• 1
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 94
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
emil679 - специалист
nikolov333 написа:
Мултицета пристигна. Окомплектован с позлатени сонди и термодвойка :partyman:
Оказа се, че му дават да мери 20А за 30 сек. и дойде с 10А маркировка на корпуса а характеристиката на сайта е 8А.

Честито ,със здраве да си го ползваш! :drinkers:
nikolov333 - майстор
Благодаря, доволен съм..само dyaneff да каже неговия има ли разлики в показанията при мерене в режим AutoCheck (Loz) и в режим за напрежение и съпротивление, че моя дава големи отклонения,когато е на AutoCheck режима на мерене, но сигурно е нормално понеже уреда ползва някакъв странен принцип на преценка какво да мери в момента. Иначе при избор на режима на мерене показанията са си реални.
Последна промяна от nikolov333 на пон сеп 14, 2015 1:41 pm, променено общо 1 път.
dyaneff - майстор
Loz е неточен. Удобен е за дейности в които не се иска точност.
profesionalist_wood - майстор
Ето такъв кит мултицет който Хидразин показа,но има и функционален генератор
http://www.banggood.com/DIY-M12864-Grap ... ontent=all
dtmf - специалист
nikolov333 написа:
AutoCheck (Loz)
LoZ е нисък импеданс, ниско вътрешно съпротивление на уреда. Ако някъде се появи напрежение от утечка (примерно от влага), обикновенния мултимер може да се заблуди че има захранващо напрежение, а с LoZ ще покаже че няма напрежение. Аз го ползвам да разреждам високоволтови заредени кондензатори по платки, преди да ги пипам и да работя.
dyaneff - майстор
Loz е нискоимпедансен вход. В този режим уреда сам преценява какво измерва, напрежение променливо или постоянно или съпротивление. Много е удобно за някои приложения, но както казах е с по-ниска точност.
nikolov333 - майстор
Понеже не ми са ми ясни основни неща в електониката :roll: да питам от интерес към науката, защо когато меря напрежението между два пина на микроконтролерa (тригер с вътрешен резистор и VSS) в режим LoZ уреда отчита 1,93V/DC a ако меря в режим DC-3.25V :? Какъв е смисъла да има такъв режим, освен за утечки и вместо пробна лампа :idea:
kozl - майстор
Първите ми измерителни уреди (мултицети) бяха с малък входен импеданс и не бяха подходящи за проверки на напрежения в схеми работещи с малки токове, защото уреда се явява шунт м-у измерваните точки и съответно е причина за спад на напрежението.
dtmf е предложил обяснение на този режим на измерване, но аз не мога да се съглася с такова обяснение, защото:
- кои са обикновените мултимери? Тези за които съм писал няколко реда по-нагоре от необикновените ли са?
- захранващите напрежения са според консумацията. Някъде този режим ще е полезен, някъде ще срине работата на у-вото.
Подобни у-ва за проверка на батерии 1,5 V имам три. Но и трите са с различно товарно съпротивление. При заредена батерия и трите отчитат - заредена. Обаче при разредена отчетите са според зависи товарното съпротивление.
И понеже имам и мултимер с функция за измерване на батерии 1,5 и 9 V, то в този режим може да се приеме волтмер с ниско входно съпротивление.
За проверка напрежение в-у кондензатори е за това си мисля, че има смисъл, но пък и до сега нямам такъв уред, че да пробвам. :?
dyaneff - майстор
nikolov333 написа:
Понеже не ми са ми ясни основни неща в електониката :roll: да питам от интерес към науката, защо когато меря напрежението между два пина на микроконтролерa (тригер с вътрешен резистор и VSS) в режим LoZ уреда отчита 1,93V/DC a ако меря в режим DC-3.25V :? Какъв е смисъла да има такъв режим, освен за утечки и вместо пробна лампа :idea:
В упътването на уреда режим LoZ е описан подробно. Мери пик и решава на кой обхват да си направи измерването. При измерване на напрежение колкото по-високоомен е входа на уреда, толкова по-точено е измерването.
dtmf - специалист
kozl написа:
Първите ми измерителни уреди (мултицети) бяха с малък входен импеданс и не бяха подходящи за проверки на напрежения
Посочи поне 1-2 броя марки и модели, понеже не ми се вярва.
  • 1
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 94

Тема "Купуване на Мултицет-какъв?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: