nikolov333 написа: Мултицета пристигна. Окомплектован с позлатени сонди и термодвойка![]()
Оказа се, че му дават да мери 20А за 30 сек. и дойде с 10А маркировка на корпуса а характеристиката на сайта е 8А.
Честито ,със здраве да си го ползваш!

nikolov333 написа: Мултицета пристигна. Окомплектован с позлатени сонди и термодвойка![]()
Оказа се, че му дават да мери 20А за 30 сек. и дойде с 10А маркировка на корпуса а характеристиката на сайта е 8А.
nikolov333 написа:AutoCheck (Loz)LoZ е нисък импеданс, ниско вътрешно съпротивление на уреда. Ако някъде се появи напрежение от утечка (примерно от влага), обикновенния мултимер може да се заблуди че има захранващо напрежение, а с LoZ ще покаже че няма напрежение. Аз го ползвам да разреждам високоволтови заредени кондензатори по платки, преди да ги пипам и да работя.
nikolov333 написа:Понеже не ми са ми ясни основни неща в електоникатаВ упътването на уреда режим LoZ е описан подробно. Мери пик и решава на кой обхват да си направи измерването. При измерване на напрежение колкото по-високоомен е входа на уреда, толкова по-точено е измерването.да питам от интерес към науката, защо когато меря напрежението между два пина на микроконтролерa (тригер с вътрешен резистор и VSS) в режим LoZ уреда отчита 1,93V/DC a ако меря в режим DC-3.25V
Какъв е смисъла да има такъв режим, освен за утечки и вместо пробна лампа
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: