• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
todortv - майстор
Нали ремъка е на най-малката шайба от към мотора?
Ако мотора е предвиден за звезда 380, никакъв проблем да работи в триъгълник на 220.
Krass написа:
Друг двигател 0,55 1000 об. не пренавиван. Само това се чете от табелката. Тоците не се виждат.
Ток на празен ход:схема звезда 0,8А, схема триъгълник 3.3А. ....
Това 1000 оборота правилно ли го четеш?
Не трябва да има такава разлика в тока, при звезда и триъгълник. Да не би да мериш след инверора?
Не съм чувал да има такива инвертори, които не могат да работят с триъгълник.

П.П Започвам да си мисля, че мотора е двускоростен, 0,7/1,1 кW звезда / двойна звезда.
Ще ти трябва мотор едноскоростен 220 триъгълник / 380 звезда. до 0,75кВ
Иначе тези инвертори са "железни"
Krass - майстор
Двигателя ми който е на бормашината е вероятно 1500 об. и токът след инвертора е 3А на всяка фаза в схема триъгълник. Този новият е 0,55 едноскоростен 9стотин и нещо об. Измерването и на двата е на празен ход. Никакви ремъци. Пробвах и двигател 0.75 , но само в схема звезда. Токът е 0,9 А. Наистина не мога да си обясня защо при захранващо U 3X220 в схема звезда I=0.8A, а при схема триъгълник скача на 3,3А. Меря само след инвертора. Токът е измерен с амперклещи. Дисплея на инвертора показва същото.
todortv - майстор
След инвертора може да мериш долу-горе точно с true rms уред.
Докато не стане ясно точно какви са моторите, няма как да си дадем
адекватни отговори.
Този 0,75 чете ли му се табелата?
Krass - майстор
Със сигурност единият е 0,55 /945об. cos Ф=0,75
вторият е 0,75 /1400об. cos Ф=0,75
не им се четат само токовете при двете схеми. Двигателите са троянски новият корпус. Нов нов, двайсетина годишни. Не са двускоростни. Тук намерих снимка на такъв мотор, но 1500об. Като се има впредвид, че напрежението ми е 228V, май нещата си идват на място. Но пък аз меря на празен ход. :?
Изображение
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Ел. двигател" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: