• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
valentino76bs - майстор
Изкопах тука една платка пробвах я за тази цел/2кв радиатор/ но нещо не иска да затвори контакта на рид ампулата.Затваря я за части от секундата и после бучи.Нещо може ли да се направи?Да сработва до около 8 -10 ампера ....
Прикачен файл:
Photo-0029.jpg
Photo-0029.jpg (65.79 KиБ) Видяна 1345 пъти
Прикачен файл:
Photo-0028.jpg
Photo-0028.jpg (68.42 KиБ) Видяна 1345 пъти
moimoimoi - майстор
рид-а не ли само за право напрежение

това е схема на управляем контакт така да го нарека
когато в контролния контакт се включи консуматор и протече ток към управляемите контакти се подава напрежение

въпросната схема мисля че е от промишлена прахосмукачка,на която има изведен контакт и като се включи примерно шлайф и прахосмукачката автоматично тръгва

същото това съм го виждал и в кауфланд,представляваше 4-ка разклонител,като първото гнездо управляваше подаването на напрежение към останалите три,15лева беше

Прикачен файл

Smart.GIF
Smart.GIF (3.95 KиБ) Видяна 1329 пъти
"сигурен ли си че се маха първичната?"

да сигурен съм, тази с по-дебелата жица.Но трябва да намериш траф дето намотките са една до друга а не една въру друга.Че иначе става сложно,трябва да разглобяваш ламели да развиваш намотки.Става лесно без много разглобване дебелата захранваща на помпата само я промушваш няколко пъти и не пипаш ламели.
moimoimoi - майстор
идеята я схванах ,лесно се прави
но
само да отбележа че намотката с по дебелата жица се води вторична намотка

и тогава е логично като тя се замени с 2-3 навивки от кабела за помпата на първичната да се появят 8-14 волта както казваш ти
hidrazin - майстор
bonimit написа:
"сигурен ли си че се маха първичната?"
да сигурен съм, тази с по-дебелата жица.
Господи в каква заблуда съм бил! Все си мислех че на понижаващите трансформатори по-дебела е жицата на вторичната. :shock:
:partyman:
хъм,май си прав за дебелата жица вече съм позабравил какво правих.НО НЕЩО реакцията ти ми се струва леко пресилена.
П. Петков - специалист
hidrazin написа:
Господи в каква заблуда съм бил! Все си мислех, че на понижаващите трансформатори по-дебела е жицата на вторичната. :shock:
:partyman:
Що бе Хидра? На понижаващите токови трансформатори първичната е по-дебела! :)
И малко по-сериозно по темата:
Най-простата индикация за токова консумация може да се направи чрез волтметър, който мери пада върху винтовия предпазител (или пада върху еднополюсния прекъсвач на съответния токов кръг). Разбира се, волтметърът трябва да има защита от претоварване при изключване на прекъсвача, ама сегашните мултиметри с автоматично превключване на обхватите са защитени.
Ето данни от експеримент с два еднополюсни прекъсвачи:
ВА-11-27/16А (този е на "Перушице бедна, гнездо на герои,..." и младежта май не е виждала таквиз!)
10А - 100mV (горе-долу!)
20A - 200mV (почти!)

ELMARK
C61N/C63 A
30A - 60mV (без малко!)
15A - 30mV (не съвсем!)
Криво-ляво, зависимостта на пада от тока е почти линейна, като нискотоковите прекъсвачи са и по-високоомни.
Меренето е върху главите на клемните винтове.
При винтовите вложки ще да е същото.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Индикация за работа на водна помпа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: