• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 18
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
stanimir62 - специалист
Мисля, че сега е още по омотано.От всяка маза до ГРТ само за една крушка и един контакт.Изключвам случаите когато мазите са работилници или нещо си за бизнес.
peter_m - специалист
Ако е за стена аз копая канал във варта между 2 тухли (ако минавам през колона с къртача). Ако е вертикално пак къртя канал. После кабела си стои в канала и е лесно да го гипсирам през 1 метър примерно. Ако няма пуснато гофре в тавана ползвам 2-3 летви, които са с по 10 см примерно по-дълги от височината. Заклинвам ги в кабела и гипсирам, след 5 минути местя последната първа и пак гипсирам ... Справям се сам, без чужда помощ. Е, не става много бързо, ама докато изчаквам гипсирам другаде ...
И те така.
Ники274 - специалист
stanimir62 написа:
Мисля, че сега е още по омотано.От всяка маза до ГРТ само за една крушка и един контакт.Изключвам случаите когато мазите са работилници или нещо си за бизнес.
В повечето проекти даже е само една крушка,и като ти донесат и електромерното табло без предпазители за мазите и гаражите и почва умуването как и откъде да го измислиш ;)

peter_m аз гипса го отписах след като ми падна цялата гипсирана "пайжина" с окабелен таван на един магазин.Имаше включени два кръга за осветление и дежурно,общо около 10-тина тела 4х18 вата.Мазачите тъкмо почват да мажат и с мастара закачат единия кабел за лампата,почна ефекта на "доминото" и всичко се напука и се свлече долу на пода :lol:
От тогава лепя с лепило и няма мърдане после,аз не бързам за никъде,че да го ползвам гипса ;)
Chon - напреднал
Колеги, понякога докато изчитам всичко написано по-някоя тема доста ме хваща яд. Винаги темата започва добре,дават се отговори и т.н и след това се започва адското заяждане като темата се измества в това кой е по голям специалист. Аз лично си направих извода, че rebroto си имаше изградено мнение още с пускането на темата и искаше да начеше егото си като ни покаже "снимките в 17 часа",но не уточни деня. Колега, моля те задоволи любопитството ни със създадената от теб тема с готов отговор и ни просвети за 21 век.
valentino76bs - майстор
gecata82 написа:
Колеги има един много лесен и удобен начин за закрепване както на мостов така и на СВТ- посредством т.н. фиби. Видира произвеждат такива и за мостов и за СВТ. Специално в нашта фирма ние работи само с тези за СВТ, но те ловят и мостовият кабел доста здраво, можеш да си го изпъваш докато ти хареса без да те е страх че ще се откове пирончето и прилепва плътно до стената за да може мазилката да е с минимална дебелина, а по тухлите го правим с PVC връзки независимо дали е хоризонтално или вертикално. Ето и малко снимки от едно часно обектче тъкмо да си кажете мнението за изпълнението.
Здравей ,не мога да видя снимките от близо,би ли дал снимка на една такава фиба в близък план и как точно захваща кабела./не мога да видя точно ,но ми се вижда че захваща два кабела/проводника/.Аз кабелите ги прихващам само с миши опашки , без дюбели, фишери и др., правя две дупки и така...,но когато е ново стройтелство с тухлите ''поротерм'' и ''форати''.Търсих машина такава като на снимката, в Германия но не намерих .Машината кове подобно на такер с това изключение че самите скоби са облечени с пластмаса само там където се забива не са.Поздравявам те за изпълнението./въпреки някой неща/ :partyman:
mirk - майстор
Последното от линка ми прилича най много на фиба :lol: http://www.vidira.dir.bg/site/skobi_el_kabeli.php
electra - помощник
Елементарно не ковеш,не лепиш с топъл силикон,просто забрави за мостовият проводник.Полагаш гофрите изкараваш конзолите определяш точките всичко остава скрито .Да ли зад картон или зад чпакловка,няма значение важното е ,че по този начин системата остава отворена и удобна за подръжка,предполага се че мрежата няма да е за еднократна употреба.
Във каталога на "Вюрт" има едни scpomtehanmaster,това са изолирани пирони от някаква много твърда непроводима сплав,но са и скъпи,в описанието е само за мостов проводник,и влажни места
v_krumov - напреднал
Ники274 написа:
stanimir62 написа:
В повечето проекти даже е само една крушка,и като ти донесат и електромерното табло без предпазители за мазите и гаражите и почва умуването как и откъде да го измислиш ;)

peter_m аз гипса го отписах след като ми падна цялата гипсирана "пайжина" с окабелен таван на един магазин.Имаше включени два кръга за осветление и дежурно,общо около 10-тина тела 4х18 вата.Мазачите тъкмо почват да мажат и с мастара закачат единия кабел за лампата,почна ефекта на "доминото" и всичко се напука и се свлече долу на пода :lol:
От тогава лепя с лепило и няма мърдане после,аз не бързам за никъде,че да го ползвам гипса ;)
Това с лепенето на мостов кабел и скам да го видя.Моля посни малко снимки.А също така снимай когато кабела ти трябва да завие,много ми е интересно как го правиш.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 18

Тема "полагане на мостов проводник под мазилката" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: