от тези,изгарят доволно бързо направих си един експеримент.http://tpetrov.com/search.php?prod=%D0% ... 0x38+12A+K Еквивалента който беше в моя мултицет заводски беше над 10 лева на SIBA.
  • 1
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 94

Тема "Купуване на Мултицет-какъв?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: