• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 14
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Тани - модератор
Защо да я заключваме или трием! Забелязал съм , че не само в спора се ражда истината , но и така се помни най-дълго! Ако просто ти кажат , че нещо е така , може да не го запомниш , но ако ти се наложи да смениш парадигмата, или да положиш усилия да промениш парадигмата на някой друг - това се запечатва завинаги съзнанието ти!
valentino76bs - майстор
lacezarasia написа:
Нарушаването на който и да е от текстовете горе може да бъда основание за прекратяване на достъпа ви до форума или до други мерки.
[/quote]
никъде не прочетох, че имаш право да обиждаш.[/quote]

Aбе, малко се понаправи на мъжкар ,можеше малко по кротко.Иначе не казвам ,че не е прав.
lecki - специалист
Svetlyon, много ти е хубава темата, малко да си поприпомним тънкостите от
електротехниката (даже съм забравил коя е дисциплината).
В спора (кавгата) се ражда истината !
vvventsi - специалист
При измерване на тока на нулевия проводник,ако лампите са на трифазно захранване да няма пулсации,то техния ток през нулевия проводник ще е нула и остава само тока на компютрите,който е 10А при 2400W на 240V.и грешката ако сложим показанието може да е 9А.
valentin112 - специалист
Тук учителят дали не заложил уловка с факторът на мощността, който е равен на активната мощност, разделена на пълната мощност. При наличие на индуктивен товар фазовият ъгъл между напрежението и тока е 45 градуса, т.е. косинус фи =0.707. Това косинус фи веднага влиза в сметката и тогава формулата за мощността придобива следният вид: P=U.I.cos f. Извеждайки тока от тая формула получаваме стойност съвсем близка до показанията на амперклещите на учителя.
LazarGanev - "Велик майстор"
valentin112 написа:
При наличие на индуктивен товар фазовият ъгъл между напрежението и тока е 45 градуса, т.е. косинус фи =0.707.
Тъй ли :? Това от кога? Бая промени в електротехниката съм изтървал :-D
valentin112 - специалист
И друго си изтървал Лазаре, цитат:" При фазов ъгъл 90 градуса косинусът е нула и следователно произведението от напрежение, ток и 0 е равно на 0."- М. Мандл, Наръчник по електроника, стр. 14 и 15....наръчника е от 1989 г., съвсем "пресен".
LazarGanev - "Велик майстор"
Верно ли? И какво пише в наръчника - кога фазовият ъгъл става 45*С и съответно cosф=0.7? Какви машини трябва да се включат?
Gadnyara - специалист
valentin112 написа:
следният вид: P=U.I.cos f. Извеждайки тока от тая формула получаваме стойност съвсем близка до показанията на амперклещите на учителя.
Моля, направете това извеждане с конкретните числа от задачата! Като за начинаещи (мен)...
radius - майстор
Формулата е за променливо синусоидално напрежение. Вече на няколко пъти обясниха, че импулсното захранване има и постоянна съставна и променлива различна от синусоида. Тъй че си мерете на воля, но какво мерите не се знае.
Все едно да ви дам един шублер, да ми измерите една гъсеница колко е дълга :lol:
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 14

Тема "Интересна задачка относно измерване на тока с амперклещи. :)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: