• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 14
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
С 2 леви - специалист
Пералнята има постоянно налягане в работната част (атмосферно), бойлера работи с променливо = стрес-корозия.
http://www.corrosion-doctors.org/Forms-SCC/scc.htm примерно. ;)
Trifun - специалист
alantion написа:
... за 20 год не съм сменял нагревател настарата си ПЕРЛА -05 ?
Те сега вече трябва да си вземеш бодигард !
Това ако го прочетат производителите на "Калгон" - ще те утрепят :razz:
Хората хвърлят луди пари за реклама, мъчейки се всячески да ни убедят как котления камък е "невидим отвътре", но със сигурност е отвън на барабана :lol: , а ти ... разби всичките им ... надежди :lol: :lol: :lol:
Аз нема да казвам от колко години не съм сменял на наш`та "Перла 05" щото ще дойдат първо у дома ... :wink: :lol:
alsted - майстор
@С 2 леви, ти изби рибата с тоя пример :lol: Най-малкото там не става изобщо дума за два разнородни метала/неръж и мед/, които да си взаимодействат, говори се за температури 600-700грС*, ядрена енергетика и т. н./доколкото разбрах :wink: /

alantion, явно още не го е прочел един колега, щото щеше да ти е отговорил вероятно:"...ами да, външния казан е черен и играе ролята на винкела заварен за фланеца :!: :wink: /сиреч:"магията работи"/
joe007 - специалист
alsted написа:
@С 2 леви, ти изби рибата с тоя пример :lol: Най-малкото там не става изобщо дума за два разнородни метала/неръж и мед/, които да си взаимодействат, говори се за температури 600-700грС*, ядрена енергетика и т. н./доколкото разбрах :wink: /

alantion, явно още не го е прочел един колега, щото щеше да ти е отговорил вероятно:"...ами да, външния казан е черен и играе ролята на винкела заварен за фланеца :!: :wink: /сиреч:"магията работи"/
:-D
Милен - майстор
Докъде я докарахте бойлери, перални, ядрени истории, 700 градуса :lol:
С 2 леви - специалист
Линка, дето дадох е само образно да кажа какво мисля. Когато системата е под налягане и има промяна в температурата (и леко на налягането - при ползване) ако има слаби места по нагревателя, шупли, микропукнатини - там става пробив. Иначе може и други причини да се търсят.
alsted - майстор
Може, защо не ... и под вол теле да се намери :idea:
alantion - специалист
Trifun написа:
alantion написа:
... за 20 год не съм сменял нагревател настарата си ПЕРЛА -05 ?
Те сега вече трябва да си вземеш бодигард !
Това ако го прочетат производителите на "Калгон" - ще те утрепят :razz:
Хората хвърлят луди пари за реклама, мъчейки се всячески да ни убедят как котления камък е "невидим отвътре", но със сигурност е отвън на барабана :lol: , а ти ... разби всичките им ... надежди :lol: :lol: :lol:
Аз нема да казвам от колко години не съм сменял на наш`та "Перла 05" щото ще дойдат първо у дома ... :wink: :lol:
Радвам се за подкрепата която е факт между другото:Отварял съм над 7-8 перални от различни марки, ноникога не съм забелязвал да има такъв голям слой от котлен камък. За тия с калгона си мисля че действат на психиката на хората ,така както е с хомеопатичните лекарства. Натрапват идя и създават страхово напрежение у непосветените с една цел : да си печелят парички
rulom - модератор
Гледам, че стигнахте до перални, та да си кажа и аз.Нищо не съсипва гумените "суединения" толкова качествено, колкото калгона, обаче па нема котлен камък :wink:
Във всеки прах от средна цена нагоре има по малко коцентрат, верно ли си мислите, че производителите на прахове ще оставят тия от калгон да завземат пазара.Просто при купуване на прах, трябва да се гледа отстрани за картинка със чист нагревател, това е гаранция, че в прахта има разтвор, който чисти котления камък от нагревателя и казана.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 14

Тема "МИТ ли е или факт следният проблем?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: