• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Милен - майстор
Какво въртене на електромери :lol: тия дето се въртят отдавна са ги натиснали и пътуват за скраб. Има електрони четирикоординатни които отчитат и върнати енергии.

Змей защо да заравяме реотани, така направо погребваме тока :lol: Може да се намери някакво по естетично приложение на остатъка стига да го има. Някое фонтанче, с художествено осветление например :)
torbalan - Дървен философ
при това положение, за домашен ВЕЦ, не си заслужава разправията с енергото...
ако човек го прави, според мен - трябва да го направи с цел да се грее през зимата и да се разхлажда през лятото... готвенето също може да мине на ток "собствено производство" и при това положение на "държавен" ток остават само консуматори с малка мощност...
alsted - майстор
Аз пък си мисля, едно компресорче ако пълни един голям метален балон с въздух, при липса на товар и на по-късен етап нагнетения въздух да развърта турбина на същата ос с водната :roll:
torbalan - Дървен философ
ако ще акумолираме енергия - за дребни нужди акумолатор е по-добре...
за по-големи капацитети - ПАВЕЦ... така или иначе вече имаш турбина, по-добре да помпаш вода нагоре, и после да я ползваш да генерира ток :-)
bobykafe - специалист
alsted написа:
Аз пък си мисля, едно компресорче ако пълни един голям метален балон с въздух, при липса на товар и на по-късен етап нагнетения въздух да развърта турбина на същата ос с водната :roll:
КПД?
Енергоемкост?
dalgia - специалист
Ето и аз да блесна :roll: :roll: .Написал съм как се прави динамо и то работи на ниски обороти.След него акумулатори , инвертор и 220 вкъщата но на определени контакти.Защото инвертор който да подава директно в мрежата 3кв , просто ще ти се обърне косъма на вътре ако видиш колко струва.
bigshop - специалист
Милен написа:
Змей защо да заравяме реотани, така направо погребваме тока :lol: Може да се намери някакво по естетично приложение на остатъка стига да го има.
Аз бих предложил Хофманов апарат - произвежда водород и кислород. Водорода се складира в бутилки и се чака да се появи водороден двигател, горивни клетки и т.н. Или се разработва система за добавяне към бензина на колата. Или ... (тук сте вие).
2v6 - майстор
bigshop написа:
...
Аз бих предложил Хофманов апарат - произвежда водород и кислород. Водорода се складира в бутилки и се чака да се появи водороден двигател
...
Всеки бензинов двигател с малка доработка може да работи на водород (както на пропан, бутан или метан :wink: ) :idea:
zmeios - специалист
Милен написа:
Змей защо да заравяме реотани, така направо погребваме тока
Ами, примерно, щото като не ги заровим, а те греят (примерно, ние сме си в града, а на виличката инсталацията бичи яко)... имат навика да правят пожар?
Милен - майстор
Тогава сложи няколко халогени прожектора хем ще светят хем ще ти горят излишъка, а и бай мангал ще работи на светло нощно време. :lol:
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Тема "Направа на водноелектрическа централа (ВЕЦ)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: